Witam wszystkich. W ostatnich dniach w aucie słychać było przerażający odgłos, po sprawdzeniu okazało się że to prawdopodobnie zatarte łożyska jednego z wentylatorów - wentylator ma straszliwe luzy boczne i po prostu wpadał w rezonans a że wentylatory w A6 do małych nie należą to odgłos był naprawdę przerażający. I właśnie stąd wynika moje pytania czy da się wymienić same łożyska, sam jeden wiatrak, czy trzeba kupować cały wentylator, oraz mianowicie czy jeżeli można wymienić tylko wiatrak/łożyska to czy da się to zrobić bez wyjmowania całego wentylatora z auta.
Nie wiem jak to się stało ale zapomniałem dopisać że chodzi o wentylator chłodnicy
Pozdrawiam
[A6] [C4] Głośno chodzący wentylator - zatarte łożyska
Niestety nic nie podmienisz, te wentylatory są nierozbieralne - jednorazówki
Posiadałem już parę pojazdów z grupy VW. W dwóch z nich, między innymi w A6 musiałem wymienić wiatrak. W VW POLO, dwa razy kupowałem oryginalne "VALEO", i oba padały po ok. 1,5 roku każdy. Tak w Polo jak i A6, oraz polecałem już kilku znajomym, zastosowałem zamienniki. Są tańsze i duuużo trwalsze. Zdecydowanie odradzam zakupu oryginalnego.
Posiadałem już parę pojazdów z grupy VW. W dwóch z nich, między innymi w A6 musiałem wymienić wiatrak. W VW POLO, dwa razy kupowałem oryginalne "VALEO", i oba padały po ok. 1,5 roku każdy. Tak w Polo jak i A6, oraz polecałem już kilku znajomym, zastosowałem zamienniki. Są tańsze i duuużo trwalsze. Zdecydowanie odradzam zakupu oryginalnego.
Pozdrawiam, Quick.