Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2.5]Komputer pokładowy w audi a6 2,5 tdi

Silniki wysokoprężne
Adi202

Post autor: Adi202 » 08 sty 2009, 23:15

wilczurek pisze:Nie tyle dobrze poczytałem co montowałem to u siebie, a zmasowałeś kabelek od kontrolki oleju? Na włączonym zapłonie przy zgaszonym silniku po zapaleniy się OK po kilku sekundach ma zapalić się olejarka, przy uruchomieniu silnika olejarka gaśnie jak nie zmasujesz kabelka to nie masz kontrolki od oleju, piszę o tym bo to ważne.
Po zgaszeniu ikony OK na LCD nie powinno się nic zapalać. Każde zapalenie danej ikony oznacza awarię. Ważne jest aby przełożyć przewód biało-szary z zielonej wtyczki pin 14 na pin 12 we wtyczce komputera pokładowego Auto Check. Inaczej nie będziesz mieć kontroli ciśnienia oleju. Zmasować trzeba (przy braku modułu LKG) kontrolę stopu, pozycyjnych i świateł mijania, a resztę jak kontrola układu hamulcowego, spryskiwacze i szynę danych radia można zostawić wolne.
pzdr

wilczurek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wilczurek » 09 sty 2009, 08:19

W orginale zapala się olejarka po kilku sek jak zgaśnie ok przy włączonym zapłonie i unieruchomionym silniku następnie olejarka gaśnie jak tylko uruchomi się silnik, ja żadnych kabli nie przesadzałem i działa ciśnienie oleju zmasowałem tylko kabelek o którym już pisałem. Kontrola układu hamulcowego też działa bez modyfikacji czyli pokazuje odzielną kontrolkę zużytych klocków i odzielną od spadku płynu hamulcowego, nie trzeba też nic podłączać do regulatora rezerwy paliwa jak pisał na początku kolega. Z tego co słyszałem to jest kilka rodzai autuchecka a benzyna a diesel to też odzielna bajka. W moim np nie ma szyny radia.
wilczurek

axidix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axidix » 16 maja 2010, 19:56

[/quote]
Po zgaszeniu ikony OK na LCD nie powinno się nic zapalać. Każde zapalenie danej ikony oznacza awarię. Ważne jest aby przełożyć przewód biało-szary z zielonej wtyczki pin 14 na pin 12 we wtyczce komputera pokładowego Auto Check. Inaczej nie będziesz mieć kontroli ciśnienia oleju. Zmasować trzeba (przy braku modułu LKG) kontrolę stopu, pozycyjnych i świateł mijania, a resztę jak kontrola układu hamulcowego, spryskiwacze i szynę danych radia można zostawić wolne.
pzdr[/quote]
a jak wyglada ten modół LKG czy ciezko go podłaczyc ?
nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...

Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie ;p www.ptwm.pl

Sadol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sadol » 23 maja 2010, 15:44

Chłopaki moglibyście mi dokładnie wytłumaczyć co musiałbym kupić i jakie ewentualnie byłyby koszty założenia takiej pokładówki? I czy dałbym rade sam to zrobić jeśli jestem nowicjuszem, albo do kogo się z tym zgłośić? :mrgreen:
Saddol

Awatar użytkownika
piatek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Rocznik: 1994
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: piatek » 18 cze 2010, 10:57

koledzy znalazłem taki opis http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=79069, według niego podłączyłem zegary i działa wszystko jak należy. :-) Polecam.

bb
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

AC/BC audi 100 C4 2.8 V6

Post autor: bb » 27 sie 2010, 23:56

Hey,
Dzisiaj podłaczylem BC w moim audi, do tej pory na forum nie znalazlem informacji o podlaczeniu BC w V6, sygnal spalania jest na pinie B11 ( niebiesko-czarny) kabel czerwona wtyczka w komputerze VAG MPI.
Wszystko dziala bez zarzutu, gdyby ktos potrzebowal pomocy, pytac !
gg# 5506681
Prawdziwe audi skończyły się z modelem C4 ...

marek041715
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marek041715 » 23 lut 2011, 09:17

koledzy ja mam taki problem mam oryginalnie zamontowany komputer ale jakiś czas temu coś sie stało i nic na nim się nie wyświetla ani na tym co spalanie ani na tym co pokazuje awarie nawet to ok sie nie wyświetla co mogło się stac prosze o pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja