[A6 C5] Jakie kupić reflektory.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Myślę że to atrapy . Niestety do xenonów wymagane są spryskiwacze reflektorów i samopoziomowanie. Oczywiście masa ludzi wkłada nawet H1 palniki xenon i przetwornice i tak jeżdżą
.
Nie wiem jak w jest w A6 ale ja w Omedze adaptowałem cały komplet ale było z tym trochę roboty.Lampy,sterowniki,wiązki elektryczne,czujniki na wahaczach przód tył,zbiornik spryskiwaczy szyb był inny bo musi być na 2 pompki..

Nie wiem jak w jest w A6 ale ja w Omedze adaptowałem cały komplet ale było z tym trochę roboty.Lampy,sterowniki,wiązki elektryczne,czujniki na wahaczach przód tył,zbiornik spryskiwaczy szyb był inny bo musi być na 2 pompki..
A wiec zasiegnalem jezyka od osoby od ktorej mam auto i okazuje sie ze tu jest fabryczny xenon i przetwornica jest pod lampą .
Co do sprysków takze pytalem i spryskiwacze sa w zderzaku ale prawdopodobnie odlaczone przy pompce.
Wyglada na to ze chyba lepiej wyjde na tym jak je dam do kompletnej regeneracji.
Co do sprysków takze pytalem i spryskiwacze sa w zderzaku ale prawdopodobnie odlaczone przy pompce.
Wyglada na to ze chyba lepiej wyjde na tym jak je dam do kompletnej regeneracji.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
Jeżeli nie czujesz się na siłach to oddaj.Canibal. pisze:A wiec zasiegnalem jezyka od osoby od ktorej mam auto i okazuje sie ze tu jest fabryczny xenon i przetwornica jest pod lampą .
Tylko nie wiem czy Ci wymienią regulację świateł.
Zadzwoń do gostka co ma baner u nas.
Od 99roku weszło rozporządzenie o obowiązku montowania przez producentów spryskiwaczy i samopoziomowania do świateł xenonowych. Z racji iż diagnosta ok 4lata temu zmusił mnie do odrobienia lekcji w tym temacie to tego jestem pewien.
Osobiście jak bym wymieniał lampy to tylko xenon a najlepiej bixenon i na soczewce da się to doskonale zrobić. Jak jest plastykowy klosz to po spolerowaniu trza to specjalnym lakierkiem pomalowac bo szybko wróci do jeszcze gorszego stanu.
Do nowych bixenonów oczywiście obowiązkowo w PL światła do jazdy dziennej by nie wypalac bez potrzeby lamp. (od tego żółkną, wypalają sie i gdy trza w nocy juz nie mamy tego co powinno być)
Osobiście jak bym wymieniał lampy to tylko xenon a najlepiej bixenon i na soczewce da się to doskonale zrobić. Jak jest plastykowy klosz to po spolerowaniu trza to specjalnym lakierkiem pomalowac bo szybko wróci do jeszcze gorszego stanu.
Do nowych bixenonów oczywiście obowiązkowo w PL światła do jazdy dziennej by nie wypalac bez potrzeby lamp. (od tego żółkną, wypalają sie i gdy trza w nocy juz nie mamy tego co powinno być)
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam. Mam do Was ogromną prośbę.
Mam reflektory w swoim Audi i mają one plastikowy klosz. I przy każdym myciu samochodu muszę je polerować aby świeciły jak należy i abym widział lepiej jadąc po zmroku
Myślę nad kupnem szklanych reflektorów tylko nie wiem jakiej firmy i jaki rodzaj. Mógłby ktoś polecić coś dobrego?
Model auta to Audi A6 C5 Avant 2,5 tdi Quatrro rok 1998.
W linku zdjęcie reflektorów które aktualnie znajdują się w aucie.
Z góry dziękuje za Waszą pomoc.
![Obrazek]()
Mam reflektory w swoim Audi i mają one plastikowy klosz. I przy każdym myciu samochodu muszę je polerować aby świeciły jak należy i abym widział lepiej jadąc po zmroku
Myślę nad kupnem szklanych reflektorów tylko nie wiem jakiej firmy i jaki rodzaj. Mógłby ktoś polecić coś dobrego?
Model auta to Audi A6 C5 Avant 2,5 tdi Quatrro rok 1998.
W linku zdjęcie reflektorów które aktualnie znajdują się w aucie.
Z góry dziękuje za Waszą pomoc.
- xpbit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
moja z 97r z początku produkcji ma we wlepce normalnie podany xenon i miała ori xenony i nie ma samopoziomowania tylko normalnie ręczne 3 poziomy.
nie wiem czy były spryski czy nie bo zbiornik na płyn mam normalny ale mam zderzak wstawiony z atrapami i nikt się nie dopierdziela.
kupiłem sobie jedna lampe DEPO bo miałem ori zmasakrowaną i przełożył mi mechanik środek z ori hella i śmigam na tym juz 8lat
co najlepsze DEPO jest w lepszej kondycji klosza niż ori hella co była wstawiona chwile przed DEPO
ważny jest środek i kondycja wszystkich odbłyśników
a z soczewkami to się raczej nic nie dzieje bo to czyste szkło ?
nie wiem czy były spryski czy nie bo zbiornik na płyn mam normalny ale mam zderzak wstawiony z atrapami i nikt się nie dopierdziela.
kupiłem sobie jedna lampe DEPO bo miałem ori zmasakrowaną i przełożył mi mechanik środek z ori hella i śmigam na tym juz 8lat
co najlepsze DEPO jest w lepszej kondycji klosza niż ori hella co była wstawiona chwile przed DEPO
ważny jest środek i kondycja wszystkich odbłyśników
a z soczewkami to się raczej nic nie dzieje bo to czyste szkło ?
_________________________________ Audi Quattro______________________________
W tym roczniku samopoziomowanie jak i spryski nie były wymagane przepisami homologacyjnymi. Dopiero od 99roku.xpbit pisze:moja z 97r z początku produkcji ma we wlepce normalnie podany xenon i miała ori xenony i nie ma samopoziomowania tylko normalnie ręczne 3 poziomy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 163KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Czyli mogę zmienić odbłyśniki z H1 na mocowanie do D2S i kupić palniki oraz przetwornice, i nikt sie do mnie nie przyczepi? ...bo na kloszach reflektorów jest m.in. "VOL D2S H1", czyli soczewki jak i klosze mają homologacje do świateł xenonowych. Czy mam rację?Apophis pisze: W tym roczniku samopoziomowanie jak i spryski nie były wymagane przepisami homologacyjnymi. Dopiero od 99roku.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.4 163KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ale to zawsze mniejszy wydatek i mniej pieprzenia z instalacją. ...a więc zacznamy.KL4K50N pisze:Co do samopoziomowania owszem - nie trzeba jak auto jest poniżej 99'. Ale spryskiwacze są obowiązkowe do każdej instalacji xenon.

Na początek zakup 2 sztuk zregenerowanych odbłyśników dla D2S = 360zł.
Palnik x2 tj. 440zł.
Przetwornice znalazłem po 480zł/szt., ale niestety ma tylko jedną.

Pozostaje jeszcze zakup dwóch spryskiwaczy oraz zaślepek na nie, pompki wysokociśnieniowej (i pewnie zbiornik na płyn trzeba będzie zmienić) oraz wężyki gumowe, no i wyciąć otwory w zderzaku i to wszytko pomontować.

PS.
Do wszystkiego dochodzą jeszcze koszty wysyłki. ...oj nazbiera się "kokosza".