[A6 C6] AMI Audi Music Interface podłączenie w schowku
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
ZelvaBOi,
jak chlopakom w serwisie , pokaze co maja zrobic i jak.. to opadna im sczeki..:P
hhee
Tak samo jak gosciowi tydzien temu, powiedzialem, ze mi trzepie samochodem na zimnym jak odpalam.. - ze stawiam na uwalone swiece zarowe.. to po sprawdzeniu auta.. drapal sie po glowie i zystanawial, skad to wiem...
Ja na to.. ze to sa typowe objawy padnietych swiec.. a po za tym, przegladam forum i jestem inz z wyksztalcenia..
:oops: :oops:

jak chlopakom w serwisie , pokaze co maja zrobic i jak.. to opadna im sczeki..:P
hhee
Tak samo jak gosciowi tydzien temu, powiedzialem, ze mi trzepie samochodem na zimnym jak odpalam.. - ze stawiam na uwalone swiece zarowe.. to po sprawdzeniu auta.. drapal sie po glowie i zystanawial, skad to wiem...

Ja na to.. ze to sa typowe objawy padnietych swiec.. a po za tym, przegladam forum i jestem inz z wyksztalcenia..

Witam.ZelvaBOi pisze:Ja teraz walcze z przekazaniem video z iPoda- to mnie najbardziej interesuje. Jak wpiac iPoda Nano zeby mozna bylo filmy na MMI puscic
. USB to u mnie zbytek laski 3G mam uzbrojone w wewnetrzny JukeBox 10 GB, dwie karty SDHC 16 GB i do tego zmieniarka zaladowana szescioma plytami z MP3/WMA - w sumie wychodzi 48 GB
- teraz trzeba by bylo skombinowac obraz - zapas muzyki juz mam z podzialem na tata/mama/syn :D hehe.
Też się zastanawiam jak można puścić filmy/video z ipoda czy jakies fotki w mmi high ale w 2g. Czy masz jakiś pomysł może jak to zrobić w 2g bo zapewne różni się znacząco od 3g jeśli chodzi o tą kwestię..
Witam , szukam ami do mojego autka , czy ktos ma namiary takiego sprzeciku za przyzwoite pieniadze ? Na allegro mozna kupic juz za 800 zł , ale uwazam , że to jest za drogo - moze jestem w błedzie . bo do tego dojdzie komplet kabli połączeniowych ( zasilający i swiatłowód) i kabel od AMI do dysku lub pendriva jakies pewnie ze 100 zł kolejne . Wiem chce się miec trzeba placic tylko czemu tyle....
[ Dodano: 2010-03-20, 00:04 ]
aaa zapomniałem , jest klient na allegro który ma 2 sztuki do sprzedania za 900zł/szt, moze jest ktos zainteresowany zakupem AMI to bysmy mogli utargowac klienta ,np ,że za 2 szt damy 1500( 750 za szt ) moze wyjdzie ..?
8-)

[ Dodano: 2010-03-20, 00:04 ]
aaa zapomniałem , jest klient na allegro który ma 2 sztuki do sprzedania za 900zł/szt, moze jest ktos zainteresowany zakupem AMI to bysmy mogli utargowac klienta ,np ,że za 2 szt damy 1500( 750 za szt ) moze wyjdzie ..?
8-)
- Zygi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
w audi UK o ile sie nie myle to ÂŁ274 funty + kable 40f + kabel ipod/usb itd 30f szt.pama pisze:ZelvaBOi, widzisz..
z ciekawosci.. nie wiesz , ile w AUDI nowy AMI kosztuje..Bo nie wiem, jak maja sie ceny tych pajacow co na ebayu sprzedaja do cen AUDI.
Moze zamowie sobie u siebie w salonie i mi zamontuja, bez obawy o utrate gwarancji..
Tylko pewnie kurcze.. ciecie sie nie znaja.. ehh
Witam.
Jeśli mam u siebie kamere cofania a dokładniej mówiąc sterownik to mogę tam podłączyc do tych wyjść ten kabel http://allegro.pl/item962625540_kabel_a ... ne_fv.html i będzie mi chodził obraz video w mmi? Czy muszę dokupować jakiś adapter czy można jakoś wykorzystać ten sterownik kamery cofania do video?
Jeśli mam u siebie kamere cofania a dokładniej mówiąc sterownik to mogę tam podłączyc do tych wyjść ten kabel http://allegro.pl/item962625540_kabel_a ... ne_fv.html i będzie mi chodził obraz video w mmi? Czy muszę dokupować jakiś adapter czy można jakoś wykorzystać ten sterownik kamery cofania do video?
Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.? No bo nie warto dla obrazu bez dzwięku rezygnować z kamery... Zastanawiam się jak najsprytniej no i najtańszym kosztem zrobić obraz video. Zapewne trzeba myśleć o adapterze... na allegro ceny są za wysokie jakość/cena według mnie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Pomoże, bo oznacza to że na pokładzie masz już sterownik MMI z wejściem FBASmichske pisze:Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.?

I do wejścia FBAS w sterowniku kamery wystarczy wpiąć kabel od symulatora/tunera TV, a do niego podłączyć np. odtwarzacz DVD.
Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
No nie powinno z tym być raczej problemuZelvaBOi pisze:tmr, koledze bardziej chyba chodzilo o wpiecie sie bezposrednio w tor kamery

zamiast kamery wstecznej do zielonej wtyczki podłącza jakieś urządzonko przez wyjście video owego urządzonka i obraz powinien pojawić się na LCD głównym. Problemem jedynym będzie to że obraz ów będzie tylko podczas cofania

Tfuj... jeszcze jeden problem: i bez dźwięku

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak

C6:
- lustreko fotochrom
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7:
- ori kamerka, ori hak
No tak tylko że hmm jak się chce mieć video lub tv to też chce się mieć głos- jedno bez drugiego nie ma sensu. Poza tym no właśnie jak to zrobić żeby obraz się nie włączał tylko przy cofaniu...tmr pisze:Pomoże, bo oznacza to że na pokładzie masz już sterownik MMI z wejściem FBASmichske pisze:Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.?
I do wejścia FBAS w sterowniku kamery wystarczy wpiąć kabel od symulatora/tunera TV, a do niego podłączyć np. odtwarzacz DVD.
Skąd wytrzasnąłeś taką cenę :shock: Cena w serwisie audi to 161 euro, czyli o niemal połowę mniej.ZelvaBOi pisze:A miales do czynienia z AMI w 3G? Zalezy mi na przypieciu iPoda, ale nie chce kupowac tego chamskiego kabla za "jedyne" 1200 PLN.
[ Dodano: 2010-04-04, 22:06 ]
Czemu obrażasz ludzi bez jakichkolwiek powodów? Tak się składa, że jestem jednym z tych "pajaców", sprzedaję AMI na ebay niemal zawsze za ok. 300 euro. A jak cię nie stać, to nie uzewnętrzniaj swoich frustracji obrażając innych. A "ciecie" w serwisie audi z pewnością podłączą ci AMI w pół godziny z czym ty panie inżynierze sobie nie poradzisz, choć to tylko 3 kabelki i światłowód.pama pisze:z ciekawosci.. nie wiesz , ile w AUDI nowy AMI kosztuje..Bo nie wiem, jak maja sie ceny tych pajacow co na ebayu sprzedaja do cen AUDI.
Moze zamowie sobie u siebie w salonie i mi zamontuja, bez obawy o utrate gwarancji..
Tylko pewnie kurcze.. ciecie sie nie znaja.. ehh
Akurat 36 PLN za uchwyt zderzaka tylnego to normalna cena, w etce 7,56 euro.ZelvaBOi pisze:Ale tam w ogole maja dziwne ceny czasami - ostatnio kupilem uchwyt do tylnego zderzaka za 36 PLN, ktory kosztowal w innym ASO prawie 140 PLN!Tak wiec nie ma reguly, cos taniej cos drozej jest.
Widać niektóre serwisy są tak pazerne, że chcą się dorobić na częściach zamiennych, zawyżając ich ceny.
Mam takie pytanie. Czy Bluetooth wbudowany można przerobić tak aby czytał pliki z fona i bezprzewodowo muzykę dawać??
Jeszcze coś
TU pisze wprowadzenie sygnału AUDIO do systemu MMI 2G to ja już nie wiem gość się pomylił czy to MMI jest w 2 lub 3G???
Jeszcze coś
TU pisze wprowadzenie sygnału AUDIO do systemu MMI 2G to ja już nie wiem gość się pomylił czy to MMI jest w 2 lub 3G???
Witam. Postaram się ozywić dyskusję podsuwając ciekawe rozwiązania.
AMI 2G można kupić zamiast oryginału AMI IPOD ( posiada on ten sam program co oryginał )
koszt ok750.-
http://naviservice.com.pl/?id=20
AMI 2G działa wyłącznie z MMI HIGH , BASIC nie ma programu do obsługi AMI.
AMI 3G w Lipsku na AMICOM miała miejsce premiera AMI gdzie jednocześnie mamy dostęp do IPOD USB i AUX koszt ok 1100.-
http://naviservice.com.pl/?item=123&lang=pl
do aktywacji funkcji AMI potrzeba OBD aktywator lub wizyta w serwisie.
AMI VNS 3G jak i oryginał nie obsługuje VIDEO IPOD CVBS gdyż nie pozwala na to AUDI 3G firmware. Aktwacja funkcji VIDEO możliwa będzie pod choinkę2010 :-D
AMI VNS3g pasuje do wszystkich modeli AUDi basic 3G HDD 3G oraz do HDD3G plus czyli A8 2010> z google map
Bedzie też pracować z RSE 3G 2011.
Audio Wideo można podłączyć za pomocą:
2G LVDS video adapter + AUX in swiatłowodowy = ok800.-
lub swiatlowodowym symulatorem TV 2G/3G za 600.-
możliwe jest przy tym rozwiązaniu sterowanie z klawiatury MMI
dvd canva , dvd boa , dvb-t mpeg 4 navichevwn i ampire.
oczywiście symulator wymaga wejścia FBAS
MMI 2g ma FBAS gdy jest kamera - tv podłącza sie do wolnego wejącia w ster kamery (działa wtedy tv i gdy R kamera )
jeśli brak FBAS to przeróbka ster kosztuje 250.-
Wszystkie 3G hdd mają fbas do tV tunera. Zawsze aktywny-)
pozdrawiam Kris.
[ Dodano: 2010-04-22, 19:41 ]
Do AMI 2G można dokupić głowicę Blutootch wraz z programem akywujacym za 0k 400.- - oryginał
BT telefon nigdy nie przejmie muzyki.
3G ma BT do muzyki na pokładzie jednostki 3G ale funkcja jest dezaktywowana na poziomie alikacji QNX.
Podobnie jak i wifi włączona jest dopiero w wersji 3g plus. - czyli nowe a8.
Kris.
AMI 2G można kupić zamiast oryginału AMI IPOD ( posiada on ten sam program co oryginał )
koszt ok750.-
http://naviservice.com.pl/?id=20
AMI 2G działa wyłącznie z MMI HIGH , BASIC nie ma programu do obsługi AMI.
AMI 3G w Lipsku na AMICOM miała miejsce premiera AMI gdzie jednocześnie mamy dostęp do IPOD USB i AUX koszt ok 1100.-
http://naviservice.com.pl/?item=123&lang=pl
do aktywacji funkcji AMI potrzeba OBD aktywator lub wizyta w serwisie.
AMI VNS 3G jak i oryginał nie obsługuje VIDEO IPOD CVBS gdyż nie pozwala na to AUDI 3G firmware. Aktwacja funkcji VIDEO możliwa będzie pod choinkę2010 :-D
AMI VNS3g pasuje do wszystkich modeli AUDi basic 3G HDD 3G oraz do HDD3G plus czyli A8 2010> z google map
Bedzie też pracować z RSE 3G 2011.
Audio Wideo można podłączyć za pomocą:
2G LVDS video adapter + AUX in swiatłowodowy = ok800.-
lub swiatlowodowym symulatorem TV 2G/3G za 600.-
możliwe jest przy tym rozwiązaniu sterowanie z klawiatury MMI
dvd canva , dvd boa , dvb-t mpeg 4 navichevwn i ampire.
oczywiście symulator wymaga wejścia FBAS
MMI 2g ma FBAS gdy jest kamera - tv podłącza sie do wolnego wejącia w ster kamery (działa wtedy tv i gdy R kamera )
jeśli brak FBAS to przeróbka ster kosztuje 250.-
Wszystkie 3G hdd mają fbas do tV tunera. Zawsze aktywny-)
pozdrawiam Kris.
[ Dodano: 2010-04-22, 19:41 ]
Adadadi pisze:Mam takie pytanie. Czy Bluetooth wbudowany można przerobić tak aby czytał pliki z fona i bezprzewodowo muzykę dawać??
Do AMI 2G można dokupić głowicę Blutootch wraz z programem akywujacym za 0k 400.- - oryginał
BT telefon nigdy nie przejmie muzyki.
3G ma BT do muzyki na pokładzie jednostki 3G ale funkcja jest dezaktywowana na poziomie alikacji QNX.
Podobnie jak i wifi włączona jest dopiero w wersji 3g plus. - czyli nowe a8.
Kris.