Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Wymiana postojówki w przedniej lampie

Elektryka
Awatar użytkownika
ratchet
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Moje auto: S6 Plus C4

Post autor: ratchet » 19 paź 2015, 07:43

Odgrzewam kotleta bo i mnie dopadla przepalona postojowka - strona kierowcy i bardzo proszę o pomoc bo mnie to piszczenie i pomaranczowy komunikat wk@*&%^... denerwuje bardzo.

Więc u mnie jest jeszcze trudniej poniewaz pod zbiorniczkiem od wspomagania mam reduktor lpg...
Ogolnie udalo sie zdjac kalpke, namacac cos co wydaje sie byc oprawka posotjowki ale za chiny nie chce zejsc ;/ jak ciagne i ruszam to rusza sie soczewka od ksenonu sic! Czy do oprawki powinny dochodzic jakies kable czy oprawka ma w sobie styki?

Czy ktoś ma lampy przedliftowe i może zrobić dobre zdjęcia wnętrza?

[ Dodano: 2015-10-19, 07:43 ]
No udało się! Jednak to za co ciągnąłem za pierwszym razem to był uchwyt od soczewki ;/

Może jeszcze się komuś przyda w przyszłości:

Oprawka postojówki zakończona jest płaskim uchwytem, bez długich szczypczyków ciężko ją dostać, dodatkowo żeby dokładnie to zobaczyć musiałem sobie skonstruować lusterko inspekcyjne... Swoją drogą zastanawiam się dlaczego nie mogli tej oprawki jeszcze bardziej wydłużyć żeby było widać kocówkę i złapać ją ręką... miejsce na to akurat jest. :[ <nerwus>

PrzemcioC6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PrzemcioC6 » 23 paź 2015, 08:25

Ja zdjąłem sobie przód, pół godziny zdejmowania pół godziny składania, a nie muszę walczyć z ciasnotą i mogłem sobie przyjemnie pracować :P

Awatar użytkownika
sudan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: RAFAL
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: sudan » 01 cze 2017, 23:57

Odkopuje temat z lewym nadgarstkiem czerwonym i obolalym...
Lampa strona kierowcy - odkrecilem zbiorniczek i dalem go na dol,wyjalem zarowki od dziennych i postojowki.Chce je teraz wlozyc z powrotem i jest tragedia polaczona z masakra :|
Czy zarowke od dziennych trzeba wlozyc w gniazdo i przekrecic ? czy tylko wlozyc ?
Czy macie moze jakies patenty jak to zrobic w miare sprawnie,oprocz zdejmowania zderzaka ?
Prosze o pomoc,bo jestem lekko zalamany - zostawilem to wszystko tak rozbebeszone,poddalem sie - jutro drugie podejscie.

remont5
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemysław
Rocznik: 2012
Silnik: 4.2 360KM
Skrzynia: DSG

Post autor: remont5 » 02 cze 2017, 11:56

sudan tam przecież nie ma tragedii,
łapy mam jak podolski złodziej a spokojnie wymieniam wszystkie żarówki po tej stronie w 10 minut :)

żarówkę od dziennych musisz włożyć i przekręcić o jakieś 15-20 stopni
ale musisz ją dobrze docisnąć, czasami tam podchodzi kabel od postojówki i przeszkadza :)
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH

Awatar użytkownika
sudan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: RAFAL
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 180KM
Skrzynia: Manual
Kontakt:

Post autor: sudan » 02 cze 2017, 20:44

remont5, chyle czola i jestem pod wrazeniem ze tak szybko sobie z tym poradziles..
Ja zrobilem dzis drugie podejscie i tak : postojowke wsadzilem przy pomocy spinacza do mokrych ubran,a te nieszczesne dzienne,wsadzilem tylko tak na sztuke,zeby nie wypadlo i tak nie jezdze we Francji na swiatlach wiec tak narazie zostawie,szkoda mojej reki i nerwow.Pojade do Polski to zderzak i tak musze zdjac to sie tym zajme.Niestety ja nie jestem w stanie wsadzic tej zarowki mimo ze nie mam duzych rak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja