"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
"Jestem nieuczciwy i możesz uczciwie liczyć na moją nieuczciwość. To uczciwi są nieprzewidywalni, zawsze mogą zrobić coś niewiarygodnie... głupiego..."
Cpt. Jack Sparrow
ÂŻeby nie było że nic się nie dzieje to kolejne fotki z prac zamieszczam.
Więc w tej chwili dzierga się górny grill i wygląda to tak
Dla kolegi RADEK S4 zamieszczam zdjęcia kolektora ssącego tak to wygląda po renowacji i regeneracji.Tylko dodam że klapy stały dęba polecam to zrobić...
Z racji że należę do ludzi ciekawskich chciałem zobaczyć co kryje kolektor wydechowy no i postanowiłem że podzielę się z wami...
Konstrukcja specyficzna bo rury zmieniają średnice profil a spaliny trafiają na przewężenia przy zejściu do reszty układu, jak dla mnie to nie był do końca dopracowany...
A to już przygotowane graty na nowego rurowca :mrgreen:
[ Dodano: 2010-05-01, 13:39 ]
Teraz to tylko podoginać i pospawać...
Cpt. Jack Sparrow
santo ale rury do kolektora nie maja deczko wiekszej srednicy od oryginału?
a jeszce jdno.zeby lepiej fura sie zbierasła to nie mozna koncowych tłumików zastąpic tymi od miga 29??????? <mikołaj> :mrgreen:
[ Dodano: 2010-05-03, 13:36 ]
pozdr......
Cpt. Jack Sparrow
Rury dokładnie tak jak wypatrzyłeś wprawnym okiem są większej średnicy z 32 na 40 mm a to dlatego że głowice są zrobione pod taki wymiar a w tej chwili oryginalne kolektory stanowiły wąskie gardło układu a z racji tego że nie ma nigdzie gotowych elementów w postaci kolektorów wiec zaczynam rzeźbić sam hehehe