Ale do rzeczy:Po jezdzie zostawiłem autko na podworku,jakies 2 godz.Samochod do zgaszenia pracował normalnie.Po 2 godz.chciałem wprowadzic go do garazu,odpalam a tu slychac jak "klepie"zawor.Od razu go zgasiłem i wepchnąłem do garazu.Zdjąlem pokrywe i oczywiscie zobaczyłem ze na jednym hydropopychaczu nie ma dzwigienki,lezala na dole.Nastepnego dnia przywiozlem mechanika który stwierdzil ze walki sa jeszcze w naprawde nie glupim stanie i wcale nie musi to byc wina wypadniecia dzwigienki.Na pozostalych hydropopychaczach stwierdził luz i dodal ze najprawdopodobnie zabraklo cisnienia oleju,ponieważ kilka hydropopychaczy mozna "podniesc"lekko do gory a one samowolnie bez zadnego oporu spadaja na dol.I tak ma podobniez szczescie ze nie polecialo wiecej.Prosze kazdego kto mial moze podobna awarie o rade co i w ktorej kolejnosci sprawdzic.Co moglo byc tego przyczyna jezeli nie wałki.Czy jest sens wymiany samej hydrauliki,oczywiscie po sprawdzeniu cisn.oleju tylko jak i to sprawdzic.Bardzo prosze o pomoc bo koncowka tamtego roku i poczatek tego daly mi sie mocno we znaki.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich
 Ale do rzeczy:Po jezdzie zostawiłem autko na podworku,jakies 2 godz.Samochod do zgaszenia pracował normalnie.Po 2 godz.chciałem wprowadzic go do garazu,odpalam a tu slychac jak "klepie"zawor.Od razu go zgasiłem i wepchnąłem do garazu.Zdjąlem pokrywe i oczywiscie zobaczyłem ze na jednym hydropopychaczu nie ma dzwigienki,lezala na dole.Nastepnego dnia przywiozlem mechanika który stwierdzil ze walki sa jeszcze w naprawde nie glupim stanie i wcale nie musi to byc wina wypadniecia dzwigienki.Na pozostalych hydropopychaczach stwierdził luz i dodal ze najprawdopodobnie zabraklo cisnienia oleju,ponieważ kilka hydropopychaczy mozna "podniesc"lekko do gory a one samowolnie bez zadnego oporu spadaja na dol.I tak ma podobniez szczescie ze nie polecialo wiecej.Prosze kazdego kto mial moze podobna awarie o rade co i w ktorej kolejnosci sprawdzic.Co moglo byc tego przyczyna jezeli nie wałki.Czy jest sens wymiany samej hydrauliki,oczywiscie po sprawdzeniu cisn.oleju tylko jak i to sprawdzic.Bardzo prosze o pomoc bo koncowka tamtego roku i poczatek tego daly mi sie mocno we znaki.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkichP.S. A moze jest ktoś na forum z moich okolic(lubelskie i czesciowo mazowieckie)kto mialby wiedze na temat tych silnikow i zechcialby zerknac okiem

Co do oleju to poziom max.A co do tych zaworkow zwrotnych to gdzie ich szukac???
 Co do oleju to poziom max.A co do tych zaworkow zwrotnych to gdzie ich szukac???

. Ja niedługo będę robił to sam, bo u mnie po wymianie hydrauliki na nową(INA) nadal coś klepie w prawej głowicy (wałki w idealnym stanie a stara hydraulika była na swoim miejscu) i przypuszczam, że właśnie ta głowica ma słabsze ciśnienie olejowe.
. Ja niedługo będę robił to sam, bo u mnie po wymianie hydrauliki na nową(INA) nadal coś klepie w prawej głowicy (wałki w idealnym stanie a stara hydraulika była na swoim miejscu) i przypuszczam, że właśnie ta głowica ma słabsze ciśnienie olejowe. ? :?:  :?: Zamurowało mnie ale moze faktycznie nazywa sie to jakos inaczej,a ja mu to zle wytlumaczylem.Gdzie Wy to kupowaliscie i jaka konkretnie nazwe nosi?Tak wogole człowiek mnie zaskoczył checia pomocy.Zadzwonilem aby zapoznac sie z cenami czesci,a rozmowa zakonczyla sie na prawdopodobnych diagnozach,poprostu chcial mi bezinteresownie pomoc,aaaa i obalil mit o wycierajacych sie walkach.Wedlug niego cała wine za to przejmuja dzwigienki ktore sie wycieraja "szarpiac"nastepnie krzywki.Teoria w zasadzie rozsadna i pocieszajaca
? :?:  :?: Zamurowało mnie ale moze faktycznie nazywa sie to jakos inaczej,a ja mu to zle wytlumaczylem.Gdzie Wy to kupowaliscie i jaka konkretnie nazwe nosi?Tak wogole człowiek mnie zaskoczył checia pomocy.Zadzwonilem aby zapoznac sie z cenami czesci,a rozmowa zakonczyla sie na prawdopodobnych diagnozach,poprostu chcial mi bezinteresownie pomoc,aaaa i obalil mit o wycierajacych sie walkach.Wedlug niego cała wine za to przejmuja dzwigienki ktore sie wycieraja "szarpiac"nastepnie krzywki.Teoria w zasadzie rozsadna i pocieszajaca  

!
!