Nie działa tak.Andi 2.5 tdi pisze::arrow: wtedy cale powietrze bez zadnych oporow powinno wylatywac dolem (do filtra),
ani troche( powrotem na zbiornik),
zatykasz dol palcem i calosc powinna swobodnie przelatywac na powrot (na zbiornik), dziala on jak plywak , albo w jedna , albo w druga strone .
Nie ważne co bym zrobił to na dół - do filtra - nigdy nie puści paliwa.
Czy to powinien być już koniec mojej zabawy?? Oby.
Czyli muszę wymienić zaworek w filtrze a nie montować nowe dodatkowe. Dzięki ci Andi 2.5 tdi, szkoda że inter cars mam już zamknięty, a jak u nich byłem to kupiłem ten dodatkowy, pomimo że koleś w sklepie mi proponował jednak ten do filtra.Andi 2.5 tdi pisze:Wszelkie odstepstwa od takiej zasady dzialania ,wskazuja na uszkodzony zawor paliwa , latwo zdiagnozowac
Jeszcze raz dzięki wielkie że się odezwałeś. Dam znać jak wymienię na sprawny zaworek. A tak po za tematem to dodatkowy zaworek 65 zł, a ten w filtrze 35 oczywiście pieburga

Za pomoc na razie

[ Dodano: 2010-07-12, 16:00 ]
Kupiłem dzisiaj nowy zaworek w inter cars i działa tak samo jak mój stary.
Ja to mam fart chyba że sprawdzam coś źle.
Próbuję dmuchać nawet drugiej strony i nie ma opcji żeby coś poszło dołem - chyba nigdy tego nie naprawię jak pójdzie tak dalej. :evil:
[ Dodano: 2010-07-14, 08:17 ]
:evil: :evil:
Kolejny nowy zaworek i działa tak jak pierwszy nowy i mój stary, który jest w aucie.
Napiszcie ktoś czy na pewno metoda sprawdzania jest tak jak Andi 2.5 tdi, bo zaczynam mieć poważne wątpliwości.
Wiem że mam takie koślawe szczęście, ale 2x nowy zepsuty zaworek???
Jeszcze pytanie z innej beczki. W Etce jest na rysunkac hpoglądowych zamontowany zaworek zwrotny na przewoddzie paliwowym powrotnym od filtra do banku. Pod maską go nie widzę, w którym on się miejscu znajduje - przy baku??
Pozdrawiam.