Panowie ktoś z Was montował ostatnio piec do C6 ?
mam komplet gratów i będę walczył we wrześniu...
[A6 C6] webasto - jak z montażem?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tez chce u siebie zalozyc webasto jak w oryginale. Moze ktos cos napisze napisze jakie czesci i jak z montazem
[ Dodano: 2016-09-28, 16:58 ]
Znowu ja....
Kupilem piec i rury ale z tego co widze po etce to dwoch rur mi brakuje.
![Obrazek]()
Moze ktos ma takie rury to odkupie. I jeszcze moglby ktos wytlumaczyc gdzie te rury wpiac.
[ Dodano: 2016-09-28, 16:58 ]
Znowu ja....
Kupilem piec i rury ale z tego co widze po etce to dwoch rur mi brakuje.
Moze ktos ma takie rury to odkupie. I jeszcze moglby ktos wytlumaczyc gdzie te rury wpiac.
Ochrona komponentu, dopisywanie kluczy, flash, korekta przebiegu, MMI 2,3g jezyk PL, aktualizacja softu i map. Duzo rzeczy moge zrobic wysylkowo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
Cześć
właśnie o tej rurze wspominał mi Mariusz z naszego forum, Rozmawiałem z nim telefonicznie jest to chyba jedyna osoba która podłączył a Webasto jak fabryka dała to znaczy pod Can.
Niestety zmartwił mnie informacją o ochronie komponentu, która włącza się po pięciokrotnym uruchomieniu pieca, Zastanawiam się więc nad sensem montażu pieca.
Jest to rura od chłodnicy wody, dostępna w aso, do niej wpięty jest powrót z webasto, jest to chyba nawet zaznaczone na twoim zdjęciu (kreska wskazująca miejsce połączenia)
właśnie o tej rurze wspominał mi Mariusz z naszego forum, Rozmawiałem z nim telefonicznie jest to chyba jedyna osoba która podłączył a Webasto jak fabryka dała to znaczy pod Can.
Niestety zmartwił mnie informacją o ochronie komponentu, która włącza się po pięciokrotnym uruchomieniu pieca, Zastanawiam się więc nad sensem montażu pieca.
Jest to rura od chłodnicy wody, dostępna w aso, do niej wpięty jest powrót z webasto, jest to chyba nawet zaznaczone na twoim zdjęciu (kreska wskazująca miejsce połączenia)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
no właśnie wszyscy myśleli, że nie ma CP a jednak się włącza po kilku uruchomieniach pieca...
ja jeszcze drąże temat, masz już piec?
ja jeszcze drąże temat, masz już piec?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam piec i rury. Brakuje mi tych co pisalem i pompki paliwa. Schemat elektryczny mam ogarniety. Sprobuje tez podzwonic i zalyrac sciagniecie ochrony.
[ Dodano: 2016-10-23, 20:03 ]
Koledzy mam powazne pytanie. Wedlug schematu elektrycznego ogrzewania postojowego w bagazniku po prawej stronie powinny byc dolozone dwa przekazniki, jeden przekaznik pompy paliwa dodatkowego ogrzewania, a drugi przekaznik blokujacy. Ten pierwszy musi byc, a ten drugi? Kolega stefank wyslal mi zdjecie jak u niego jest i z tego co widze, to nie ma tego blokujacego. Musze go zakladac? Tak w ogole to jaka on ma miec role ten blokujacy?
[ Dodano: 2016-10-30, 09:29 ]
Dalej nikt nic nie pomoze?
[ Dodano: 2016-10-23, 20:03 ]
Koledzy mam powazne pytanie. Wedlug schematu elektrycznego ogrzewania postojowego w bagazniku po prawej stronie powinny byc dolozone dwa przekazniki, jeden przekaznik pompy paliwa dodatkowego ogrzewania, a drugi przekaznik blokujacy. Ten pierwszy musi byc, a ten drugi? Kolega stefank wyslal mi zdjecie jak u niego jest i z tego co widze, to nie ma tego blokujacego. Musze go zakladac? Tak w ogole to jaka on ma miec role ten blokujacy?
[ Dodano: 2016-10-30, 09:29 ]
Dalej nikt nic nie pomoze?
Ochrona komponentu, dopisywanie kluczy, flash, korekta przebiegu, MMI 2,3g jezyk PL, aktualizacja softu i map. Duzo rzeczy moge zrobic wysylkowo.
Narazie jestem na etapie kompletowania zestawu. Mam już tą potrójna rurkę z wężami i zawór wodny. Cchę kupić piec ale nie wiem jakie ma mieć oznaczenie do A6 C6 z silnikiem 3.0 TDI ASB z 2008 roku. Oglądałem kilka pieców,niby właśnie od 3.0 ale każdy miał inne oznaczenia. Pasują wszystkie?
Chcę to podłączyć tak jak w oryginale (z CAN i sterowaniem z MMI + pilot). Wiem że trzeba będzie zdjąć ochronę komponentu. Ale jak z wiązkami? Trzeba ciągnąć całą wiązkę od pieca do sterownika klimy? Czy można gdzieś się wpiąć w kostkę (np od nogami kierowcy)?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje i najlepiej zdjęcia jak to jest założone i podłączone oryginalnie.
Znalazłem tez bardzo dokladny opis montażu do A4 B8:
https://a4-klub.pl/topic/289814-montaz- ... postojowa/
Jednak to inny samochód. Choc na pewno sporo rzeczy jest analogicznych
Chcę to podłączyć tak jak w oryginale (z CAN i sterowaniem z MMI + pilot). Wiem że trzeba będzie zdjąć ochronę komponentu. Ale jak z wiązkami? Trzeba ciągnąć całą wiązkę od pieca do sterownika klimy? Czy można gdzieś się wpiąć w kostkę (np od nogami kierowcy)?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje i najlepiej zdjęcia jak to jest założone i podłączone oryginalnie.
Znalazłem tez bardzo dokladny opis montażu do A4 B8:
https://a4-klub.pl/topic/289814-montaz- ... postojowa/
Jednak to inny samochód. Choc na pewno sporo rzeczy jest analogicznych
A6 quattro S-Line 2,5 TDI AKN 1999r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r