Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Siwy ()()()() Audi S line

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 07 sie 2009, 10:29

censored pisze:No to ja mam pytanie , bo dalej nie kumam :P

1. Ta A6 miala zamieniony silnik?? Jesli tak to dlaczego ?? Stary sie sypnal czy co??

2. Ktory silnik w koncu wychodzil w ktorym roku , bo sie juz pogubilem po tych wszystkich przekrzykiwaniach :)
1.Tak ma zmieniony motor na BKD z konca 2008 roku podkreslilem to na poczatku tematu...oryginalny BLB nie popisal sie niezawodnoscia i zywotnoscia,przy 140 tkm wysypal sie naped pompy oleju(napinacze lancuszka,ze slizgów i zebatki niewiele zostalo a imbusik byl za piec dwunasta) standard w tych silnikach,wyzej kolezanka to dosc dobrze opisala za co dostala podziekowanie.Zestaw naprawczy do BLB w tym przypadku kosztuje w ASO w granicach 5 tys a kompletny motor BKD z 2008r wyhaczylem za 4.5 tys gdzie zostaje mi jeszcze sporo osprzetu do opchniecia...
2.2005 - BLB
2006 - BRE (ten lepszy jest o tyle ze pozbyto sie nieszczesnego imbusika szkoda ze zapomnieli o wałkach wyrównowazajacych z których pozytek marny) w BKD wałków nie ma a motorek pracuje równo i cicho <ok> ...

[ Dodano: 2009-08-07, 12:18 ]
Qris pisze: a co złego w zmienionym silniku? Jeśli zmiana na lepsze to tylko się cieszyć że nie sypnie się jak ori
czyzbys mial jakies doswiadczenia ze swapem???
swoja droga ciekawe czy to jedyna c6 latajaca z motorkiem BKD wiem ze a4b7 juz kilka jest...

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 07 sie 2009, 20:21

...no wkońcu ktoś ładnie pozamiatał wiec mozemy wrócic do komentowania i dyskutowania na temat mojej furki... <ok>

Awatar użytkownika
radoslaw1972
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: radoslaw1972 » 07 sie 2009, 22:09

marecki666 pisze:jestem pod wrażeniem wypowiedzi aniajustyna24l pewnie nie jednego mechanika by zagięła :-)
furka też fajna bixenon i te sprawy :)
oby jak najlepiej służyła :)
i uwierzyles ze to dziewczyna??? aniajustynka24l ma taka wiedze....

[ Dodano: 2009-08-07, 22:12 ]
ale faktycznie wyposazenie jest imponujace,wiec krissiwy gratulacje...

ale tu jak wpiszesz kody z nalepki to sie dowiesz co ma, a czego nie posiadala

http://www.audiklub.org/wyposazenie.html

[ Dodano: 2009-08-07, 22:33 ]
aniajustyna24l pisze:
radoslaw1972 pisze:podkreslasz ze jest motor BKD , z rodziny audi to tylko A3 taki motor posiada , wczesniej miales napewno motor BRE , to juz dobry motor pozbawiony łancuszka jaki posiadał BLB , wiec czemu BKD ??

...moze ja koledze wyjasnie bo wyglada na to ze kobiety lepiej sie znaja :mrgreen:
audi siwego to rocznik 2005 wiec nominalnie posiadala motorek BLB a nie BRE który montowany byl w audi od 2006 roku i nadal nie była to duma audi choć poprawiono juz napęd pompy olejowej(badziewny imbusik i padajace napinacze lancuszka co w efekcie powodowało obrobienie zazwyczaj mniejszej zebatki) co nieco wyciszylo jego prace to nie pozbyto sie wałków wyrównoważających które po dostaniu wiekszych luzów kątowych nadal odgrywały role zupelnie odwrotna do zamierzonej przez inzynierów i telepały autem powodujac chorobe morska.
Co do motorków BKD to kolega słusznie zauważył ze byl on montowany w audi a3 ale tez w vw golfie,vw golfie plus,jetta II,touranie,seacie toledoII, leonieII,skodzie octavii II... i w audi a6 siwego :-P .Motorki te do roku 2007 tez nie wypadały kolorowo ze wzgledu na kilka wad m.in.pekajace głowice,słabe turbo stad u siwego BKD z konca 2008 roku pozbawiony szeregu wad konstrukcyjnych które nazbierały sie w motorach 2.0TDI od poczatku produkcji... do swapu idealnie nadaja sie BKD po 2007 roku <ok>
fakt ze BKD we wszystkich autach montowany jest poprzecznie a jednak nie ma wiekszego problemu z zamontowaniem go wzdluznie w audi a6 po pozostawieniu odpowiedniego osprzetu...
mam nadzieje ze choć troche wyjasnilam dlaczego BKD w audi a6 siwego :mrgreen:
siwy jestes mi krewny <piwo> pzdro
wszystko sie zgadza i ja doskonale wiem ,tylko slowo wyjasnienia .... poprostu zrozumialem ze auto jest z roku 2008 ,stad takie pytanie...bo wiadomo ze byl w 2008 silnik BRE,wiec myslalem ze ten sie posypał a co do BLB to wiem ze szly te silniki od 2004 roku do 2005 listopada ,pozniej byly BRE ,wiec mozna z mojej wypowiedzi to łatwo wywnioskowac , wiec prosze bez zadnych uszczypliwosci....

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 08 sie 2009, 11:15

Funosek pisze:Zderzaki nie są od S-Line ;-)
Przedni zderzak w wersji S-Line ma dość widoczne przetłoczenia, tak jak na poniższym zdjęciu.
Obrazek
Ponadto żeberka grilla ustawione są trochę inaczej. W S-Line bardziej wysunięte do przodu są żeberka pionowe. W normalnej wersji - poziome :-P

Z tego co wiem tylny zderzak też delikatnie się różni, ale nie mam co do tego pewności, a nie chce głupot nagadać :mrgreen:
wracając do tematu, zderzak który pokazałeś jest w opcji dodatkowej nazwanej S-line Exterior Paket. Jest to dodatek, za który dopłaca się i można go zamówić zarówno do wersji S-line Sportpaket, jak również do wersji bazowej.Zatem moja s-ka posiada Sportpaket i nic w nim nie brakuje <ok> ...pzdr

Funosek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Funosek » 08 sie 2009, 13:31

Ale jakby nie było jest to część pakietu S-Line :-D
Można też zamówić samą kierownicę czy zawieszenie od S-Line, wtedy niektórzy też mówią, że to już S-Line :-P Pełny S-Line to wszystkie części pakietu :mrgreen:

S-Line to pakiet, który upodabnia A6 do S6, a w S6 przetłoczenia są :-P
Pakietów S-Line jest kilka do wyboru, ale pełen jest tylko jeden - wszystkie razem <ok>

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 08 sie 2009, 13:40

...nie musze sie z tym zgodzic... pakiety s-line sa dwa...Exterior Paket z twoim ukochanym przetłoczonym zderzakiem i chromem na grillu i Sportpaket który posiada moja s-ka wiec jest to pełny Sportpaket a nie jakies tam dorabiane s-line :lol: :-P

Awatar użytkownika
MR.A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: Q7
Nadwozie: Van
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: MR.A6 » 08 sie 2009, 14:15

kryssiwy pisze:...nie musze sie z tym zgodzic... pakiety s-line sa dwa...Exterior Paket z twoim ukochanym przetłoczonym zderzakiem i chromem na grillu i Sportpaket który posiada moja s-ka wiec jest to pełny Sportpaket a nie jakies tam dorabiane s-line :lol: :-P
Koleżko a to na fotce w takim razie,to co to za pakiet? :-> <piwo>

Obrazek
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl

Funosek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Funosek » 08 sie 2009, 14:24

Jak tam chcesz ;-)
Ja wiem swoje i ty wiesz swoje :-P
Nie chodziło mi, że dorabiane tylko, że niepełne :mrgreen:
P.S.
S-Line z fabryki nie ma chromowanego grilla :mrgreen:

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 08 sie 2009, 14:57

...nie wiem co za pakiet pewnie Sportpaket tyle ze tym dokladanym body kitem raczej do lasu bys nie wjechal hehe <piwo> <piwo> <piwo>

[ Dodano: 2009-08-08, 15:02 ]
Funosek pisze:Jak tam chcesz ;-)
Ja wiem swoje i ty wiesz swoje :-P
Nie chodziło mi, że dorabiane tylko, że niepełne :mrgreen:
P.S.
S-Line z fabryki nie ma chromowanego grilla :mrgreen:
heh funosek ales wymyslil...ale z tym sie z Toba zgodze racja jak d... kazdy ma swoja :lol:

Awatar użytkownika
raverpol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: raverpol » 09 sie 2009, 20:30

no faktycznie kolorek pierwsza klasa i caly furacz ladnie sie prezy :)

morfeusz27

Post autor: morfeusz27 » 11 sie 2009, 21:50

<ok> Uznanie, pomimo powyższych niektórych bezsensownych wypowiedzi autko pierwsza liga gratulacje :mrgreen:

Awatar użytkownika
Boria
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Boria » 05 wrz 2009, 23:23

czepiacie sie ;p wazne ze autko piekne ;-) graty ;-)
Wybacz im Boze bo nie wiedzieli co czynili robiac biale i srebrne audi...
Moja biedna szosteczka jest poturbowana ;(

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 05 paź 2009, 11:50

...zastanawiam sie jakie koła dobrać na zimę do mojej laluni żeby nie skaszanić przy tym wyglądu na maxa...Obecnie lato alu s-line 245/40/ZR18.
...pierwszy wariant 205/60/R16 na oryg alu
...drugi wariant 225/55/R17 na oryg alu
...pierwszy wariant napewno bezpieczniejszy ze wzgledu na profil ale taki zestaw w s-line?! hmm... gdyby ktoś miał jakieś doświadczenie to prosze o sugestie...

Awatar użytkownika
sciema_hs
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sciema_hs » 05 paź 2009, 18:13

jak dla mnie autko super, jesli chodzi o grill te pierwsze S-line takie mialy dopiero te nowsze modele mialy inny , a wiem to napeno gdyz pracuje w firmie lakierniczej gdzie przez pewien okres lakierowano grille do S-line i RS,ale jak dla mnie to blachostka;jak szukalem moje Audi to widzialem wiele S-line z takim grilem a zjezdzilem polowe Nordrhein Westwalen; jesli chodzi o opony to ciezko powiedziec bo sam rozgladam sie za zimowymi no i do mnie idzie tylko od 225/55R16 i to jest u mnie najbezpieczniejsze , roznica jest wtym ze ja mam Avant-a z silnikiem 2,7 TDI a Ty masz Sedana i to 2,0 ; jesli masz ksero brifu niemieckiego to tam stoi jakie jest dla Ciebie najlepsze.
Z pozdrowieniami od nowego fana Audi :lol: Obrazek

Awatar użytkownika
kryssiwy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kryssiwy » 05 paź 2009, 18:33

...no troszkę sporów było o ten grill...nawet padły stwierdzenia ze nie jest to pełna S-line bo nie ma przetłoczenia na zderzaku i tym podobne pierdoły kontrujące moje wypowiedzi,ale nie mam zamiaru wracać do tego typu błachostek...jeżeli chodzi o opony to łatwiej byłoby znaleść 205/60/R16 ale wizualnie to raczej szału nie będzie tym bardziej ze to S-line lepiej chyba wypadłyby oponki 225/55/R17 ale i opony i fele cieżko znaleść sensowne w dobrej cenie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja