Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Nie trzyma temperatury w kabinie.

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Killer71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Nie trzyma temperatury w kabinie.

Post autor: Killer71 » 16 lis 2010, 10:55

Witam Wszystkich,
Mam mały problem, mianowicie klimatronic nie trzyma zadanej temperatury w kabinie. Wymieniłem termostat i dalej jest to samo. Przy 22stC z kratek nawiewu leci chłodne powietrze :shock:. Tak wogóle to ciepło mam dopiero jak nastawię powyżej 23 stC i byłoby to nawet do przyjęcia, gdyby tak było stale, ale podczas grzania nagle zaczyna chłodzić i po chwili znów grzeje :roll: Zauważyłem również znaczna różnicę temperatury pomiędzy nawiewem na nogi (dużo cieplej), a nawiewem na szybę przednią i centralnym. Gdy dam grzanie max, to w kabinie mam gorąco - zakamieniona nagrzewnica więc odpada. Rano, gdy dam "odmrażanie" nagrzewa super, ale to chyba sprawa grzałki elektrycznej. Co może być przyczyną nietrzymania temperatury?

sidewind76
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Seweryn
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: sidewind76 » 16 lis 2010, 14:08

podepnij vag i sprawdź klimatronik jak wyjdą błedy to pomożemy teraz to i wróżka nic nie wie bez vag:)

tarq
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: tarq » 16 lis 2010, 15:43

a ja obstawiam ze masz za mało płynu chłodzącego, sprawdź zbiornik wyrównawczy i zobacz czy masz minimum ;-)

Killer71
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Killer71 » 17 lis 2010, 11:05

Dzięki za podpowiedzi:) Sprawdzę to!

[ Dodano: 2010-11-19, 09:22 ]
Sprawdziłem, wyskoczyły następujące błędy:

779 - czujnik temperatury panującej na zewnątrz (zwarcie lub obwód przerwany, błąd nieciągły) - dziwne, bo wyświetla mi prawidłowo na desce

1809 - siłownik regulacji temperatury silnika krokowego po lewej stronie (zablokowany lub brak napięcia, błąd nieciągły)

1841 - czujnik pozycji lewej dyszy regulacji temperatury (zwarcie z plusem lub obwód przerwany, błąd nieciągły)

604 - silnik regulacji klapy dławiącej (zwarcie z plusem lub obwód przerwany, błąd nieciągły)

792 - włącznik ciśnieniowy w układzie klimatyzacji (zwarcie lub obwód przerwany, błąd nieciągły)

...niewiedziałem, że szkopy tyle badziewi do tego klimatronika nawkładali... chyba tylko po to, żeby miało się co pie*dolić

tarq, stan płynu OK - wymieniałem tydzień temu przy okazji wymiany rozrządu, termostatu, pompy i innych pierdół:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja