Witam, przychodzę do was z takim problemem, może ktoś miał już coś takiego.
Chodzi mi o to ze gdy silnik zasysa paliwo to gdzieś dochodzi powietrze, które w ogóle nie idzie do filtra i nie można go odpalić. Mianowicie gdy wezmę na krótko z banki, albo zaleje bezpośrednio do filtra i zakręcę oczywiście z gazem to powarczy parę sekund i załapie, ale paliwa nie zassie, tylko się cofa i w ten sposób chodzi.Tez odpalę pojeżdżę, ale gdy zostawię na dłuższy czas paliwo ponownie się cofnie i stoję ! Wszystkiego już próbowałem i nie mogę dość co się dzieje ! Idzie powietrze i dupa, czy może coś w baku się zapchało ? Liczę na waszą pomoc jak ktoś miał taki przypadek ! Bo już wychodzę z siebie !
Dodam filtr paliwa był wymieniany z miesiąc temu.
[C5, 2.5 TDI, 150km] Problem z odpaleniem.Ssie Lewe Powietrz
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sprawdź połączenia wężyków, szczególnie w miejscu łączenia się gumowych z aluminiowymi (przed filtrem). Sprawdź także czy pompka w baku pracuje. Najlepiej ją słychać jak jest mniej niż 0,5baku. Wyciągnij bezpiecznik nr28 i do prawego zacisku podłącz + z akumulatora. Wtedy trza nasłuchiwać, najlepiej przez wlew paliwa, czy pompka pracuje.
Napisz ile aktulnie tego paliwa jest i czy przy pełnym zbiorniku robi się to samo.
Jak wygląda głowica na vp. Tzn.: czy wyjścia na rurki ciśnieniowe z VP się nie pocą?? Musisz dać kilka w/w informacji no i ewentualnie jakieś spostrzeżenia??
Pozdrawiam

Napisz ile aktulnie tego paliwa jest i czy przy pełnym zbiorniku robi się to samo.
Jak wygląda głowica na vp. Tzn.: czy wyjścia na rurki ciśnieniowe z VP się nie pocą?? Musisz dać kilka w/w informacji no i ewentualnie jakieś spostrzeżenia??
Pozdrawiam

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
Witam wróciłem właśnie z garażu.
Więc tak pompkę wyciągnąłem działa, ale gdzieś do niej prąd nie dochodzi bo się zapowietrza.
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok, może gdzieś w silniku jest coś od zasilania tej pompki, bo już siedzę 2 dzień i nic nie idzie, próbuje wszystkiego na krótko itd.
Czekam na jakieś informacje
Więc tak pompkę wyciągnąłem działa, ale gdzieś do niej prąd nie dochodzi bo się zapowietrza.
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok, może gdzieś w silniku jest coś od zasilania tej pompki, bo już siedzę 2 dzień i nic nie idzie, próbuje wszystkiego na krótko itd.
Czekam na jakieś informacje
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Czarek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Troszeczke tej wypowiedzi nie rozumiemTrzciniak pisze:Więc tak pompkę wyciągnąłem działa, ale gdzieś do niej prąd nie dochodzi bo się zapowietrza.

Nic takiego nie ma.Trzciniak pisze:może gdzieś w silniku jest coś od zasilania tej pompki,
Słuchaj ! Jak idzie powietrze , mocno bombluje , to może faktycznie sprawdź dokładnie ten zaworek na filtrze. Jak go ściągniesz to ponowne założenie musi się odbyć na nowym oringu ,który dobirzesz w sklepie motoryzacyjnym.Trzciniak pisze:Idzie powietrze i dupa, czy może coś w baku się zapchało
Nawet profilaktycznie wymień go na nowy. Przed wciśnięciem zaworka nasmaruj go koniecznie olejem.
Nadal nie podałeś informacji o które pytałem, czy nie poci się nic przy głowicy VP,wtryskach,wężykach powrotnych i ogólnie twoich spostrzeżeń.
Niestety mozolna praca ale od czegoś trza zacząć, a najlepiej od najprostszych.