Od Cieszyna jechałem dokładnie tą samą trasą.Też 3 osoby i też klima non stop.Wróciłem pod koniec lipca. W Cieszynie zalałem pod korek a następne tankowanie miałem na jednej z pierwszych stacji w Chorwacji bo z poprzedniego roku pamiętałem że im dalej tym było drożej.Nie mogłem jechać szybko bo jechaliśmy w 2 samochody.Kolega jechał Corolla 1.6 benzyna więc musiałem dostosować się do jego prędkości.ÂŚrednie spalanie wyszło mi 7.9 a prędkość 96 km.Do Zyliny są Czeskie i Słowackie drużki i tam średnia prędkość wyniosła 41 kmZelvaBOi pisze:Jechalem trasa Katosy > Bielsko > Cieszyn > Zilina > Bratislava > Budapest > Zagreb > Split - w sumie prawie 1200 km!
Na Autostradzie raczej nie jechaliśmy szybciej niż 150 km,najczęściej 130-140.
Podsumowując coś bardzo nakręciłeś z tym spalaniem.Fakt że pod korek można wlać kilka litrów więcej ale skoro jechałeś sporo szybciej bo średnia 96 a 116 to przepaść więc skąd u ciebie spalanie 6 litrów ! Mamy w zasadzie podobne silniki, też quattro i też automat. Proponuję żebyś przyznał się że poniosła cię fantazja w bajkopisarstwie lub przypomniał sobie że przecież dolewałeś na parkingu 20 litrów ropy z kanistra.
Ja jestem bardzo zadowolony z moich 7.9.Po powrocie okazało się że w sumie zrobiłem 3000 km i średnia z 2 komputera również pokazała 7.9 mimo automatu, quatrro i 275 koni po chipie.Kolegi Corolla ze 110 konnym benzynowym silnikiem spaliła 8.1 litra i to droższej benzyny