[A6 C5] Jakie kupić reflektory.
[A6 C5] Jakie kupić reflektory.
Witam mam pytanie które zamienniki reflektorów warto kupic ? Moje sie nadaja do regeneracji a niestety bez auta jak bez ręki. Nowe reflektory TYC badz Depo nie sa drogie tylko czy ktos takie posiadał i na ile one straczaja ? Po jakimm czasie ten plastik matowieje ? Gdyby ktoś mógł podzielić sie jakimiś informacjami byłbym wdzieczny.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
To kup dobre używki ori i sam sobie je zrobisz na cacy.W C5 nie ma żadnej filozofii bo się je bez problemu rozbiera . Odbłyśniki wyślesz do regeneracji albo kupisz nowe projektory.Canibal. pisze:To niestety wiem ze co oryginal to oryginal . NIestety nie wiem czy jak daje lampy do regeneracji to czy regeneruja wszystko czy tylko polerka plastiku .U mnie niestety regulacja swiatel jest uszkodzona tj nie ma zadnych srubek są pozrywane.Niestety takie juz byly w dniu zakupu.
Masz ksenon?
Bo nie doczytałem.
[ Dodano: 2015-07-19, 15:33 ]
Co do szkieł to sam sobie spolerujesz i zabezpieczysz przed zmatowieniem.Canibal. pisze:Witam mam pytanie które zamienniki reflektorów warto kupic ? Moje sie nadaja do regeneracji a niestety bez auta jak bez ręki. Nowe reflektory TYC badz Depo nie sa drogie tylko czy ktos takie posiadał i na ile one straczaja ? Po jakimm czasie ten plastik matowieje ? Gdyby ktoś mógł podzielić sie jakimiś informacjami byłbym wdzieczny.
Jak coś to pisz na PW to Ci napiszę co i jak.
- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
No to soczewkę możesz wysłać do regeneracji albo kupic nowy.Ceny nie są już aż takie straszne do soczewek halogenowych.Tak konkretnie to odbłyśnik soczewki do metalizacji.Canibal. pisze:Soczewka.Robert74 pisze:.
Masz ksenon?
Na PW napisałem Ci w skrócie co i jak. A jak kupisz w miare dobre lampy to je pożądnie spoleruj przed montażem i będzie gitara,Dobre żarówki i będa swiecić jak nówki a na pewno dużo lepiej niż DEPO czy TYC.

- Robert74
- Forum Audi A6 / A7
Ale w zwykłej halogenowej soczewce odbłyśniki nie powinny być wypalone chyba że na żarówkach jakiś Made in China latały
Na alledrogo leży komplet do rocznika 1998-2000 za 800 zł i wyglądają na solidne .
W C5 fajnie się polerują te lampy bo w C6 namordowałem się za nim osiągnąłem efekt zadowalający
Odbłyśniki też są po 90 zł także można wszystko skompletować na cacy.

Na alledrogo leży komplet do rocznika 1998-2000 za 800 zł i wyglądają na solidne .
W C5 fajnie się polerują te lampy bo w C6 namordowałem się za nim osiągnąłem efekt zadowalający

Odbłyśniki też są po 90 zł także można wszystko skompletować na cacy.
Dokładnie jak koledzy wyżej-żadnych zamienników 
Kup dobre używane, tzn sprawne regulacje itp, odbłyśniki do regeneracji (nawet w halogenowych odbłyśnik się wypali, swoje lata autka już mają), dobre żarówki (nie chcesz wydawać dużo siana, to polecam szczerze tungsram +90%, żadnej różnicy między osram night breaker) i będziesz miał dobre światła. Chyba, że masz ksenon bo napisałeś tylko, że soczewka-w każdej c5 jest soczewka

Kup dobre używane, tzn sprawne regulacje itp, odbłyśniki do regeneracji (nawet w halogenowych odbłyśnik się wypali, swoje lata autka już mają), dobre żarówki (nie chcesz wydawać dużo siana, to polecam szczerze tungsram +90%, żadnej różnicy między osram night breaker) i będziesz miał dobre światła. Chyba, że masz ksenon bo napisałeś tylko, że soczewka-w każdej c5 jest soczewka

Witam dzieki za odpowiedzi i pomoc. Zastanawiam sie ... napisalem posta ze kupie reflektory ale wpadła też mysl aby zalozyc xenon.Z tego co sie dowiedzialem mam auto przedliftem i przed rokiem 2000 to nie musze miec spryskiwaczy i samopoziomowania ?
Ogladalem aukcje na alledrogo widzialem jedne lampy za 800zł nie wiem czy to ta sama aukcja o ktorej mowa powyzej.
Co prawda xenon swieci duzo lepiej. jeśli ktoś coś jeszcze doradzi będę wdzięczny.
Wybacz od rana do wieczora nie ma mnie w domu (praca ).
Ogladalem aukcje na alledrogo widzialem jedne lampy za 800zł nie wiem czy to ta sama aukcja o ktorej mowa powyzej.
Co prawda xenon swieci duzo lepiej. jeśli ktoś coś jeszcze doradzi będę wdzięczny.
Robert74 pisze:No ale kolega na razie znikł a ma tyle opcji przedstawionych że pewnie coś wymłodzi.
Wybacz od rana do wieczora nie ma mnie w domu (praca ).