Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[audi a6 c5 2.4]czy warto szukać czegoś innego?

Silniki benzynowe
MaTyS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: MaTyS
Rocznik: 2012
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: MaTyS » 04 lut 2010, 21:17

Patryś pisze:Niestety panowie i panie japończyki wciagają nasze auta nosem z kazdej strony jak chcą:)
Nie zgodzę się z tobą kolego, czasy aut bezawaryjnych minęły chyba bezpowrotnie. Co do Toyoty to nie śledzisz chyba bieżących informacji ... :) Z własnego podwórka znam dwa przypadki wymiany reflektorów w Avensis, poza tym nagminnie uszkadzające się DPF zaraz po zakończeniu gwarancji.
Podejrzewam, że o każdym japońskim aucie można by sporo napisać... .

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 04 lut 2010, 21:21

Dokładnie gdyby moja a6 była z 2003 roku to bym olał całkowicie temat niestety jest z 98 roku stare auto i tyle.
dziś tak się na auta nie patrzy, to nie czasy polonezów, które starzały się w oczach
dzisiejsze 10- letnie auto to super auta
dziś się przyglądałem np takiemu golfowi 4 z 98r - auto zdrowe jak rydz, silnik chodzi jak zegarek - czego chcieć więcej, tak samo jest z A6
najwięcej zależy od tego, jak kto o auto dba :-> są ludzie co "orają" autami i jak ktoś na takie auto trafi to lipa i tyle

[ Dodano: 2010-02-04, 21:24 ]
MaTyS pisze:Co do Toyoty to nie śledzisz chyba bieżących informacji ...
Toyota z ostatnią wpadką, na miarę największej wpadki motoryzacyjnej na świecie, siądzie na dupę i to ostro
w stanach ponad 15 ludzi zginęło, mowa tu o blokującym się gazie
jak podawali koszta jakie Toyota poniesie to głowa mała

Patryś
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Patryś » 04 lut 2010, 21:33

A było głośno o tym było z tymi Toyotami to tak jak z lekarzami nieraz im się zdarzy zaszyc komuś nożyce chirurgiczne ot taki :-/

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 05 lut 2010, 12:28

<ok> Witam, jak na razie mojej A6 nie zamieniłbym na żadnego Opla nawet dużo młodszego. Jechałem takim Oplem z kumplem, tandetne plastiki, konsola żenada, a w Audi jest ta elegancja i porządny materiał. Zazdroszczę tylko spalania, bo ten opelek miał oszczędnego diesla 2.0 g coś tam. A tak ogólnie, jeśli auto jest w dobrym stanie, nic się nie dzieje, to po co zmieniać na nowsze o 2-3 lata. Rozumiem na wymianę na A6C6 lub coś z tego modelu. Moja audiolka sprawuje się całkiem dobrze, awaria to wymiana ezektora, czujnika ABS no i sprysków przy lampach- ale to moja wina. Sprawne Audi - radość bezcenna a szczególnie przy kręceniu bączków na placu przed InterMArche z napędem Q <ok>

Robert
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Silnik: 1.8T APU 150KM
Napęd: FWD
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Robert » 05 lut 2010, 13:37

a ja wam powiem ze audi rozpieszcza wykonaniem .materialami i tym za co je kocham solidnoscia mam merca c230 kompresora 2003 r jest bardzo wk..... bez przerwy cos chce pipa bez powodu i slabo sie prowadzi przy duzych predkosciach 220 i dalej .Mam tez allroada z 2001 r 2.7 bi turbo audi jest idealna jest cicho i spokojnie a jak trzeba to 250 zobaczysz szybciej niz ci sie wydaje wszystko poprostu dziala jak cos chce to robi to dyskretnie . :lol:

Awatar użytkownika
stasiuszef
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1999
Silnik: 2.8 ACK 193KM
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: stasiuszef » 05 lut 2010, 13:50

Nie ma co ,wszystkie auta się psują, a szczególnie te nowe gdzie koszt naprawy przyprawia o "hertz klekoty".Mój teść ma Audi 80 z 91 roku(po mnie), a ja mam jako 2 auto do roboty Rovera 218 D.Audi ani grama rdzy, Rover -tylnych błotników nie ma, przedni błotnik dziura na wylot, progi jak ostatnio zbijałem z nich lód to noga mi do progu weszła :mrgreen: Taka to jakość panowie szlachta i nikt mi nie powie że Opel ma taką samą jakość i technologię jak AUdi.Wiadomo że AUdi się psuje.Oj ile już miałem pierdołek do naprawienia, ale nigdy auto nie zawiodło, silnik nigdy nie zdechł, skrzynia chodzi bardzo dobrze.Cóż więcej chcieć??
usunieto !!

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 06 lut 2010, 10:13

<ok>
Włoski dobry jest makaron, francuskie wino, belgijskie mleko,a holenderskie używki ... samochody tylko ze Szwajcarii ;)
dobre <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja