[A6 C5] Pionowy gril - chrom
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Miałem zamiar zrobić fotke jak wróce z pracy po wyschnięciu, ale jak przyszłem do garażu to okazało się,że jak schnął przez noc to usiadło na niego ze 30 komarów :shock: ..miałem zamiar go dzisiaj zamontować,a tu lipa
Jutro go zmatuje i prysne jeszcze raz, ale gdzieś w domu w bezpiecznym miejscu
Wrzuce od razu wszystkie fotki od początku jak był robiony. A od przyszłego tygodnia mysle, że wezme się za kratki w zderzaku 8-)[/b]

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
No w końcu dałeś fotki tego grilla. Powiem tak ogólnie nie wyszło to źle. Jestem ciekaw tylko czy ową siatke zakupiłeś na allegro, jeśli tak to bardzo cie proszę o linka do aukcji. No chyba że kupowałeś taką siatkę:
http://moto.allegro.pl/vts-siatka-abs-9 ... 25330.html
A powiedz jeszcze jak sobie poradziłeś z usunieciem tych oryginalnych poziomych pasków z grilla, i czym wypełniałeś po nich dziury? No i jak osadziłęś samą już siatkę. Będe wdzieczny za opis produkcji grilla a la' RS 6. Pozdro
A powiedz jeszcze jak sobie poradziłeś z usunieciem tych oryginalnych poziomych pasków z grilla, i czym wypełniałeś po nich dziury? No i jak osadziłęś samą już siatkę. Będe wdzieczny za opis produkcji grilla a la' RS 6. Pozdro
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
A więc siatke kupiłem w sklepie tuningowym ''Stolica tuningu'' 25km od mojego domu.. Jest ona aluminiowa -co prawda chciałem z większymi oczkami, ale niestety ta która kupiłem miała największe, no ale to nic :-P Te poziome paski usunałem mała szlifierką z cieniutką tarczą oraz pomagałem sobie szczypcami takimi jak widać na zdjęciu :mrgreen:Adriano007 pisze:No w końcu dałeś fotki tego grilla. Powiem tak ogólnie nie wyszło to źle. Jestem ciekaw tylko czy ową siatke zakupiłeś na allegro, jeśli tak to bardzo cie proszę o linka do aukcji. No chyba że kupowałeś taką siatkę:
Jak już usąnąłem te poziome listwy jak wiadomo zostały mi po nich dziury, więc załatałem je za pomoca lutownicy, a do łatania uzyłem własnie tych wyciętych listew, bo w końcu to ten sam rodzaj plastiku :-P A tutaj fotki jak grill wygladał po załataniu tych dziur.. spawy wyrównałem papierem ściernym od 100 do 320 :
Potem nierówności wyrównałem szpachlówką samochodową:
Potem było malowanie czarnym lakierem samochodowym w sprayu.. a jak grill był już wyschnięty przykleiłm do jego zewnętrznej strony (tej, która jest nie widoczna ) czarną siatke, która na wzór wyciłąem szczypcami do drutu, przykleiłem ją klejem do szyb, ale uniwersalny sylikon tez byłby bardzo dobry... Potem założyłem ramke, znaczek CCCO ..no i oczywiście znaczek Quattro tez trafił na swoje miejsce 8-) A efekt końcowy jest taki:
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam. ÂŚwietna robota kolego Darek_v6. Bardzo siemi podoba ten twój grill. Jeszcze jak zrobisz ten dolny wraz z atrapami przy halogenach w siatce to będziesz miał mega wypas. Jak mozesz to zdradź wymiary oczka w tej Twojej siatce, aha i takie pytanko jakiej lutownic używałeś do zaspawania tych dziór? Pozdro