Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Jakie kupić reflektory.

Nadwozie
Canibal.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Canibal. » 20 lip 2015, 21:03

Byłem sprawdzic z ciekawosci lampy są HELLA - soczewka nic wiecej tam nie ma. Spryski w zderzaku sa ale nie wiem jak dzialaja bo jeszcze ani razu od roku nie widzialem by choc raz zadzialaly.

Na lampie mam takie numery 148 467 00 oraz 148 467 01.

mar-for-a6

Post autor: mar-for-a6 » 20 lip 2015, 22:12

Jak masz ori spryskiwacze, to przytrzymaj dość długo spryskiwacze szyby przedniej-powinny odpalić po około 5sek, chyba, że atrapy ;) masz ręczną regulację świateł? 3 pozycje do wyboru czy tylko ustawienie jasności podświetlenia obok włącznika świateł?

Awatar użytkownika
Robert74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Robert74 » 21 lip 2015, 07:47

Myślę że to atrapy . Niestety do xenonów wymagane są spryskiwacze reflektorów i samopoziomowanie. Oczywiście masa ludzi wkłada nawet H1 palniki xenon i przetwornice i tak jeżdżą :> .
Nie wiem jak w jest w A6 ale ja w Omedze adaptowałem cały komplet ale było z tym trochę roboty.Lampy,sterowniki,wiązki elektryczne,czujniki na wahaczach przód tył,zbiornik spryskiwaczy szyb był inny bo musi być na 2 pompki..

Canibal.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Canibal. » 21 lip 2015, 19:10

A wiec zasiegnalem jezyka od osoby od ktorej mam auto i okazuje sie ze tu jest fabryczny xenon i przetwornica jest pod lampą .

Co do sprysków takze pytalem i spryskiwacze sa w zderzaku ale prawdopodobnie odlaczone przy pompce.

Wyglada na to ze chyba lepiej wyjde na tym jak je dam do kompletnej regeneracji.

Awatar użytkownika
Robert74
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM

Post autor: Robert74 » 23 lip 2015, 09:34

Canibal. pisze:A wiec zasiegnalem jezyka od osoby od ktorej mam auto i okazuje sie ze tu jest fabryczny xenon i przetwornica jest pod lampą .

Co do sprysków takze pytalem i spryskiwacze sa w zderzaku ale prawdopodobnie odlaczone przy pompce.

Wyglada na to ze chyba lepiej wyjde na tym jak je dam do kompletnej regeneracji.
Jeżeli nie czujesz się na siłach to oddaj.
Tylko nie wiem czy Ci wymienią regulację świateł.
Zadzwoń do gostka co ma baner u nas.

Gość.

Post autor: Gość. » 23 lip 2015, 13:46

Od 99roku weszło rozporządzenie o obowiązku montowania przez producentów spryskiwaczy i samopoziomowania do świateł xenonowych. Z racji iż diagnosta ok 4lata temu zmusił mnie do odrobienia lekcji w tym temacie to tego jestem pewien.

Osobiście jak bym wymieniał lampy to tylko xenon a najlepiej bixenon i na soczewce da się to doskonale zrobić. Jak jest plastykowy klosz to po spolerowaniu trza to specjalnym lakierkiem pomalowac bo szybko wróci do jeszcze gorszego stanu.

Do nowych bixenonów oczywiście obowiązkowo w PL światła do jazdy dziennej by nie wypalac bez potrzeby lamp. (od tego żółkną, wypalają sie i gdy trza w nocy juz nie mamy tego co powinno być)

Canibal.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Canibal. » 23 lip 2015, 19:19

zostane przy tym xenonie. U mnie od lampy biora 250zł i wymieniaja te male zebatki do regulacji.

LechuMaster1991
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LechuMaster1991 » 26 lip 2015, 17:03

Witam. Mam do Was ogromną prośbę.

Mam reflektory w swoim Audi i mają one plastikowy klosz. I przy każdym myciu samochodu muszę je polerować aby świeciły jak należy i abym widział lepiej jadąc po zmroku

Myślę nad kupnem szklanych reflektorów tylko nie wiem jakiej firmy i jaki rodzaj. Mógłby ktoś polecić coś dobrego?

Model auta to Audi A6 C5 Avant 2,5 tdi Quatrro rok 1998.
W linku zdjęcie reflektorów które aktualnie znajdują się w aucie.

Z góry dziękuje za Waszą pomoc.
Obrazek Obrazek

kangoo
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kangoo » 04 gru 2015, 13:44

a czy ktos wie czy do lamp przedliftowych pasuja całe lustra z soczewkami od po lifta?

mar-for-a6

Post autor: mar-for-a6 » 04 gru 2015, 20:12

Nie pasują, inny kształt lustra. Jak chcesz większą soczewkę, to wsadź ,,pół-lift" :)

Awatar użytkownika
xpbit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Łukasz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: xpbit » 04 gru 2015, 21:28

moja z 97r z początku produkcji ma we wlepce normalnie podany xenon i miała ori xenony i nie ma samopoziomowania tylko normalnie ręczne 3 poziomy.

nie wiem czy były spryski czy nie bo zbiornik na płyn mam normalny ale mam zderzak wstawiony z atrapami i nikt się nie dopierdziela.

kupiłem sobie jedna lampe DEPO bo miałem ori zmasakrowaną i przełożył mi mechanik środek z ori hella i śmigam na tym juz 8lat

co najlepsze DEPO jest w lepszej kondycji klosza niż ori hella co była wstawiona chwile przed DEPO

ważny jest środek i kondycja wszystkich odbłyśników

a z soczewkami to się raczej nic nie dzieje bo to czyste szkło ?
_________________________________ Audi Quattro______________________________

Gość.

Post autor: Gość. » 04 gru 2015, 22:50

xpbit pisze:moja z 97r z początku produkcji ma we wlepce normalnie podany xenon i miała ori xenony i nie ma samopoziomowania tylko normalnie ręczne 3 poziomy.

nie wiem czy były spryski czy nie bo zbiornik na płyn mam normalny ale mam zderzak wstawiony z atrapami i nikt się nie dopierdziela.
W tym roczniku samopoziomowanie jak i spryski nie były wymagane przepisami homologacyjnymi. Dopiero od 99roku.

Moreno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 163KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Moreno » 11 sty 2016, 00:48

Apophis pisze: W tym roczniku samopoziomowanie jak i spryski nie były wymagane przepisami homologacyjnymi. Dopiero od 99roku.
Czyli mogę zmienić odbłyśniki z H1 na mocowanie do D2S i kupić palniki oraz przetwornice, i nikt sie do mnie nie przyczepi? ...bo na kloszach reflektorów jest m.in. "VOL D2S H1", czyli soczewki jak i klosze mają homologacje do świateł xenonowych. Czy mam rację?

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 11 sty 2016, 16:45

Apophis pisze:W tym roczniku samopoziomowanie jak i spryski nie były wymagane przepisami homologacyjnymi. Dopiero od 99roku.
Tutaj się nie mogę zgodzić z Tobą w 100%. Co do samopoziomowania owszem - nie trzeba jak auto jest poniżej 99'. Ale spryskiwacze są obowiązkowe do każdej instalacji xenon.

Moreno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marcin
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Silnik: 2.4 163KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Moreno » 11 sty 2016, 18:44

KL4K50N pisze:Co do samopoziomowania owszem - nie trzeba jak auto jest poniżej 99'. Ale spryskiwacze są obowiązkowe do każdej instalacji xenon.
Ale to zawsze mniejszy wydatek i mniej pieprzenia z instalacją. ...a więc zacznamy. :d
Na początek zakup 2 sztuk zregenerowanych odbłyśników dla D2S = 360zł.
Palnik x2 tj. 440zł.
Przetwornice znalazłem po 480zł/szt., ale niestety ma tylko jedną. :|
Pozostaje jeszcze zakup dwóch spryskiwaczy oraz zaślepek na nie, pompki wysokociśnieniowej (i pewnie zbiornik na płyn trzeba będzie zmienić) oraz wężyki gumowe, no i wyciąć otwory w zderzaku i to wszytko pomontować. <uoee>

PS.
Do wszystkiego dochodzą jeszcze koszty wysyłki. ...oj nazbiera się "kokosza". <uoee>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja