[A6 C6] Wymiana postojówki w przedniej lampie
[A6 C6] Wymiana postojówki w przedniej lampie
Witam, wczoraj padła mi żarówka postojowa w lewej(kierowcy) lampie. Da się ją prosto wymienić czy trzeba rozebrać cały przód?
Widzisz mnie na drodze?Trąb i mrugaj, machaj i krzycz!
Ja ostatnio wymienialem obie i dalem rade bez sciagania przodu. Przy stronie kierowcy trzeba odkrecic zbiornik plynu wspomagania i nieco go odsunac. Potem masz juz miejsce zeby wlozyc reke po lokiec 
Ja zrobilem bez chwytaka, bo zarowka postojowa ma dluga oslonke i mozna ja trzymac za koniec dosc dobrze. Warto poswiecic latarka w "dziure" po zarowce i druga reka wkladac - wtedy widzisz zarowke i mozesz wycelowac w otwor (to chyba najtrudniejsza czesc).
Powodzenia!

Ja zrobilem bez chwytaka, bo zarowka postojowa ma dluga oslonke i mozna ja trzymac za koniec dosc dobrze. Warto poswiecic latarka w "dziure" po zarowce i druga reka wkladac - wtedy widzisz zarowke i mozesz wycelowac w otwor (to chyba najtrudniejsza czesc).
Powodzenia!
Pytanie o symbol
Panowie a czy ktoś wie jaki konkretnie sybol kupić żarówek postojówek do C6?
Czyli jaki typ tam występuje?
Czyli jaki typ tam występuje?
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
wybacz, linka nie wkleilem:)pan42 pisze:Tu tzn gdzie???pama pisze:Gawron, pan42,
tu macie krotkie info nt LED w oswietleniu wewnetrznym:)
a6-c6-lusterko-wewnetrzne-fotochrom-vt8053,15.htm
str 2.

Do wymiany żarówek we wnętrzu (oświetlenie) potrzebujesz:Gawron pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedź.
A czy ktoś zna symbole żarówek z wnętrza, ale do c6.
Mam na myśli lampy wnętrza, oświetleniowe.
Chcę wymienić na ledy
- 2 rurki długość 38 mm
- 4 Ba9s (2 podświetlenie przód, 2 podświetlenie tył)
- 2 rurki 36 mm (lusterka w osłonie przeciwsłonecznej)
Dodatkowo warto wymienić żarówki w podświetleniu otwartych drzwi oraz oświetleniu na nogi.
Gawron, nie zostawiaj zwykłych żarówek w lampkach do czytania. Załóż tam silniejsze LEDy Ba9s. Przy świetle mieszanym będziesz miał bardzo nieładny efekt, żółte zwykłe światło i białe LED.
Ja mam założone wszystkie LED jest super. Patrz zdjęcie
a6-c6-lusterko-wewnetrzne-fotochrom-vt8053,15.htm[/URL]
Do oświetlenia wnętrza wystarczą "zwykłe" LED. FIS nie kontroluje żarówek oświetlenia wnętrza dlatego jedynie ważne aby były odpowiednio jasne.
Inne LEDy, do postojówek, oświetlenia tablicy rej. muszą być specjalne do CAN BUS aby komputer nie wskazywał błędu.