Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Wymiana rozrządu Gdzie kupić części?

Wszystko co dotyczy benzynowych A6/A7, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
liberro

Post autor: liberro » 20 sty 2009, 15:01

Gatesa mam Długi. Mówią że Conitech lepszy ale tylko dlatego że Gates'a robią już w Polsce ( gdzieś to na forum czytałem ) ale prawda jest taka że nie wiesz czy nie trafi Ci się Conitech z chin np :) Oczywiście że pasek musi być wzmacniany ale przecież to jest pasek dedykowany do tego silnika i założe się że nawet jeśłi to nie oryginał ASO Ani go nie robili pod 100 KM mocy :) Zresztą i Conitech i Gates swego czasu były produkowane pod Audi . Tak bynajmniej twierdzi mój mechanik, a ja mu ufam nawet :)

dlugi1976

Post autor: dlugi1976 » 20 sty 2009, 16:31

liberro pisze:Gatesa mam Długi. Mówią że Conitech lepszy ale tylko dlatego że Gates'a robią już w Polsce ( gdzieś to na forum czytałem ) ale prawda jest taka że nie wiesz czy nie trafi Ci się Conitech z chin np :) Oczywiście że pasek musi być wzmacniany ale przecież to jest pasek dedykowany do tego silnika i założe się że nawet jeśłi to nie oryginał ASO Ani go nie robili pod 100 KM mocy :) Zresztą i Conitech i Gates swego czasu były produkowane pod Audi . Tak bynajmniej twierdzi mój mechanik, a ja mu ufam nawet :)
Napisałem do nich czy pasek może być do silnika 2.7bt i jeszcze nie odpisali jutro chyba zadzwonie

Arek_R
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Arek_R » 20 sty 2009, 16:41

marekwroc przez taniego mialem na mysli nie na poziomie ASO. Ja tez wole doplacic i miec cos dobrze zrobione ale mam takie doswiadczenia ze doplkacalem a zrobione byla jak u Pana Henia w garazu.

liberro

Post autor: liberro » 20 sty 2009, 16:43

Arek_R pisze:marekwroc przez taniego mialem na mysli nie na poziomie ASO. Ja tez wole doplacic i miec cos dobrze zrobione ale mam takie doswiadczenia ze doplkacalem a zrobione byla jak u Pana Henia w garazu.
Bo to sie nie mówi gościowi " zrób Pan dobrze to dopłace " tylko się mówi " zrób Pan dobrze to zapłacę " :)

liberro

Post autor: liberro » 20 sty 2009, 17:50

censored pisze:Z paskami to raczej myślę że to kwestia szczęścia, gdybanie czy Conti czy Gates raczej nie ma sensu, i ten i ten ma śmigać co najmniej przez 90 tyś i kropka, wiadomo może się trafić jakiś bubel choć nie powinien ale różne rzeczy na świeci się dzieją. Ja kupiłem Conti więc okaże się czy dobry jest:))
Oby dobry był :)

dragon36
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: dragon36 » 20 sty 2009, 18:34

censored pisze:Z paskami to raczej myślę że to kwestia szczęścia, gdybanie czy Conti czy Gates raczej nie ma sensu, i ten i ten ma śmigać co najmniej przez 90 tyś i kropka
Calkowicie sie z Toba zgadzm
Natomiast to czy cos jest za 700 czy za 400zl to wcale nie musi znaczyc ze to droższe jest lepsze.Podobny jak ten z allegro zestaw u nas w sklepach na SKF to wydatek rzedu 400-490zl a Ruvilla ok 80-100 drozej.Wole kupowac w sklepie bo jak cos sie stanie {odpukac}to przynajmniej sprzedawcy moge w morde dac a z allegro to zostaje sobie komentarzy popisac

liberro

Post autor: liberro » 20 sty 2009, 18:52

Każdy ma inne podejście do tematu napraw auta. JA nie skromnie się chwaląc prowadze dwie firmy i przez 5 lat nauczyłem się jednego jak najwięcej odpowiedzialnych zadań zrzucić na kontrachentów i pracowników oczywiście tylko wtedy gdy mają odpowiednie kwalifikacje a jak najmniej na siebie. Dlatego własnie że w razie Bum jest z czego / kogo wyciągać konsekwencje a tak można mieć tylko do siebie pretensje . Oczywiście aby być pewnym czegoś najlepiej to zrobić samemu ale też i do wszystkiego umiejętności nie posiadam a sprawy poważne dotyczące auta zostawiam osobą które się na tym znają bo wybaczcie forum przydatne jest i pomaga ale większej wiedzy od specjalistów mieć ani ja ani Wy nie będziemy. I sorry jeśłi kogoś tym stwierdzeniem uraziłem.

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 27 sty 2009, 11:17

sluchajcie potrzebuje szybkiej rady. mam propozycje kupna rozrzadu pasek i pompa wody bosch, reszta skf. i teraz nie wiem, bo wszedzie mowa o ruville, a ten zestaw na boschu po dobrej cenie z hurtowni moglbym miec.

[ Dodano: 2009-01-28, 21:10 ]
no to juz po ptakach, zalozone wszystko.

Awatar użytkownika
bigger1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bigger1 » 02 cze 2009, 19:38

witam od niedawna stałem sie szczęśliwym posiadaczem a6 2,4 quatrro i czeka mnie wymiana rozrządu znalazłem na allegro taki zestawik co mozecie powiedziec mi na jego temat lub doradzcie cos dobrego z góry wielkie dzięki za pomoc
http://moto.allegro.pl/item645178296_ro ... 4_2_8.html
<piwo>

dlugi1976

Post autor: dlugi1976 » 05 cze 2009, 16:39

Ja to założyłem i na razie jest OK, ale mało na nim przelatałem więc za wiele nie mogę powiedzieć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja