[a6 c5] naglosnienie bose
[a6 c5] naglosnienie bose
witam posiadam w audi naglosnienie bose 4 glosniki wysokotonowe i 4 niskotonowe plus subwoofer ze wzmacniaczem i radio audi concert. Powiem tak lipa!! kazdy chwalil ze system bose to rewelacja w samochodzie u mnie subwoofera wogole nie czuc gdy wezme prawie na caly glos to wcale nie jest glosno i trzeszcza te glosniki i pytanie czy to tak powinno grac? w moim wczesniejszym samochodzie dwa glosniki pod samym radiem graly lepiej. i teraz nie wiem bo nie mam z kim porownac czy jesli by poszedl wzmacniacz to one by graly dalej czy by wogole nie graly? jak u was gra naglosnienie bose w samochodzie?
Ostatnio zmieniony 23 paź 2009, 19:41 przez michallus, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz bose to bas powjnien ci az po brzuchu chodzic :mrgreen: ,jest to jeden z leprzych systemow w samochodzie jakie slyszalem ,sprawdz dokladnie system ,w zadnym wypadku nic nie powinno trzeszczec a maly sub pracuje lepiej niz nie jedno duze pudlo(niestety w c6 go juz nie ma) ps. no chyba ze jestes audiofilem i potrzebujesz innego dzwieku ,to zostaje ci tylko przerobka systemu.pozdro
Dokładnie jak kolega mówi. Ja nie mam BOSE tylko Blaupunkta i tak muza wali ze aż wszystko chodzi a jak wezmę troszkę głośniej to prawie nic w lusterkach nie widać tak drżą. Musisz mieć jakiś kabelek odłączony albo głośniki poszły w subwooferze.Tomas pisze:est to jeden z leprzych systemow w samochodzie
Ja co prawda nie mam za duzo doswiadczenia z Audi, ale do tej pory jezdzilem Mondeo 2.5 v6 GhiaX MK3 i musze jednoznacznie stwierdzic ze Audicowe audio (nie Bose) jest o kant .... rozbic. Sub Buczy i to pozodnie ale jak wloze łeb do bagaznika, w kabinie go prawie nie slychac (na tylnych siedzieniach lepiej, z przodu lipa) Strasznie duzo sopranu i altu, bas slabizna. W mondeo na seryjnych glosnikach gralo o niebo lepiej, bas byl gleboki i az go bylo czuc.
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2011
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Co do brzmienia fabrycznego zestawu głośników + subwoofer Blaupunkt + radio Concert - całość gra mizernie tzn brak basu i słabiutki sopran. Wymieniłem radio Concert na Blaupunkt i ku mojemu zdziwieniu jest dużo basu i sopranu (w Concercie bas był ustawiony na maxa a i tak prawie go nie było słychać, w nowym radiu bas w skali od -7 do +7 mam ustawiony na 0 i subwoofer przyjemnie basuje, gdy dam na maxa bass lusterka drżą ale i zaczyna harczeć któryś z głośników w tylnych drzwiach
Podsumowując:
- wymiana radia przyniosła u mnie naprawdę kolosalną poprawę brzmienia fabrycznego zestawu głośników
Podsumowując:
- wymiana radia przyniosła u mnie naprawdę kolosalną poprawę brzmienia fabrycznego zestawu głośników
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem