Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[C5, 2.5 TDI, 150km] Problem z odpaleniem.Ssie Lewe Powietrz

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Trzciniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[C5, 2.5 TDI, 150km] Problem z odpaleniem.Ssie Lewe Powietrz

Post autor: Trzciniak » 22 cze 2010, 00:30

Witam, przychodzę do was z takim problemem, może ktoś miał już coś takiego.
Chodzi mi o to ze gdy silnik zasysa paliwo to gdzieś dochodzi powietrze, które w ogóle nie idzie do filtra i nie można go odpalić. Mianowicie gdy wezmę na krótko z banki, albo zaleje bezpośrednio do filtra i zakręcę oczywiście z gazem to powarczy parę sekund i załapie, ale paliwa nie zassie, tylko się cofa i w ten sposób chodzi.Tez odpalę pojeżdżę, ale gdy zostawię na dłuższy czas paliwo ponownie się cofnie i stoję ! Wszystkiego już próbowałem i nie mogę dość co się dzieje ! Idzie powietrze i dupa, czy może coś w baku się zapchało ? Liczę na waszą pomoc jak ktoś miał taki przypadek ! Bo już wychodzę z siebie !

Dodam filtr paliwa był wymieniany z miesiąc temu.

citrin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Czarek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Kontakt:

Post autor: citrin » 22 cze 2010, 10:31

Sprawdź połączenia wężyków, szczególnie w miejscu łączenia się gumowych z aluminiowymi (przed filtrem). Sprawdź także czy pompka w baku pracuje. Najlepiej ją słychać jak jest mniej niż 0,5baku. Wyciągnij bezpiecznik nr28 i do prawego zacisku podłącz + z akumulatora. Wtedy trza nasłuchiwać, najlepiej przez wlew paliwa, czy pompka pracuje. ;-)
Napisz ile aktulnie tego paliwa jest i czy przy pełnym zbiorniku robi się to samo.
Jak wygląda głowica na vp. Tzn.: czy wyjścia na rurki ciśnieniowe z VP się nie pocą?? Musisz dać kilka w/w informacji no i ewentualnie jakieś spostrzeżenia??
Pozdrawiam ;-)

Trzciniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD

Post autor: Trzciniak » 22 cze 2010, 21:18

Witam wróciłem właśnie z garażu.

Więc tak pompkę wyciągnąłem działa, ale gdzieś do niej prąd nie dochodzi bo się zapowietrza.
Bezpieczniki sprawdziłem wszystkie ok, może gdzieś w silniku jest coś od zasilania tej pompki, bo już siedzę 2 dzień i nic nie idzie, próbuje wszystkiego na krótko itd.

Czekam na jakieś informacje

citrin
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Czarek
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
Napęd: Quattro
Kontakt:

Post autor: citrin » 23 cze 2010, 06:47

Trzciniak pisze:Więc tak pompkę wyciągnąłem działa, ale gdzieś do niej prąd nie dochodzi bo się zapowietrza.
Troszeczke tej wypowiedzi nie rozumiem :-/
Trzciniak pisze:może gdzieś w silniku jest coś od zasilania tej pompki,
Nic takiego nie ma.
Trzciniak pisze:Idzie powietrze i dupa, czy może coś w baku się zapchało
Słuchaj ! Jak idzie powietrze , mocno bombluje , to może faktycznie sprawdź dokładnie ten zaworek na filtrze. Jak go ściągniesz to ponowne założenie musi się odbyć na nowym oringu ,który dobirzesz w sklepie motoryzacyjnym.
Nawet profilaktycznie wymień go na nowy. Przed wciśnięciem zaworka nasmaruj go koniecznie olejem.

Nadal nie podałeś informacji o które pytałem, czy nie poci się nic przy głowicy VP,wtryskach,wężykach powrotnych i ogólnie twoich spostrzeżeń.

Niestety mozolna praca ale od czegoś trza zacząć, a najlepiej od najprostszych. ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja