[a6 c5] naglosnienie bose
Ja też nie jestem zadowolony z bose. W wcześniejszym aucie A4 miałem z przodu głosniko powerbass , radio pioneer (za 800zł) Subwoofer JBl) i ten zestaw mnie zadowalał. W bose dzwięk nie jest tak soczysty jak w poprzednim aucie choc w pionierze loud był wyłączony i korekcje na flat.
Pomogłem? Kliknij
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie radio się nie włącza tylko świeci się wyświetlacz, co jest przyczyną tego, dodam iż podłączałem pare razy zmieniarkę która była źle podłączona do kostki pod radio, po naprawie tej kostki radio nie działa iż podłączałem kilka razy i radio przestawało działaś później samo sie naprawiało, o co chodzi?
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam, odświeżę troche temat. Mianowicie mam problem o którym była mowa na początku tego tematu. Oryginalny system bose nie gra tak jak powinien. Po kupnie audi nie było radia, więc kupiłem kaseciaka Concerta. Wszystkie głośniki grają lecz nie ma tego efektu "Wow". Co udało mi sie usłyszeć to w głosnikach przy cicho grającej muzyce słychać charczenie( gdy dam głośniej tego nie slychać) a co najważniejsze, mi sie wydaje - subufer nie gra tylko niskimi tonami, gra jak głosniki które mam w drzwiach. Tak być chyba nie powinno? Pisano wcześniej że zmiana radia daje ogromną róznice, na oryginalne audi czy każde inne? Co w tedy z podpięciem całego systemu ? Nie ukrywam wolałbym zostać przy oryginale(Kierownica wielofunkcyjna itp.) ale jak wiadomo chodzi tu o jakość.
PROSZĘ O POMOC !
PROSZĘ O POMOC !
- chris1987
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzychu
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Słyszałeś w innej C5 jak gra bose? Ten system po porostu nie ma żadnego WOW. Góra gra ostro, brak zejścia, średnie bez szczegółów. W konkrecji z tamtych lat np. mercedes S210 lub W163 ma podobne nagłośnienie bose, a gra o wiele fajniej, zdrowiej i jak na BOSE przystało bardzo efekciarsko.
Co radia. Jak już masz bose kupujesz przejściówkę i podłączasz inne nieoryginalne radio. Wtedy gra lepiej, ale mniej komponuje się z deska.
Przejściówka MINI ISO --> CHINCH
![Obrazek]()
Co radia. Jak już masz bose kupujesz przejściówkę i podłączasz inne nieoryginalne radio. Wtedy gra lepiej, ale mniej komponuje się z deska.
Przejściówka MINI ISO --> CHINCH
AWX 175KM/380NM
-
- Forum Audi A6 / A7
Raczej masz racje że rewelacji nie ma, okazało się że system BOSE był wyłączony w programie radia. Teraz gra lepiej lecz nie do końca jest ten efekt na który się spodziewałem
. Ta przejściówka pozwoli mi uruchomić wzmacniacz i wszystkie głośniki ? Czy bede musiał wykonać jeszcze jakieś dodatkowe czynnośći ?