wiec dogrzewacz pracuje tylko po odpaleniu auta i jego zadanie jest takie aby dogrzać płyn by silnik szybciej osiagna 90 stopni . posiada on tylko agregat i pompke paliwa .
a ogrzewanie posiada dodatkowo pompe wody oraz mozliwosc załaczania , i polega na tym aby nagrzać płyn chłodzacy do 90 stopni i zarazem powina właczyc sie dmuchawa w kabinie poto by grzać srodek auta .
a sądze ze ustawienie czasu na np . 8:00 to ogrzewanie właczy sie o 8:00 i potrzebuje około 30 minut na osiagniecie pełnej temp.
czyli warto wlaczyc około 40 minut predzej

niewiem czy dobrze ci wytłumaczyłem i czy o to ci chodziło ?

bajer niesamowity ! mam male dzieciaki ja jedziemy zima na basen to tylko przez okno pstrykam pije kawe w kawiarni i idziemy do cieplutkiego autka ( nie musze nic programowac i sie zatanawiac kiedy wyjde)  -jestem z tegobardzo zadowolony . zaznaczam iz webasto grzeje do temperatury zadanej w klimatronicu. pozdrawiam.
 bajer niesamowity ! mam male dzieciaki ja jedziemy zima na basen to tylko przez okno pstrykam pije kawe w kawiarni i idziemy do cieplutkiego autka ( nie musze nic programowac i sie zatanawiac kiedy wyjde)  -jestem z tegobardzo zadowolony . zaznaczam iz webasto grzeje do temperatury zadanej w klimatronicu. pozdrawiam.