[A6 C5 ] Odnowa lamp - przednich.
Piekarnik. ok. 70 st C. (moze byc z termoobiegiem :mrgreen: ). 5 min starczy. Potem jak uwazasz ......ori klej wydlubac i zastosowac silikon szklarski.....lub wkleic spowrotem w ten sam,oryginalny klej. Czytalem ze chlopaki tak robili i nie bylo jaj z nieszczelnością.

----- 1.9 TDI ... 160 KM i 370 Nm------
						- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- 

kielon0112
- Forum Audi A6 / A7 
Klejcie lampy na klej ktory jest oryginalnie w lampie. Ja mordowalem sie 2 godziny z wygrzebaniem starego i dalem silikon sanitarny tak jak wyczytalem na pierwszych kilku stronach tego postu i dupa,paruje... Pytalem fachowca i odpowiedzial mi ze silikon wchodzi w reakcje z klejem i bedzie puszczac... soczewki tez nie rozebralem bo nie widzialem zabrudzenia i tylko przetarlem ile dalem rade od srodka a po podlaczeniu okazalo sie ze sa brudne... generalenie za 100-120zl od sztuki facet od lat robi lampy na gotowo z renowacja odblysnikow ,spolerowaniem kloszy soczewek itp drugi raz sam na pewno bym tego nie robil tylko oddal do fachowca,tylko teraz nie za bardzo chce mi je przyjac z tym silikonem,chyba ze go wygrzebie do zera...pozdrawiam wytrwalych:)

- 

holekpiotr
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Paliwo: Benzyna
- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7 
kolego ,nie bój się tej polerki napewno ci nie zaszkodzi.Też się bałem pewnie jak każdy efekt jest naprawdę porażający. 
[ Dodano: 2010-07-15, 14:51 ]

[ Dodano: 2010-07-15, 14:51 ]
po prostu jesli uda ci się rozkręcić pozostałe śruby lampa będzie już "luźno" chodzić więc wkładasz renie z krótkim śrubokrętem i odkręcaszgembas pisze:Witam,prosze o wskazowki jak odkrecic ta srube przy chlodnicy aby zdemontowac lampe?pozdrawiam!
A6 C5 2.4  Benz+LPG Autom
						- 

CWK S_L_A_Y
- Forum Audi A6 / A7 
Witam panowie, zaczałem dzis od rana walke z lampami, poniewaz nie chcialo mi sie bawić ze sruba przy chlodnicy a i tak przy jednej mam zlamane oba dolne zaczepy (ktos niestety to kiedys musial zepsuc) to postanowilem zdjac zderzak (zabawy na 20minut) i mysle ze warto, bo po wszystkim przynajmnije duze pole do popisu i ladnie mozna wmontowac lampy na swoje miejsce ... jednak slyszalem od kogos kto juz to robil, ze mozna wyjac lampe bez odkrecania sruby przy chlodnicy, jednak nalezy ja nakryc szmatka i wsunac elikatnie pod blotnik... przy chlodnicy lampa sie sama nie trzyma na srubie a jedynie jest wsunieta w przykrecony uchwyt. 
Prubowalem wydlubac ten silikon lampy jednak przyznam szczerze, ze zanim cos zdzialalem, to zastygl i skurczybyk nie chce odejsc - czy powinienem walczyc z nim dalej, moze wsadzic go na kilka minut ponownie do piekarnika i kotynuowac czy poprostu rozgrzac go po wypolerowaniu frontu i skleic calosc na ORI klej a jedynie obytek wydlubany uzupelnic klejem?? Zastanawiam sie jednak jak zareaguje odblysk na ponowne rozgrzanie w piekarniku?? czy teraz gdy juz lampa jest rozebrana nic mu wciaz nie grozi??
Dzieki za pomoc panowie

Prubowalem wydlubac ten silikon lampy jednak przyznam szczerze, ze zanim cos zdzialalem, to zastygl i skurczybyk nie chce odejsc - czy powinienem walczyc z nim dalej, moze wsadzic go na kilka minut ponownie do piekarnika i kotynuowac czy poprostu rozgrzac go po wypolerowaniu frontu i skleic calosc na ORI klej a jedynie obytek wydlubany uzupelnic klejem?? Zastanawiam sie jednak jak zareaguje odblysk na ponowne rozgrzanie w piekarniku?? czy teraz gdy juz lampa jest rozebrana nic mu wciaz nie grozi??
Dzieki za pomoc panowie
Cztery Kółka, Jak Cztery Żywioły. Piękno Tej Ziemi 
One LoVe - Jah Reggae Rastafari

One LoVe - Jah Reggae Rastafari
- 

holekpiotr
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Paliwo: Benzyna
- 

robsonb73
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Dokładnie zrób jak holekpiotr,  radzi.
U mnie była taka sytuacja, że właśnie nieszczelność lampy zmusiła mnie do jej wyjęcia, rozklejenia i przy okazji wyczyszczenia. Skleiłem ją na pozostały klej, nic nie dłubałem tylko rozgrzałem ponownie i rozprowadziłem trochę tam, gdzie były braki. Teraz jest

U mnie była taka sytuacja, że właśnie nieszczelność lampy zmusiła mnie do jej wyjęcia, rozklejenia i przy okazji wyczyszczenia. Skleiłem ją na pozostały klej, nic nie dłubałem tylko rozgrzałem ponownie i rozprowadziłem trochę tam, gdzie były braki. Teraz jest

Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne ! 
						- Wawryn
- Forum Audi A6 / A7 
Witam
Połakomiłem się na odnowę halogenów.Szkła były całkowicie poobijane kamyczkami.
Papier ścierny 100 i wiertareczka żeby przyśpieszyć proces.Nastepnie już ręcznie wodnym 600,1000,1500,2000, i 2500.Potem tempo i nakładka polerska i jazda... 

Jednak kloszę są tu szklane więc efekt nie jest taki piorunujący jak na głównych lampach.Z przezroczystego szkła,zrobiły się jakby mleczne ,mętne.Ale i tak świeca lepiej niż jak było to wcześniej....jednak do perfekcji to pewnie im daleko .Jak dorwe lepszy aparat to zrobię jak świecą bo moim kompaktem to lipa
Przed:
 ![Obrazek]()
 ![Obrazek]()
 ![Obrazek]()
 ![Obrazek]()
PO:
 ![Obrazek]()
 ![Obrazek]()
 ![Obrazek]()

Połakomiłem się na odnowę halogenów.Szkła były całkowicie poobijane kamyczkami.
Papier ścierny 100 i wiertareczka żeby przyśpieszyć proces.Nastepnie już ręcznie wodnym 600,1000,1500,2000, i 2500.Potem tempo i nakładka polerska i jazda...

Jednak kloszę są tu szklane więc efekt nie jest taki piorunujący jak na głównych lampach.Z przezroczystego szkła,zrobiły się jakby mleczne ,mętne.Ale i tak świeca lepiej niż jak było to wcześniej....jednak do perfekcji to pewnie im daleko .Jak dorwe lepszy aparat to zrobię jak świecą bo moim kompaktem to lipa
Przed:

PO:

A6 C5 2.4  Benz+LPG Autom
						Witam. Wiecie co chciałem wyjąć reflektory ze swojego Audi i nie da rady, odkręciłem 3 śruby i na pewno tylko tyle jest reflektor chodzi już luźno, wyciągam go jakieś 3 do 4 cm i dalej już nie mogę coś blokuje od spodu jakby jakaś obudowa od reflektora. Czy tylko po odkręceniu tych 3 śrub można już wyjąć reflektor  Do czego są te srebrne spinki
 Do czego są te srebrne spinki  Może coś źle robię, pomóżcie muszę to jutro koniecznie zrobić
 Może coś źle robię, pomóżcie muszę to jutro koniecznie zrobić 

Do czego są te srebrne spinki
 Do czego są te srebrne spinki  Może coś źle robię, pomóżcie muszę to jutro koniecznie zrobić
 Może coś źle robię, pomóżcie muszę to jutro koniecznie zrobić 

) i faktycznie już 2 lata jak jest szczelne
 ) i faktycznie już 2 lata jak jest szczelne 

. A więcej śrub już nie ma
 . A więcej śrub już nie ma