Witam.
Panowie, problem polega na tym ze ciągle wyłącza mi sie sprężarka. tj. Sprawa wygląda tak, po zapaleniu silnika czasem klima na auto startuje a czasem nie, wentylator z klimy startuje ale nie chłodzi powietrza a często zdarza sie ze od startu chłodzi jak powinna.Kolejne sytuacje to jazda w trasie, potrafi przestać chłodzić podczas jazdy , czasem pomaga wcisnieniecie econ i znów startuje a czasem trzeba mocno przyspieszyć żeby zaczęło działać. Najczęściej w korkach, bez obciążenia się wyłącza, ale na to pomaga rzadko ale jednak wyłączenie zupełne nawiewu i wystartowanie na auto. Nie ma reguły na jej działanie, czasem 80km chłodzi, czasem po 2km się wyłącza. Nie wiem gdzie szukać problemu bo tak jak pisałem, wentylator działa, czynnik jest bo jak zacznie chłodzić to chce łeb urwać, wiem ze był wymieniany czujnik ciśnienia oraz sprzęgło na sprężarce przez poprzedniego właściciela.
Pomysły?
Wyłączająca sie klima bez reguły
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czujnik temperatury wewnętrznej znajduje się w panelu klimatronika - w tej kratce umieszczonej w nim. Współpracuje z wentylatorkiem umieszczonym na tylnej ściance klimatronika.
Przyjrzał bym się jeszcze czujnikowi ciśnienia klimatyzacji G65 - jest przy chłodnicy klimy pod maską, w okolicach lewego klosza stojąc przodem do auta, przez niego najczęściej sterowanie głupieje, i od niego zależy działanie klimy.
Podepnij Vaga i zobacz czy są jakieś błędy. Jeśli padł G65 to na pewno Vag wskaże.
Przyjrzał bym się jeszcze czujnikowi ciśnienia klimatyzacji G65 - jest przy chłodnicy klimy pod maską, w okolicach lewego klosza stojąc przodem do auta, przez niego najczęściej sterowanie głupieje, i od niego zależy działanie klimy.
Podepnij Vaga i zobacz czy są jakieś błędy. Jeśli padł G65 to na pewno Vag wskaże.

Warsztat, naprawy Audi A6.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: