Właśnie jestem po wymianie maglownicy. Objawy były takie, że nie było wspomagania w lewą stronę. Wymiana płynu, płukanie układu nic nie dawało trzeba było wymienić. Z regeneracją różnie to bywa, niby jest gwarancja, ale później coś się skrzaczy to znowu koszty, wyjęcia włożenia, zbieżność i auto jeszcze na tydzieĂą uziemione. Więc zdecydowałem się na używkę z małym przebiegiem. Po rozmowie z gościem od maglownic, który wybił mnie z tropu, że musi być z takim samym numerem jak moja, kupiłem maglownicę od silnika 2,8 z ogranicznikiem i servotronikiem firmy ZF. ZF są takie jakby w odlewie, a KOYO są stalowe. Ja miałem akurat tę ZF, z tego odlewu z koĂącówką 066F. Szukając na Allegro nigdzie nie było identycznej jak moja, różniły się np ostatnią literą E, F, D itd, początek oznaczenia był ten sam, np 4B1..., ale jak to powiedział ten gościu, że to jeden ch... jaki tam jest na koĂącu numer, że będzie pasować każda. Przy okazji wymieniona jeszcze kompletna półośka z przegubami. Całość roboty zamknęła się w 350zł (czyli maglownica, półoś, ustawienie zbieżności, płyn)+koszt maglownicy. Cena chyba do przyjęcia. Kierownica kręci się jednym palcem teraz i na twarzy banan.

Gdyby ktos chciał sprawdzić numery maglownic to może to zrobic na tej stronce
http://www.iparts.pl/czesc/przekladnia- ... numery-oem
szneider
BYŁO-VECTRA A1.6,PASSAT B3GT1.8,OMEGA A 2.0,GOLF II 1.3,TOLEDO 2.0GT,PASSAT B3 2.0,VENTO 1.8,MAZDA 626 2.0,2.0D,BRAVO 1.4,AUDI B4 2.0,2.3,1.9TDI,AUDI 100C4 2.5TDI,A6 C4 1.9TDI,A6 C4 2.5TDI,A4 1.9TDI (90,110ps),PASSAT B5 1.9TDI (115,130),AUDI A6C5 2.5TDI,AUDI A4,A6 1.9TDI(130),SHARAN1.9TDI