[A6 C5] pytanie o blende oraz wycieraczke
[A6 C5] pytanie o blende oraz wycieraczke
na wstepie sorry za brak polskiej czcionki ale niestety takowej chwilowo nie posiadam;)
uzytkuje a6/avant po facelifcie i denerwuje mnie tylna wycieraczka, nie wiem czy to tylko moje odczucie ale skoro z przodu sa fajne plaskie wycieraczki czemu z tylu taki badziew jeszcze zamontowali. nie bylo by problemu gdyby nie fakt, ze w kolejnych wersjach audiczek (juz z plaska wycieraczka z tylu) owa wycieraczka jest zamontowana odwrotnie w sensie polozenia w stanie spoczynku.
czy ktos kiedys modyfikowal ten detal?
czy plaska wycieraczka pasuje? czy trzeba tez znieniac mechanizm? a moze da rade starego typu zmusic zeby startowal z drugiej strony?
drugie pytanie nasunelo mi sie chwile temu kiedy to zobaczylem przed soba srebrna a6 z cala czarna blenda(tylnej klapy). wygladalo to jakby folia do szyb byla przyciemniona ale to tylko moje zdanie, ogolnie efekt kozak.
ktos robil cos takiego?
uzytkuje a6/avant po facelifcie i denerwuje mnie tylna wycieraczka, nie wiem czy to tylko moje odczucie ale skoro z przodu sa fajne plaskie wycieraczki czemu z tylu taki badziew jeszcze zamontowali. nie bylo by problemu gdyby nie fakt, ze w kolejnych wersjach audiczek (juz z plaska wycieraczka z tylu) owa wycieraczka jest zamontowana odwrotnie w sensie polozenia w stanie spoczynku.
czy ktos kiedys modyfikowal ten detal?
czy plaska wycieraczka pasuje? czy trzeba tez znieniac mechanizm? a moze da rade starego typu zmusic zeby startowal z drugiej strony?
drugie pytanie nasunelo mi sie chwile temu kiedy to zobaczylem przed soba srebrna a6 z cala czarna blenda(tylnej klapy). wygladalo to jakby folia do szyb byla przyciemniona ale to tylko moje zdanie, ogolnie efekt kozak.
ktos robil cos takiego?
Audi (łac. audi = słuchaj, tryb rozkazujący od audire)
Co do blendy to nie bardzo rozumiem. Czy chciałeś powiedzieć że masz taką:
download.htm?id=5802
a chciałbyś mieć taką?
http://www.imagic.pl/files/10312/a6_6.JPG
Jeżeli tak, to masz blende przedliftową a chciałbyś mieć poliftową? Troche bez sensu bo autko masz 2003, więc powinieneś mieć już czarną blendę.
download.htm?id=5802
a chciałbyś mieć taką?
http://www.imagic.pl/files/10312/a6_6.JPG
Jeżeli tak, to masz blende przedliftową a chciałbyś mieć poliftową? Troche bez sensu bo autko masz 2003, więc powinieneś mieć już czarną blendę.
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
Może coś w tym stylu widziałeś? http://www.allegro.pl/item660010214_spo ... a6_c5.htmlnelU pisze:mam blende jak na drugim zdjeciu czyli po lifcie. ta ktora zwrocila moja uwage miala sciemnione czerwone swiatla, tak ze calosc wygladala jednolicie(stad skojarzenie z folia do szyb). nie mam foty ale mam nadzieje, ze wiadomo o co cho..
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
podobnie ale ta na zdjeciu jest przed liftem w dodatku z usa. ta ktora widzialem byla pod normalne europejskie tablice i zdaje mi sie ze ciemniejsza niz na tym zdjeciu moze to przez rodzaj tworzywa z jakiego jest zrobiona. czy ta na zdjeciu jest jakos "przydymiona" od srodka czy zrobiona folia do szyb? moze jest inny sposob albo nieseryjne zamienniki?
sorry za zamieszanie ale wygladalo to bardzo gladko i elegancko, moze detal ale wlasnie o te detale nam tu chodzi.. no nie?
sorry za zamieszanie ale wygladalo to bardzo gladko i elegancko, moze detal ale wlasnie o te detale nam tu chodzi.. no nie?
- MR.A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: Van
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Skrzynia: Multitronic
No wiem,ze tamta to USA :-P ,chodziło o kolor,a ta tutaj co była do sprzedania sprzedam-blenda-klapy-tyl-a6-c5-avant-vt8879.htm ,tylko coś zdjęcia nie mogę otworzyć
:evil: ,może Tobie sie uda :-P

Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl
to nie to. jest to najzwyklejsza blenda przed liftem :-P
a tak teoretycznie.. da rade przyciemnic blende folia do szyb zeby kolor byl jednolity a swiatlo widoczne tylko kiedy jest wlaczone? no i czy przyciemnione przeciwmglowe nie stanowi problemu przy przegladzie?
a tak teoretycznie.. da rade przyciemnic blende folia do szyb zeby kolor byl jednolity a swiatlo widoczne tylko kiedy jest wlaczone? no i czy przyciemnione przeciwmglowe nie stanowi problemu przy przegladzie?
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Skrzynia: Manual