[A6 C5] Pionowy gril - chrom
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adrian
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- pawel1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
Witajcie koledzy cały czas śledzę ten temat i hoopek, bardzo ładnie zrobił fotoszopa i mi też przeszło za dużo tego chromu po lt fajnie wygląda ale u nas porażka ja myślę kupić grill bez znaczka i walnąć ramkę na chrom u góry i na dole albo na pion chrom bo w niektórych grilach bez znaczka wydaje mi się że jest mniej tych żeberek niż w oryginale ale muszę to oblukać pozdro
- hoopek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Pawel1, może nie róbmy tematu w temacie, więc: https://a6klub.pl/a6-c5-18t-98-szarpanie-na-gazie-lpg-vt20700.htm.
- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Aha więc kolego hoopek wybrałeś opcję chyba najbardziej elegancką do naszych A6. Jak juz pisalem wcześniej u siebie też zrobilem tą dolną obramówkę i fajnie to wygląda. Z chromem nie można też przesadzać. Myślałem też nad tym aby pokombinować coś z siatkatypu ,,rąb" tzn żeby coś takiego zamontować zamiast tych poziomych pasów w naszym grillu ale to bardziej pasuje do wersji S6. A co do mojej furki to możesz ją zobaczyć tutaj:
a6-c5-18t-standard-limuzyna-vt22964.htm?highlight=1.8t
Jest to tzw pakiet standard. Jak zauważyłes dołożylem felgi i obramówki zegarów i tyle. Wczoraj wziąłem sieza przyciemnianie tylnich lamp i bocznych kierunkowskazów- wyszło nawet nieźle choć kosztowało mnie to troche nerwów- tzn raz musiałem ścierać całąfarbe z lamp. Ogólnie muszę nałożyćjeszcze 2 warstwy i będzie git. Aha i na dniach zamawiam hidy- bo szlak mnie trafia jak jade w nocy. Mimo iż załozyłem żarówki philips xenon efect to i tak nic to nie dało. Takie modyfikacje przewiduje w najbliższych dniach.
a6-c5-18t-standard-limuzyna-vt22964.htm?highlight=1.8t
Jest to tzw pakiet standard. Jak zauważyłes dołożylem felgi i obramówki zegarów i tyle. Wczoraj wziąłem sieza przyciemnianie tylnich lamp i bocznych kierunkowskazów- wyszło nawet nieźle choć kosztowało mnie to troche nerwów- tzn raz musiałem ścierać całąfarbe z lamp. Ogólnie muszę nałożyćjeszcze 2 warstwy i będzie git. Aha i na dniach zamawiam hidy- bo szlak mnie trafia jak jade w nocy. Mimo iż załozyłem żarówki philips xenon efect to i tak nic to nie dało. Takie modyfikacje przewiduje w najbliższych dniach.
- hoopek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Adriano007, ale fotek z lampami i kierunkami nie wrzuciłeś. Też myślałem nad ściemą lamp tylnych, ale jakoś nie mam odwagi spróbować. Obawiam się, że będzie za ciemno i przeraża mnie myśl, że miałbym to potem ścierać.
HIDy to prościzna w założeniu, a i ceny teraz strasznie spadły w dół.
A co do grila, to dziś poprawiłem dolnego w zderzaku, tj. nakleiłem listwy od nowa - bez przecinania tylko z nacięciem na zagięciu i podklejeniem ich od spodu SuperGlue.
Ogólnie efekt dużo lepszy niżeli z dopasowywaniem listw rantowo.

A co do grila, to dziś poprawiłem dolnego w zderzaku, tj. nakleiłem listwy od nowa - bez przecinania tylko z nacięciem na zagięciu i podklejeniem ich od spodu SuperGlue.

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Co do aktualnych fotek to faktycznie takowych nie wrzuciłem. Jak założe hidy, dokończe ścieme lamp to wrzuce je na pewno- może za tydzień się uda. Powiem Ci że przy srebrnym kolorze ciemniejsze tylnie lampy wyglądają dużo lepiej. Oczywiście ścieme robie w granicach rozsądku. Na końcu czeka mnie jeszcze polerka kloszy i będzie git. Co do twojego dolnego grilla to ja u siebie również obkleiłem całość- nie sztukowalem. Fajnie że udało zrobić ci się to tak jak ma być. Pozdro
- hoopek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Przyklejanie listwy chrom 9 mm płaskiej na SuperGlue:
![Obrazek]()
Efekt końcowy na aucie:
![Obrazek]()
Jakoś fotek kiepska, bo robiona telefonem - ręce w kleju i szkoda mi było aparatu dotykać.
Duże fotki TUTAJ.
Efekt końcowy na aucie:
Jakoś fotek kiepska, bo robiona telefonem - ręce w kleju i szkoda mi było aparatu dotykać.

- Adriano007
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Listwa rogowa jest potrzebna do tej operacji - 6mm.
Na fotce widac jak u mnie to wyszło. ( zdjęcie nie oddaje tego efektu, ale live uwierzcie mi, że jest cud-miód-malina :D )
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...
[ Dodano: 2010-08-30, 17:06 ]
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5ab ... 66963.html
[ Dodano: 2010-08-30, 17:06 ]
teraz?
Bo w życiu nie te chwile w których oddychamy są najważniejsze, lecz te w których dzięki ccco zapiera nam dech w piersiach...
Myślmy...
Myślmy...