Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] AMI Audi Music Interface podłączenie w schowku

Warsztat
Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: pama » 19 mar 2010, 15:08

ze beda dziure wycinac w schowku.:?? hmm.. gra warta swieczki.::))
Wroce z urlopu i zadzwonie i sie dowiem:)))

Awatar użytkownika
pama
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Tomasz
Rocznik: 2006
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Skrzynia: Tiptronic
Kontakt:

Post autor: pama » 19 mar 2010, 17:20

ZelvaBOi,
jak chlopakom w serwisie , pokaze co maja zrobic i jak.. to opadna im sczeki..:P
hhee

Tak samo jak gosciowi tydzien temu, powiedzialem, ze mi trzepie samochodem na zimnym jak odpalam.. - ze stawiam na uwalone swiece zarowe.. to po sprawdzeniu auta.. drapal sie po glowie i zystanawial, skad to wiem...!!

Ja na to.. ze to sa typowe objawy padnietych swiec.. a po za tym, przegladam forum i jestem inz z wyksztalcenia.. :))) :oops: :oops: <ok> <ok> <ok>

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 19 mar 2010, 22:05

ZelvaBOi pisze:Ja teraz walcze z przekazaniem video z iPoda :) - to mnie najbardziej interesuje. Jak wpiac iPoda Nano zeby mozna bylo filmy na MMI puscic :). USB to u mnie zbytek laski 3G mam uzbrojone w wewnetrzny JukeBox 10 GB, dwie karty SDHC 16 GB i do tego zmieniarka zaladowana szescioma plytami z MP3/WMA - w sumie wychodzi 48 GB :) - teraz trzeba by bylo skombinowac obraz - zapas muzyki juz mam z podzialem na tata/mama/syn :D hehe.
Witam.
Też się zastanawiam jak można puścić filmy/video z ipoda czy jakies fotki w mmi high ale w 2g. Czy masz jakiś pomysł może jak to zrobić w 2g bo zapewne różni się znacząco od 3g jeśli chodzi o tą kwestię..

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 19 mar 2010, 23:47

no tak wszystko fajnie tylko problem jak to wszytsko zegrać tj. jak podłączyć ten kabel i gdzie? bo nie bardzo wiem gdzie podłączyć te 3 końcówki przeznaczone do tv..

bob budowniczy

Post autor: bob budowniczy » 19 mar 2010, 23:58

Witam , szukam ami do mojego autka , czy ktos ma namiary takiego sprzeciku za przyzwoite pieniadze ? Na allegro mozna kupic juz za 800 zł , ale uwazam , że to jest za drogo - moze jestem w błedzie . bo do tego dojdzie komplet kabli połączeniowych ( zasilający i swiatłowód) i kabel od AMI do dysku lub pendriva jakies pewnie ze 100 zł kolejne . Wiem chce się miec trzeba placic tylko czemu tyle.... :-/

[ Dodano: 2010-03-20, 00:04 ]
aaa zapomniałem , jest klient na allegro który ma 2 sztuki do sprzedania za 900zł/szt, moze jest ktos zainteresowany zakupem AMI to bysmy mogli utargowac klienta ,np ,że za 2 szt damy 1500( 750 za szt ) moze wyjdzie ..?
8-)

Awatar użytkownika
Zygi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Zbigniew
Rocznik: 2009
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: Zygi » 20 mar 2010, 01:40

pama pisze:ZelvaBOi, widzisz..
z ciekawosci.. nie wiesz , ile w AUDI nowy AMI kosztuje..?? Bo nie wiem, jak maja sie ceny tych pajacow co na ebayu sprzedaja do cen AUDI.

Moze zamowie sobie u siebie w salonie i mi zamontuja, bez obawy o utrate gwarancji..
Tylko pewnie kurcze.. ciecie sie nie znaja.. ehh
w audi UK o ile sie nie myle to ÂŁ274 funty + kable 40f + kabel ipod/usb itd 30f szt.

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 20 mar 2010, 14:50

Witam.
Jeśli mam u siebie kamere cofania a dokładniej mówiąc sterownik to mogę tam podłączyc do tych wyjść ten kabel http://allegro.pl/item962625540_kabel_a ... ne_fv.html i będzie mi chodził obraz video w mmi? Czy muszę dokupować jakiś adapter czy można jakoś wykorzystać ten sterownik kamery cofania do video?

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 20 mar 2010, 16:19

Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.? No bo nie warto dla obrazu bez dzwięku rezygnować z kamery... Zastanawiam się jak najsprytniej no i najtańszym kosztem zrobić obraz video. Zapewne trzeba myśleć o adapterze... na allegro ceny są za wysokie jakość/cena według mnie.

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 21 mar 2010, 05:25

michske pisze:Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.?
Pomoże, bo oznacza to że na pokładzie masz już sterownik MMI z wejściem FBAS :)
I do wejścia FBAS w sterowniku kamery wystarczy wpiąć kabel od symulatora/tunera TV, a do niego podłączyć np. odtwarzacz DVD.
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 21 mar 2010, 11:26

ZelvaBOi pisze:tmr, koledze bardziej chyba chodzilo o wpiecie sie bezposrednio w tor kamery
No nie powinno z tym być raczej problemu :)
zamiast kamery wstecznej do zielonej wtyczki podłącza jakieś urządzonko przez wyjście video owego urządzonka i obraz powinien pojawić się na LCD głównym. Problemem jedynym będzie to że obraz ów będzie tylko podczas cofania :)
Tfuj... jeszcze jeden problem: i bez dźwięku :)
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

michske
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: michske » 21 mar 2010, 16:19

tmr pisze:
michske pisze:Czyli to że mam ten sterownik do kamery cofania to nic mi w zasadzie nie pomoże aby mieć obraz video itp.?
Pomoże, bo oznacza to że na pokładzie masz już sterownik MMI z wejściem FBAS :)
I do wejścia FBAS w sterowniku kamery wystarczy wpiąć kabel od symulatora/tunera TV, a do niego podłączyć np. odtwarzacz DVD.
No tak tylko że hmm jak się chce mieć video lub tv to też chce się mieć głos- jedno bez drugiego nie ma sensu. Poza tym no właśnie jak to zrobić żeby obraz się nie włączał tylko przy cofaniu...

Damyk

Post autor: Damyk » 04 kwie 2010, 21:44

ZelvaBOi pisze:A miales do czynienia z AMI w 3G? Zalezy mi na przypieciu iPoda, ale nie chce kupowac tego chamskiego kabla za "jedyne" 1200 PLN.
Skąd wytrzasnąłeś taką cenę :shock: Cena w serwisie audi to 161 euro, czyli o niemal połowę mniej.

[ Dodano: 2010-04-04, 22:06 ]
pama pisze:z ciekawosci.. nie wiesz , ile w AUDI nowy AMI kosztuje..?? Bo nie wiem, jak maja sie ceny tych pajacow co na ebayu sprzedaja do cen AUDI.

Moze zamowie sobie u siebie w salonie i mi zamontuja, bez obawy o utrate gwarancji..
Tylko pewnie kurcze.. ciecie sie nie znaja.. ehh
Czemu obrażasz ludzi bez jakichkolwiek powodów? Tak się składa, że jestem jednym z tych "pajaców", sprzedaję AMI na ebay niemal zawsze za ok. 300 euro. A jak cię nie stać, to nie uzewnętrzniaj swoich frustracji obrażając innych. A "ciecie" w serwisie audi z pewnością podłączą ci AMI w pół godziny z czym ty panie inżynierze sobie nie poradzisz, choć to tylko 3 kabelki i światłowód.

Damyk

Post autor: Damyk » 05 kwie 2010, 17:18

ZelvaBOi pisze:Ale tam w ogole maja dziwne ceny czasami - ostatnio kupilem uchwyt do tylnego zderzaka za 36 PLN, ktory kosztowal w innym ASO prawie 140 PLN! :) Tak wiec nie ma reguly, cos taniej cos drozej jest.
Akurat 36 PLN za uchwyt zderzaka tylnego to normalna cena, w etce 7,56 euro.
Widać niektóre serwisy są tak pazerne, że chcą się dorobić na częściach zamiennych, zawyżając ich ceny.

Adadadi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adadadi » 11 kwie 2010, 19:40

Mam takie pytanie. Czy Bluetooth wbudowany można przerobić tak aby czytał pliki z fona i bezprzewodowo muzykę dawać??

Jeszcze coś
TU pisze wprowadzenie sygnału AUDIO do systemu MMI 2G to ja już nie wiem gość się pomylił czy to MMI jest w 2 lub 3G???

NAVIK
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: NAVIK » 22 kwie 2010, 19:31

Witam. Postaram się ozywić dyskusję podsuwając ciekawe rozwiązania.

AMI 2G można kupić zamiast oryginału AMI IPOD ( posiada on ten sam program co oryginał )
koszt ok750.-
http://naviservice.com.pl/?id=20
AMI 2G działa wyłącznie z MMI HIGH , BASIC nie ma programu do obsługi AMI.

AMI 3G w Lipsku na AMICOM miała miejsce premiera AMI gdzie jednocześnie mamy dostęp do IPOD USB i AUX koszt ok 1100.-
http://naviservice.com.pl/?item=123&lang=pl

do aktywacji funkcji AMI potrzeba OBD aktywator lub wizyta w serwisie.
AMI VNS 3G jak i oryginał nie obsługuje VIDEO IPOD CVBS gdyż nie pozwala na to AUDI 3G firmware. Aktwacja funkcji VIDEO możliwa będzie pod choinkę2010 :-D
AMI VNS3g pasuje do wszystkich modeli AUDi basic 3G HDD 3G oraz do HDD3G plus czyli A8 2010> z google map
Bedzie też pracować z RSE 3G 2011.

Audio Wideo można podłączyć za pomocą:
2G LVDS video adapter + AUX in swiatłowodowy = ok800.-
lub swiatlowodowym symulatorem TV 2G/3G za 600.-
możliwe jest przy tym rozwiązaniu sterowanie z klawiatury MMI
dvd canva , dvd boa , dvb-t mpeg 4 navichevwn i ampire.
oczywiście symulator wymaga wejścia FBAS
MMI 2g ma FBAS gdy jest kamera - tv podłącza sie do wolnego wejącia w ster kamery (działa wtedy tv i gdy R kamera )
jeśli brak FBAS to przeróbka ster kosztuje 250.-
Wszystkie 3G hdd mają fbas do tV tunera. Zawsze aktywny-)

pozdrawiam Kris.

[ Dodano: 2010-04-22, 19:41 ]
Adadadi pisze:Mam takie pytanie. Czy Bluetooth wbudowany można przerobić tak aby czytał pliki z fona i bezprzewodowo muzykę dawać??

Do AMI 2G można dokupić głowicę Blutootch wraz z programem akywujacym za 0k 400.- - oryginał
BT telefon nigdy nie przejmie muzyki.
3G ma BT do muzyki na pokładzie jednostki 3G ale funkcja jest dezaktywowana na poziomie alikacji QNX.
Podobnie jak i wifi włączona jest dopiero w wersji 3g plus. - czyli nowe a8.

Kris.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja