Nie polecam z stałą stanowczością warsztatu ABEX Konstancin-Jeziorna, Mirkowska 46A
A więc od początku ...
Padła mi pompa wspomagania kierownicy , przy okazji wywaliło mi cały płyn chłodzący więc byłem unieruchomiony , trochę się wachałem dzwoniąc do nich ale mówi się trudno . przyjechali wzieli auto na lawetę i pojechali ... na drugi dzień dzwonią z oględzinami - a więc , do wymiany wspominana pompa , przy okazji okazało się że do wymiany są dolne tylne wahacze , górne , poduszka silnika , uszczelniacz wału od strony skrzyn i biegów , oczywiście do zalania płyn chłodniczy ... mówię przez telefon ok róbcie .
Odbieram auto płacę mechanik wspomina że trzeba wymienić przewody WN i świece. mówie ok - kupię i podjadę na wymianę .
i teraz tak , jedyne co tak naprawdę zrobili prawie dobrze to zalanie płynem chłodzącym .
Pompa wspomagania wstawiona używana
Nie wymieniony uszczelniacz wału od strony skrzyni ( oczywiście pieniądze skasowali )
Komplet drążków razem z końcówkami miały być febi okazały się jakieś "harty"
dolne tylne wahacze skręcone na podniesionym aucie , wytrzymały tylko 50 kilometrów ( Prawda wyszła jednak bardzo szybko bo za około tydzień gdy każde koło szło w inna stronę

wspólnik ÂŁukasza z którym na ten temat rozmawiałem nie miał nic do powiedzenia wina zrzucona na InterCars

górny komplet wahaczy założony używany ( pieniądze wzieli za LMO )
nie wymienione poduszki silnika , chciałem aby wymienili wszystkie ( oczywiście pieniądze skasowane)
i wiśienka na torcie ... otrzymali świece i przewody NGK do założenie które oczywiście nigdy nie znalazły się w moim samochodzie lecz w ich kieszeni
za niecałe trzy dni u Dudka przy Kątnej wyszła część prawdy o złodziejskich praktykach tego warsztatu

Każdego traktują jako frajera do oskubania , brak słów
Od tego czasu ... jak tylko mam czas siedzę na warsztacie jak tylko mam czas i patrzę mechnikom na ręcę , znaczę każdą część pisakiem fluorescencyjnym i przed załóżeniem chcę zobaczyć oznaczenie/ocechowanie części , niestety .
Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego łikendu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Po publikacji minęło jakiś czas i zostałem napadnięty pod własnym domem , biały dzień godzina około 12-tej wyzwiska , opluwanie słowne , groźby , że mogę się tylko wyprowadzić z miasta , że nie będę prowadził działalności której wykonuję , mam usunąć post z forum A6 i koniec

Gnojki zniszczyli na początek skrzynkę pocztowąi drewniane ogrodzenie , później było tylko gorzej rzucanie w nasze psy petardami ( kilka sztuk w opakowaniu aby zwiększyć siłę rażenia ) rzucanie butelkami w dach itp.. niestey Pan ÂŁukasz A. nie wiedział o tym że dom jest wynajmowany przez firmę w której pracuję , jakiś czas później dla bezpieczeństwa swojego i mojej rodziny ( robiło się coraz goręcej ) firma nas przeniosła .
ZAnim jednak to się stało ... naszych sąsiadów pomylono z nami... sprawa dość nieprzyjemna zgłoszona na policję itd...za dwa dni sąsiadka już miała ekipę która jej na każdym oknie zmontowała rolety antywłamaniowe .
Niestety takie są skutki pisania o nieuczciwości
Jak to powiedział pan ÂŁukasz A. ty pedale , cwelu , hipisie , mogę nimi być ale nie okradnę swoich klientów którzy zostawili ładnych kilka tysięcy złotych , na złotych kilka ... zręsztą czego można się spodziewać po kimś z "przerwą" na nadgarstku ...który nie stanie do rzeczowej rozmowy tylko podjeżdza pod czyiś dom z trzema typkami dla postrachu .
Wszelkie zaniechania ze strony tego warszatu są do udowodnienia
1) Przewody zapłonowe , świece , tylny uszczelniacz wału - został wymieniony u Pana Krystina z vwserwis , przewody "podarte" uszczelniacz tak lał że gubił około 2 litry oleju tygodniowo
2) wahacze góra dół , drążki , łączniki , kompletne poduszki silnika i skrzyni biegów , wieszaki wydechu ( założone tydzień temu ) w Qserwis , częśc wymienionych kupiona u danielosa
Aby jednak być w pełni obiektywnym
Założyli tarcze hamulcowe tył/przód ATE które im dostarczyłem , to samo klocki hamulcowe , wykryli także wadę sprężyn tylnych Lesjofors zakupionych w IC- że ociera zwój o zwój powododując stuki , tylne amory bilstaina też załóżyli ( widocznie mało atrakcyjny towar )
I tak jestem łaskawy dla tego warsztatu , nie będę już wspominał o prawym błotniku przednim ( Pan ÂŁukasz wie o co chodzi czyta to forum jest nawet zarejestrowany ) nie wspomnę także o urwanym zawiasie panelu odtwarzacza , bo przecież to takie normalne jechać na warsztat z w pełni sprawnym CD a odebrać auto z urwanym panelem , no czego Pan się czepia ? pytają wszyscy bardzo zdziwieni ...
Jeszcze przez długi czas będę odczuwał to finansowo / ale niestety takie są uroki posiadania samochodu w naszym pięknym kraju
Strona "firmowa" http://eurowarsztat-konstancin.pl/
W międzyczasie weszli we franczyzę EuroWarsztat
http://www.eurowarsztat.pl/klienci/pl/katalogfirm/134
ortografia "głównego" mechanika Pana Marcina chyba mówi wszystko http://holowanie.tv/is.abex-konstancin.html
konto na alledrogo http://allegro.pl/show_user.php?uid=12780198
i
http://allegro.pl/show_user.php?search=abex_2008
Sprawa została zgłoszona do TurboKamery TVN'u jak i do franczyzodawcy EuroWarsztat.pl
naszej policji sprawa nie interesuje jest to sprawa cywilna

wątpie na jakikolwiek odzew ale warto próbować

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Treść Maila - wysłany na eurowarsztat@eurowarsztat.pl
Szanowni Państwo
Poniżej opis Waszej firmy pochodzący ze stron internetowych www.eurowarsztat.pl
"Misją sieci jest zapewnienie klientom indywidualnym wysokiego standardu świadczonych usług, a samym warsztatom - partnerskich warunków współpracy z dystrybutorem.
Polską sieć tworzą niezależne warsztaty, serwisy samochodowe, które rozumieją potrzebę dostosowywania swojej oferty do rosnących wymagań klientów oraz myślą o pracy opartej na nowoczesnych formach zarządzania. Każdy serwis uczestniczący w programie jest warsztatem o dobrej renomie.
Budynek powinien spełniać określony standard, mieć przynajmniej dwa stanowiska obsługowo - naprawcze, zewnętrzna kolorystyka warsztatu jest związana ze standardami serwisów europejskich, określonymi przez podręcznik identyfikacji rynkowej.
Organizator sieci zapewnia warsztatom dostęp do wiedzy technicznej oraz specjalistycznych szkoleń, dzięki czemu mogą one świadczyć usługi na wysokim poziomie."
Niestety są to tylko slogany , rzeczywistość jest inna , wystarczy rzetelnie zainteresować się karygodnym praktykom Waszego Patronackiego warsztatu
Abex z Konstancina - Jeziornej
Sprawa szeroko opisana w tej publikacji warsztat-abex-konstancin-jeziorna-mirko ... 723c98f61f
Chyba warto popracować nad reputacją i dobrym imieniem marki , tym bardziej że społeczność pod szyldem a6klub tworzy ponad dwadzieścia tysięcy zarejestrowanych użytkowników którzy umieją czytać i pisać - co za tym idzie mogą chcieć być w przyszłości klientami sieci EuroWarsztat ...a takie epizody jak wyżej opisany nie pomagają w prowadzniu działalności biznesowej
Oczekuję na odpowiedź lub wypowiedzenie się osoby odpowiedzialnej za franczyzobiorców .
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-06-27, 14:24 ]
W nawiązaniu do błotników przednich ... auto odebrane dziś z Auto-Siekerki po kolejnej fuszerce
lewy błotnik po wymianie na nowy i malowaniu , prawy udało się uratować ale też była koniecznośc demontażu i malowania ( oczywiście Pan ÂŁukasz Ablewski zarzekał się że wymienił na nowe , oczywiście za to skasował jak to mówi "hajs " )
Dziś ja równierz wydałem "hajs" w plecy przy odbiorze auta 1700 zł
ale rozumiem że to także nieprawda - aby rzekoma wymiana której nie było , oraz lakierowanie miało miejsce w waszym warsztacie ?
zdjęcia