ZelvaBOi,
ostatnio z przypadki nawet spobowalem stylu na 'zuzyte klocki' jaki opisywales:) chodzi mi o 80-90kmh przy Vb.
Nawet powiem Ci, auto sie toczy do przpdu, co do dynamiki.. faktycznie, jak przewidujesz sytuacje na drodze, znacz rozlozenie ruchu.. mozna duzo zaoszczedzic na paliwie oraz.. na innych podzespolach, jak np klocki czy sprzeglo(mowie o sobie, bo mam manuala)
Wracajac do tematu, napisze po raz kolejny swoje spalanie, choc nie w miescie jak w temacie.. ale na pewno nowym, czy innym poszukujacym tutaj jakis informacji moze dac jakis obraz, zatem:
Ostatnia sroda, 12maja, trasa 560km, 100% autostady (A9/A3, MĂźnchen w kierunku DĂźsseldorfu), auto:pelen bak, 4osoby+bagaz, predkosc non stop 160-180kmh (procz drobnych zwolnien z powodu robot drogowych)
spalanie wg FIS 7.1L/100km
nastepnie, ten sam dzien, trasa DĂźsseldorf-Dortmund, ok80km,
stale 100-120kmh..
spalanie 6.1L/100kmh (choc wydaje mi sie, ze to bylo 5.1L/100km, ale nie jestem pewnie, kiepsko z pamiecia
:mrgreen: ot, taki lajf

Dodam, ze nie uzywam TEMPOMATU bo nie posiadam (o dziwo, ale to kwestia czasu), nie szarpie i hamuje bez sensu.. choc jak mijam znak odwolujacy ograniczenie.. wciskam gaz prawie do dechy.. az na zegarkach wskoczy 160kmh.. a potem delikatnie az do 180kmh.. korzystajac czasem z pomocy ukszatltowania terenu :mrgreen: :mrgreen:
ot, tyle, pozdrawiam