1.Tak ma zmieniony motor na BKD z konca 2008 roku podkreslilem to na poczatku tematu...oryginalny BLB nie popisal sie niezawodnoscia i zywotnoscia,przy 140 tkm wysypal sie naped pompy oleju(napinacze lancuszka,ze slizgów i zebatki niewiele zostalo a imbusik byl za piec dwunasta) standard w tych silnikach,wyzej kolezanka to dosc dobrze opisala za co dostala podziekowanie.Zestaw naprawczy do BLB w tym przypadku kosztuje w ASO w granicach 5 tys a kompletny motor BKD z 2008r wyhaczylem za 4.5 tys gdzie zostaje mi jeszcze sporo osprzetu do opchniecia...censored pisze:No to ja mam pytanie , bo dalej nie kumam :P
1. Ta A6 miala zamieniony silnik?? Jesli tak to dlaczegoStary sie sypnal czy co??
2. Ktory silnik w koncu wychodzil w ktorym roku , bo sie juz pogubilem po tych wszystkich przekrzykiwaniach
2.2005 - BLB
2006 - BRE (ten lepszy jest o tyle ze pozbyto sie nieszczesnego imbusika szkoda ze zapomnieli o wałkach wyrównowazajacych z których pozytek marny) w BKD wałków nie ma a motorek pracuje równo i cicho

[ Dodano: 2009-08-07, 12:18 ]
czyzbys mial jakies doswiadczenia ze swapem???Qris pisze: a co złego w zmienionym silniku? Jeśli zmiana na lepsze to tylko się cieszyć że nie sypnie się jak ori
swoja droga ciekawe czy to jedyna c6 latajaca z motorkiem BKD wiem ze a4b7 juz kilka jest...