[Allroad C5 2.5 TDI AKE] Stuki w silniku
witam, dziwne są te ceny, gdyż cena rozrządu jest ceną praktycznie ceną od producenta, natomiast na termostacie , tarczach, klockach i reszcie jest marża kosmos, proponuję sprawdzić te ceny najpierw, czy aby napewno ta firma sprzeda tak jak powiedziała.
Najlepsze części, oleje Premium w najlepszych cenach. www.expressparts.pl 888-530-456 gg: 3543322
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam po dluzszej przerwie, sytuacja wyglada w ten sposob:
Po sciagnieciu pokryw wyciagnieciu elementow ktore odpadly i ponownym zlozeniu w dzien wyjazdu zorientowalem sie ze caly tlumik mam zalany olejem okazalo sie ze prawa pokrywa pod uszczelka powinna miec taka mala uczeleczke - pol ksiezyc - zaslepka niewiem czemu tak zrobili ale ona pekla i ja poprostu wydmuchalo iz byla to soboa brak szans na czesc zamienna (nowa uszczelka pod klawiature) skorzystalem z opcji wyciecia nowej uszczeli z korka do wanny;) sam nie wierzylem w to iz bedzie to dzialalo aczkolwiek 1400km i do domku bez problemu. Auto jest juz w polsce do mechanika jedzie w czwartek.
Po tygodniowym poszukiwaniu i braku nadzieji na zmkniecie sie w 5tys odnalazlem kolege z forum "Wesu" ktory jak sie okazuje handluje czesciami co wiecej nie jest zwyklym naciagaczem jakich niestety w dzisiejszych czasach wielu bo wkoncu kazdy grosz sie liczy, bardzo chetnie pomoze, doradzi co do jakosci jak i ceny. Wszystko od reki i wszystko do uzgodnienia bez owijania w bawelne prosto z mostu. Ceny jakie otrzymalem:
Kompletny rozrząd (14 elementow) - 1300zł
Tarcze klocki 279zł
Osłona przegubu GKN lobro - 24,50
Filtr paliwa MANN - 84zł
Powietrze MANN 46zł
Oleju MANN 37zł
6L oliwy Motul 125+34zł 1L
Uszczelki klawiatura 104zł elring
Kurier gratis
Kwota łącznie
2033,50
Wiec z czystym sumieniem moge polecic Pana Marcina z pro-choice.pl ktory napewno pomoze tam gdzie moze;)
Niestety jezeli chodzi o popychacze, dzwigienki i podkladki bylem zmuszony skorzystac z allegro:
- 24 szt. popychaczy INA ( kute* )
- 24 szt. dzwigienek firmy INA ( kute* )
- 24 szt. podkładek firmy CI ( kute* )
koszt takiego zestawy 1200zl
Wiec same czesci wyniosly mnie 3233.50 robocizne w zielonej gorze w Auto brumm wyliczono na 900-1000zl
W czwartek dowiem sie co sadza na temat moich walkow, sprzegla oraz tubo;)
Wiec mam nadzieje ze troszke kilometrow jeszcze nia przejade zanim bede zmuszony zajrzec ponownie do portfela;)
Pozdrawiam wszystkich i czekam na opinie.
Po sciagnieciu pokryw wyciagnieciu elementow ktore odpadly i ponownym zlozeniu w dzien wyjazdu zorientowalem sie ze caly tlumik mam zalany olejem okazalo sie ze prawa pokrywa pod uszczelka powinna miec taka mala uczeleczke - pol ksiezyc - zaslepka niewiem czemu tak zrobili ale ona pekla i ja poprostu wydmuchalo iz byla to soboa brak szans na czesc zamienna (nowa uszczelka pod klawiature) skorzystalem z opcji wyciecia nowej uszczeli z korka do wanny;) sam nie wierzylem w to iz bedzie to dzialalo aczkolwiek 1400km i do domku bez problemu. Auto jest juz w polsce do mechanika jedzie w czwartek.
Po tygodniowym poszukiwaniu i braku nadzieji na zmkniecie sie w 5tys odnalazlem kolege z forum "Wesu" ktory jak sie okazuje handluje czesciami co wiecej nie jest zwyklym naciagaczem jakich niestety w dzisiejszych czasach wielu bo wkoncu kazdy grosz sie liczy, bardzo chetnie pomoze, doradzi co do jakosci jak i ceny. Wszystko od reki i wszystko do uzgodnienia bez owijania w bawelne prosto z mostu. Ceny jakie otrzymalem:
Tarcze klocki 279zł
Filtr paliwa MANN - 84zł
Powietrze MANN 46zł
Oleju MANN 37zł
Kurier gratis
Kwota łącznie
2033,50
Wiec z czystym sumieniem moge polecic Pana Marcina z pro-choice.pl ktory napewno pomoze tam gdzie moze;)
Niestety jezeli chodzi o popychacze, dzwigienki i podkladki bylem zmuszony skorzystac z allegro:
Wiec same czesci wyniosly mnie 3233.50 robocizne w zielonej gorze w Auto brumm wyliczono na 900-1000zl
Wiec mam nadzieje ze troszke kilometrow jeszcze nia przejade zanim bede zmuszony zajrzec ponownie do portfela;)
Lopat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
lopat pisze:Witam po dluzszej przerwie, sytuacja wyglada w ten sposob:
Tarcze klocki 279zł
Filtr paliwa MANN - 84zł
Powietrze MANN 46zł
Oleju MANN 37zł
Kurier gratis
Kwota łącznie
2033,50
ale Cię skubańcy naciągnęli, daj namiar na ten sklep bo strasznie pojechali po bandzie
ps. z kolegą Weso pracujemy w jednej firmie więc spokojnie możesz na nim polegać, jeśli coś cena będzie nie do końca satysfakcjonująca - dzwonić do mnie.
ps2. Hołek moja madmoiselle jeszcze 2 lata będzie studiować więc wiesz... ponadto ja już poza Szczecinem sobie życia nie wyobrażam.
ÂŁopat nie mów mechanikom i małym i średnim sklepom po ile rozrząd zassałeś bo delikatnie mówiąc kupiłeś ten komplet w cenie ich zakupu albo poniżej... kto z forumowiczów ma dojście do hurtowni motoryzacyjnych może Ci potwierdzić
USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
WItam ponownie.
Wiec moje problemy zostaly rozwiazane
Zakonzylo sie na wymianie
calej hydrauliki
kompletnego paska rozrzadu
kola dwumasowego i sprzegla
klockow tarcz tyl
filtrow powietrza oleju i paliwa
nowy olej
silowniki klapy tylnej
wyszlo w calosci:
2033 roz olej filrty klocki
1200 hydraulika kuta
1000 robocizna
1200 kolo dwumasowe ze sprzeglem regeneracja;
calosc jak widac 5433 plus jakies pierdoly termostat, uszczelki, silowniki klapy
w calosci zamknalem sie w 5800
czekaja mnie jeszcze opony za momencik;)
Auto chodzi pieknie doslownie jak noweczka cichutko nic nie tarabani mocy pelno;)
Zdecydowanie polecam
Pro Choice- Weso jezeli chodzi o czesci
Auto Bruum - Sebastian z Zielonej Gory robia tylko audi vw i sa wstanie zdiagnozowac usterke przez telefon;) przy czym jezeli chodzi o koszta sa bardzo tanii.
Zdecydowanie nie polecam:
Regeneracji i wymiana sprzegla oraz kola dwu masowego w Kozuchowie chcieli mnie wysylac ze skrzynia biegow do naprawy iz nie bylo wstecznego. Jak Pan sebastian powiedzial ze jest to wina Sprzegla po rozebraniu okazalo sie ze zla tarcze zamontowali i tarlo metal o metal, na podnosniku wgnietli mi obydwa progi, po czym gosc stwierdzil ze na fakture gwarancje musze troche poczekac bo szef pije od kilku dni wiec trzeba czeac a zprzestanie..... Wiec pozostawie to bez komentarza!
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i dziekuje za pomoc;)
Wiec moje problemy zostaly rozwiazane
Zakonzylo sie na wymianie
calej hydrauliki
kompletnego paska rozrzadu
kola dwumasowego i sprzegla
klockow tarcz tyl
filtrow powietrza oleju i paliwa
nowy olej
silowniki klapy tylnej
wyszlo w calosci:
2033 roz olej filrty klocki
1200 hydraulika kuta
1000 robocizna
1200 kolo dwumasowe ze sprzeglem regeneracja;
calosc jak widac 5433 plus jakies pierdoly termostat, uszczelki, silowniki klapy
w calosci zamknalem sie w 5800
czekaja mnie jeszcze opony za momencik;)
Auto chodzi pieknie doslownie jak noweczka cichutko nic nie tarabani mocy pelno;)
Zdecydowanie polecam
Pro Choice- Weso jezeli chodzi o czesci
Auto Bruum - Sebastian z Zielonej Gory robia tylko audi vw i sa wstanie zdiagnozowac usterke przez telefon;) przy czym jezeli chodzi o koszta sa bardzo tanii.
Zdecydowanie nie polecam:
Regeneracji i wymiana sprzegla oraz kola dwu masowego w Kozuchowie chcieli mnie wysylac ze skrzynia biegow do naprawy iz nie bylo wstecznego. Jak Pan sebastian powiedzial ze jest to wina Sprzegla po rozebraniu okazalo sie ze zla tarcze zamontowali i tarlo metal o metal, na podnosniku wgnietli mi obydwa progi, po czym gosc stwierdzil ze na fakture gwarancje musze troche poczekac bo szef pije od kilku dni wiec trzeba czeac a zprzestanie..... Wiec pozostawie to bez komentarza!
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow i dziekuje za pomoc;)
Lopat
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: