Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[a6 c5] naglosnienie bose

Car Audio
fabi
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fabi » 13 paź 2009, 17:11

corel pisze:Mi niestety padl potencjometr glosnosci w radyjku... zamierzam kupic nowe ale bedzie mi brakowac stareg :(
Przeważnie pada procesor w radiach concert/chorus z chowaną gałką na środku. Jeśli masz takie radio to sprawdź czy możesz regulować basy, soprany. Jeśli tak, to impulsator w gałce jest w porządku, tylko procesor nawala.

Dużo już takich radii z uszkodzonym procesorem naprawiłem, więc mogę zająć się i Twoim.

Piotrek

Awatar użytkownika
mgruszecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mgruszecki » 23 paź 2009, 19:05

a ja myslalem, ze Bose nie jest do umcy umcy tylko do muzyki :) Sprawa indywidualna. Muzyka ma byc naturalna a nie sterowana sztucznie Bass, Treble, kazdego tonu ma byc pod dostatkiem ale nie za wiele. W Bose wszystko gra tak jak nalezy, wszystko jest dopracowane na ostatni guzik wiec spostrzezenia ze to kicha... bez komentarza :)

Awatar użytkownika
k184
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: k184 » 24 paź 2009, 15:51

[quote="eneron"]Co do brzmienia fabrycznego zestawu głośników + subwoofer Blaupunkt + radio Concert - całość gra mizernie tzn brak basu i słabiutki sopran. Wymieniłem radio Concert na Blaupunkt

Witam. zmieniając radyjko stosowałeś jakąś kostkę iso lub adapter, żeby grały tylne głośniki i subek???? :-/

j23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: j23 » 25 paź 2009, 11:59

ja mam orginalne naglosnienie +tube orginalna w audi a6S-line i gra bardzo dobrze basy skrecone sopran tez skrecony a na maxa nie idzie wytrzymac i jestem zadowolony w poprzednim samochodzie mialem caly sprzet pionieera z koncowka mocy+4 glosniki i 2 gwistki.i tez dodrze gralo ale tu jednak jest czystszy dzwiek a6 jest wieksza od poprzedniego samochodu.a ci co narzekaja to niech stopery po wyciogaja z uszu i niech je dobrze wyczyszcza :lol:
j23

Awatar użytkownika
Wawryn
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Wawryn » 20 wrz 2010, 11:58

słuchajcie nie wiecie czy da się zamontować tą tubę do normalnej instalacji ?Wogulę gdzie ta tuba się znajduje?

[ Dodano: 2010-09-20, 12:01 ]
już wiem gdzie się znajduję,ale czy da się ją zamontować do normalnej inst?
A6 C5 2.4 Benz+LPG Autom

Awatar użytkownika
bicker83
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bicker83 » 28 gru 2010, 04:24

Siemka panowie. podlaczam sie delikatnie do temaciku. Wie ktos moze jaki glosnik jest w standardowym wooferze w sedanie - nie BOSE. Moj przy mocniejszym podkreceniu basu i glosnosci pierdzi jak jakas homemade polka do malucha :P Radyjko mam Ori-Concert i w zmieniarce same oryginalne plytynie jakies tam zgrywane z mp3. jakis czas temu wyjalem cala skrzynke z kufra zeby sprawdzic co tam tak pierdzi i po dokreceniu wszystkich srub bylo lepiej - do niedawna. Zastanaiwam sie czy to glosnik czy moze to tandetne gabkowe uszczelnienie skrzyni tak pierdzi dlatego wlasnie pytam o jakies dane na temat glosnika ktory jest tam w srodku. Mysle zeby go wymienic i zastapic ta ''uszczelke'' jakims siliconem albo klejem - co myslicie?

POZDRO
Obrazek

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Moje auto: A7 4G
Rocznik: 2015
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 28 gru 2010, 19:02

Głośnik Ci "pierdzi" bo jest kiepskiej jakości, jest słabo zasilony i nie przystosowany do pracy w drzwiach. Wymiana na jakikolwiek inny a tym bardziej uszczelnieniem go silikonem/zaprawą murarską/gąbką/psią kupą etc. nic nie zmieni.

W bose nie montują tuby tylko skrzynkę. To jest różnica.
Bose nie jest ani do grania db ani do sq. Tylko do wyciągnięcia dodatkowych $. Tak samo zresztą jak i B&O.

Tomas

Post autor: Tomas » 28 gru 2010, 19:45

kamilos_69 pisze:Bose nie jest ani do grania db ani do sq. Tylko do wyciągnięcia dodatkowych $. Tak samo zresztą jak i B&O.
no i tu sie mylisz kolego,B&O jest to zestaw dla audiofili a nie do tluczenie zeby bebechy sie ruszaly -to jest inny rodzaj muzyki (jesli wiesz o czym mowie) a jesli nie to polecam AUDIO-SHOW w wawie mozna posluchac sprzętu za setki tysięcy i wtedy ocenic czy jest wart swojej ceny :-D czy to tylko wyciąganie dodatkowych $

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 28 gru 2010, 21:33

B&O montowany w autach w odsłuchu nie jest warty tyle na ile go wyceniają. W tych $ można skręcić o wiele lepszy sprzęt. I zdecydowanie nie jest to sprzęt dla audiofilii.
Pomijam ha bo to jest zupełnie inna bajka.

Tomas

Post autor: Tomas » 28 gru 2010, 21:36

kamilos_69 pisze:W tych $ można skręcić o wiele lepszy sprzęt.
lepszy to znaczy jaki masz na mysli :-D

[ Dodano: 2010-12-28, 21:39 ]
kamilos_69 pisze: I zdecydowanie nie jest to sprzęt dla audiofilii.
nie znam lepiej brzmiącego zestawu w samochodzie przypominającego swoja jakoscią sprzęt audiofila :-D
i akurat jest to sprzęt audiofilski http://www.bang-olufsen.com/beolab5
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, 22:06 przez Tomas, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Wujek-West
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Moje auto: A6 C5
Rocznik: 1998
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.3 133KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Wujek-West » 28 gru 2010, 21:40

Ja mam Bosse i jestem zadowolony , gra wystarczajaco dobrze przy odpowiedniej muzyce narywa basem dosc konkretnie , pamietajmy ze to jest jakis tam standart w audi wiec nie spodziewajmy sie , ze sprzet zagra jak sprzet do audiofila . Ale ogolnie jest ok dlamnie wystarczajace , jak bym chcial dyskoteke n akolkach to wole isc na impreze do klubu 8-)
Tylko słaba Polska boi się silnego Śląska

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 28 gru 2010, 22:31

Tak jak wcześniej napisałem pomijam Home Audio. Rozpatruję tylko Car Audio.

Zobrazuję to tak. Przykładowo B&O kosztuje 10k. Ja osobiście dobierając klocki ten sam efekt osiągnę za połowę tej kwoty.

Ninja_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ninja_ » 28 gru 2010, 22:35

Car Audio ma swoją specyfikę. Wymaga przede wszystkim odpowieniego montażu i rozmieszczenia głośników. Wystarczy około 3tys zł aby słuchać muzyki na poprawnie zbudowanym systemie.

Tomas

Post autor: Tomas » 28 gru 2010, 22:41

kamilos_69 pisze:Zobrazuję to tak. Przykładowo B&O kosztuje 10k. Ja osobiście dobierając ten sam efekt osiągnę za połowę tej kwoty.
nie sądze ze chalupniczą metodą zrobisz to samo za 5 tys ,mowimy tu o hi-end w muzyce i w samochodzie, mozesz dobierac wzmaki glosniki itd.i nie osiągniesz takiej separacji dzwięku ,glębi,wokali szczegolow w muzyce,itd,itp tego z czego sklada się audiofilizm -mozesz cos zrobic w stylu lubu dubu i jechac na zawody gdzie ludziska trzymają szyby przy pomiarach db i scigają się u ktorego jest glosniej ;-)

Ninja_
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ninja_ » 28 gru 2010, 23:17

Kolego Tomas z całym szacunkiem ale zestaw B&O w części, a Bose w całości to:
- nieprawidłowy montaż głośników
- nieprawidłowe rozmieszczenie głośników
- niskiej jakości przewody
- wzmacniacze to konstrukcje proste jak budowa cepa
.....
Kto montuje do tapicerki drzwi głośniki w plastikowych obudowach....
Kto wysokotonowe głośniki pakuje w drzwi.
Jaki audiofil pozwoli zamontować w samochodzie głośniki średniotonowe na wysokości kolan.
Jaki audiofil słucha muzyki w samochodzie z głośników zamontowanych z tyłu.
Kto buduje basowe skrzynie na głośnikach o średnicy kilkunastu centymetrów zamkniętych w obudowach plastikowych.
O wygłuszeniu nie wspominam.

Chyba ktoś się wykazał niezbyt dużą wiedzą w kwestii CarAudio....

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl