[A6 C5] woda pod dywanikiem kierowcy i za kierowcą
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] woda pod dywanikiem kierowcy i za kierowcą
witam!audi a6 c5 1.9tdi mam problem z wydostającą się wodą przez kanał powietrzny pod siedzeniem kierowcy,cały jest mokry dywanik ( wylałem ok 5l wody!!!)i od strony kierowcy ze 3l wody. rozebrałem schowek od strony pasażera, dostałem się do "smoka"od klimy, tam sucho, czysty był, dalej rurka tez drożna. Woda przedostaje się na stronę kierowcy pod dywanik i pod siedzeniem kierowcy.Moje pytanie, czy muszę rozebrać środkową część kokpitu i rozebrać kanał?czy tam jest może coś co muszę przeczyścić aby woda poszła na "smok" od klimy a nie na kanał.a może jest jakieś inne rozwiązanie?. kanały wodne z nadszybia są czyste (pod aku i pod serwem) może mieliście panowie podobny problem? 

Siema ja co prawde miałem ten problem w poprzednim aucie vw polo i tez nie wiedziałem co jest granie , okazało sie ze ten wężyk co jest przy opływie przy masce był zasyfiony liściami i sufem itp i woda nie spływała tylko poziom wody wzrastał i sie przelewało i po kablach szło pod pedały i temu mi tam woda leciała , sprawdz u Ciebie czy masz wszystkie odpływy tzn te " dziurki " w drzwiach przy masce itp może tam jest coś zapchane u mnie wystarczyło ze powyciągałem liscie i pprzeczyscilem te dziurki i było okej 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tomcio2526 pisze:witam, jak uporam się z moim problemem to opiszę co u mnie było. W sobotę dopiero mogę zacząć coś działaćjak pogoda pozwoli bo pod chmurką będę działać
kolego jak nie dojdziesz co jest grane to w najgorszym przypadku zostaje sprawdzenia jak szyba została podklejona klejem, może ktoś kiedyś wymieniał ją i dali za mało kleju. Co jest skutkiem nie szczelności

Opel Vectra A 1,6 (było i minęło)
Audi 80 B3 1,8 (było i minęło)
Toyota Carina E 1,6 (było i minęło)
Audi 80 B4 2,0 (było i minęło)
Suzuki SX 4 1,6 (było i minęło)
Opel Omega B 2,0 (było i minęło)
Audi A6 Avant
jest i niech trwa dalej
Audi A3 Quattro dla żonki
Audi A6 Avant

-
- Forum Audi A6 / A7
witam, nawiązując do mojego problemu to okazało się, że dostawała się woda od strony linki otwierającej maskę (uszczelka gumowa "wpadła" do środka) więc po każdej myjni lub deszczu woda ciurkiem leciała do środka, kanały wodne z podszybia przeczyściłem, a co do szyby też sprawdziłem i było z nią okej. 

-
- Forum Audi A6 / A7
na to bym nie wpadł, aby szukać winy po stronie linki 

Opel Vectra A 1,6 (było i minęło)
Audi A6 Avant
jest i niech trwa dalej
Audi A6 Avant

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam!
Ja z podłogi za fotelem kierowcy wybrałem 4 litry wody, zapchane były odpływy od półką akumulatora. Ale po ich oczyszczeniu i wysuszeniu auta, dalej zbiera się niewielka ilość wilgoci. Stawiam, że woda dostaje się w okolicy nadmuchu powietrza na nogi. Sprawdzę kwestię linki, ale niech mi ktoś pomoże zlokalizować odprowadzenie wody z parownika klimy.Kiedyś była drożna, bo woda sobie kapała przy włączonej klimie, ale po umyciu myjką ciśnieniową, coś mi się odpływy pozatykały.
Ja z podłogi za fotelem kierowcy wybrałem 4 litry wody, zapchane były odpływy od półką akumulatora. Ale po ich oczyszczeniu i wysuszeniu auta, dalej zbiera się niewielka ilość wilgoci. Stawiam, że woda dostaje się w okolicy nadmuchu powietrza na nogi. Sprawdzę kwestię linki, ale niech mi ktoś pomoże zlokalizować odprowadzenie wody z parownika klimy.Kiedyś była drożna, bo woda sobie kapała przy włączonej klimie, ale po umyciu myjką ciśnieniową, coś mi się odpływy pozatykały.
- dio
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jarek
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
kolego a6quattro-ÂŁódź, szukanie nie boli...
Tu masz opis i zdjęcia: -a6-c5-odplyw-z-klimatyzacji-pod-autem- ... ht=#387495
Tu masz opis i zdjęcia: -a6-c5-odplyw-z-klimatyzacji-pod-autem- ... ht=#387495
-
- Forum Audi A6 / A7
fajnie, dzięki DIO, przejżałem zdjęcia i... u mnie wygląda tak odprowadzenie wody z półki pod akumulatorem... U mnie te odpływy są już drożne, a woda ciągle sie we wnętrzu zbiera.
Godzina pod autem i nie znalazłem nic co wygląda jak odprowadzenie wody z parownika klimy.
Uszczelka gumowa na lince maski jest ok.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł skąd bierze się woda pod wykładziną za fotelem kierowcy?
Godzina pod autem i nie znalazłem nic co wygląda jak odprowadzenie wody z parownika klimy.
Uszczelka gumowa na lince maski jest ok.
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł skąd bierze się woda pod wykładziną za fotelem kierowcy?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: