Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Połamane ÂŚmigło Wentylatora POMOCY!

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
PiotrekSGRW
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PiotrekSGRW » 20 gru 2010, 12:28

Ja natomiast mam pytanie jestem obecnie w Danii, dzisiaj podniosłem maskę i dojrzałem że mam połamane łopatki od wiatraka, z tego co widzę musiały być już wcześniej nadłamane i w końcu całe odpadły, moje pytanie jest takie czy mogę na tym jechać do Polski bo śmigło się kręci a druga sprawa teraz nie ma takich wysokich temperatur na dworze, a dodam ze termostat również mam do wymiany

Awatar użytkownika
dawidjey
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dawidjey » 20 gru 2010, 15:23

Osobiście bym nie polecał ,bo teoretycznie jadąc nic się nie stanie ,ale...chwile postoju i łapnie temperature ,jak łapnie to TERMOSTAT powinień otworzyć obieg ,a później wentylator załączyć ,jak nie bedzie chłodzenia temperatura bedzie rosła co może doprowadzić do przegrzania ,ewentualnie utworzy się takie ciśnienie ,ze strzeli chłodnica ,albo króciec,waż gumowy coś może puśić etc. - to tylko założenia hipotetyczne
Do odważnych świat należy :mrgreen:
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...

PiotrekSGRW
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PiotrekSGRW » 10 sty 2011, 11:34

Zabieram się właśnie do wymiany wiskozy razem z wiatrakiem, i teraz mam pytanie u mnie problem wygląda następująco , wiskoza jest pod lekkim kątem co do śruby mocującej, widać kulki od łożyska , i teraz mam pytanie czy w komplecie też będzie łożysko nowe czy wystarczy tylko kupić nową wiskozę i przełożyć stare kulki czekam na info

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja