Mój znajomy ma właśnie na sprzedaż Audi A6 TDI z 1999 roku o mocy 150KM.
Pojeździłem takim samym autkiem tylko w benzynie i muszę przyznać, że jeździ się naprawdę bardzo miło i przyjemnie. Zacząłem się zastanawiać, czy nie kupić tego autka, chce 18 000 PLN co wydaje mi się ceną w miarę dobrą, tym bardziej, że autko będzie po wymianie:
- Blok silnika
- Turbina będzie założona od wersji 180 KM
- Rozrząd
- Wymieniony olej oraz filtr
- Wymieniona przednia szyba bo dostała kamieniem
- Autko będzie wyprane i wypucowane
Oglądałem to autko przed remontem i nie wygląda źle, a po remoncie będzie wszystko lux, tym bardziej, że człowieczek od którego chcę je kupić to bliski znajomy i cena jest taka dla mnie.
Na nieszczęście dowiedziałem się wczoraj od znajomych, że w tym silniku występuje wada fabryczna, nie dowiedziałem się natomiast jaka i w którym silniku (w sensie rocznika)
Jeden ze znajomych przebąkiwał coś o szybkim zużywaniu się popychaczy, ale nie był w stanie mi powiedzieć dokładnie. Pytanie do was jako fachowców, czy w tym silniku jakakolwiek wada fabryczna występowała i jeżeli tak to w których rocznikach, bardzo proszę o odpowiedz bo od tego zależny, czy to autko kupię

Możliwe, że ten temat już był poruszany na forum, ale jestem tu pierwszy raz i nie mogłem znaleźć, być może wpisywałem błędne hasła

Pozdrawiam serdecznie.