Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5] Ile czynnika wchodzi?

Układ chłodzenia, ogrzewanie i klimatyzacja
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eminente
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Ile czynnika wchodzi?

Post autor: eminente » 02 mar 2012, 15:24

Witam :>

Sluchajcie mam pytanko szukalem po forum ale kurde nie znalazlem, moje pytanie brzmi tak: ile wchodzi do mojej niuni odczynnika do klimatyzacji poniewaz wlasnie na gruponie jest fajna opcja przesylam link

http://www.groupon.pl/deals/lodz/moto-m ... 0_58&a=407

I chodzi mi o szybka odpowiedz bo zakupilem ten grupon i umowilem sie juz z kolesiem z warsztatu na wtorek. Mojej klimy nie dobijalem od dwuch lat ale staram sie co jakis czas ja wlaczac i klima dziala jesli o chlodzenie chodzi to jeszcze mi chlodzi ale no wiadomo ze nie od razu tylko po jakis 2-3 min. leci no moze nie super zimne ale naprawde bardzo chlodne powietrze a jak widac w linku koles wyciaga caly odczynnik i dobija nowy z olejem i kontrastem i roznica ktora musi dobic bierze za kazde 100gr. 12 zeta teoretycznie jaki moge miec ubytek przy sprawnej szczelnej klimie po tych 2 latach? orjetacyjnie pytam zeby sie nie okazalo ze w sumie wyjdzie mnie tyle samo co normalnie bez grupona bardzo prosze o szybka w miare odpowiedz <stres> <stres> <stres>

Bo grupon jak widac kosztuje 49zl a ten czynnik jest dodatkowo platny za te kazde 100gr. no z reszta sory ze to pisze, bo przeciez to widac w linku na stronce :) :) :)
Only Audi..........

Awatar użytkownika
Jarecki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: Jarecki » 03 mar 2012, 22:05

eminente,
Jak podniesiesz maske to w lewym dolnym rogu masz naklejke z klimy i tam pisze ile wchodzi czynnika <okok>

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 03 mar 2012, 22:07

eminente, 650 +- 50 ;)

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 04 mar 2012, 08:47

daniel1997 pisze:eminente, 650 +- 50 ;)
Skąd masz takie info?
Ja uważam ze 850 :)

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 04 mar 2012, 11:38

biernik pisze:
daniel1997 pisze:eminente, 650 +- 50 ;)
Skąd masz takie info?
Ja uważam ze 850 :)
Witam mam naklejke na masce z taką informacją jaki czynnik i ile pozdrawiam.

tomaszek99

Post autor: tomaszek99 » 04 mar 2012, 12:06

Widziałęm już jeden taki temat na forum i tak samo pisaliśmy :)
Ale z drugiej strony to ty masz benzyne :)
U mnie na naklejce jest 850 i nawet tyle mi ładowali jak kupiłem auto.
A poza tym nie spojrzałem w profil i autor tematu ma taki silnik jak ty:( mój błąd

Awatar użytkownika
eminente
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: eminente » 05 mar 2012, 14:35

Dzieki chlopaki :) :) :)

Jak zawsze mozna na was polegac :] :] :]

Jutro jade na nabitke i jak tylko zrobi to wszytko napisze moze wtedy ktoremus z was sie przyda ten link do grupona. Przetestuje to na sobie <luzik>

Witam

Klima nabita <radocha> poki co smiga gitara> u mnie okazuje sie ze w uklad wchodzi 850 + 50 tak mam napisane na masce od wewnetrznej strony i tak tez sie wczoraj okazalo. Mialem tylko 350 gr w ukladzie wszystkiego wiec bardzo malo pewnie przede mna tez dawno tego nikt nie robil wiec mam nadzieje ze stad ten ubytek, ale mam za dwa tygodnie podjechac na kontrole jeszcze raz calego ukladu bo wlali mi tam tez ten kontrast i jak na ta chwile wczoraj sprawdzili i jest ok ale kazali podjechac zeby sprawdzic po dwóch tyg. jezdzenia na klimie polecam ten zaklad jest to prywatny zakladzik ale mila obsuga panowie mi wytlumaczyli wiele rzeczy doplacilem 66zl poniewaz jak wyzej mialem tylko 350 gr. Jak narazie jest oki wiec temat zamkniety

Jeszcze raz koledzy dziekuje za podpowiedzi bo sie przydaly wiedzialem czego moge sie spodziewac <okok> <okok> <okok>
Only Audi..........

enduro7
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 1997
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T AJL 180KM
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: enduro7 » 09 mar 2012, 19:34

a oni mieli ogrzewaną halę z temp min 18-20 stopni ? to jest absolutne min do wykonania prawidłowo tej czynności obsługowej . jeśli nie to o kant dupy taką roborę i cały ten grupon.

Awatar użytkownika
eminente
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: eminente » 12 mar 2012, 15:48

kolego wydaje mi sie ze tak poniewaz jak tylko wjechalem do warsztatu oczywiscie dzrzwi zamkneli a panowie mechanicy chodzili tylko w bluzkach a i ja sie rozpiolem bo mi bylo za cieplo i do tego biuro jest tam polaczone razem z warsztatem dzrwiai ktore byly otwarte a szef w biurze przy kompie sobie siedzial tez tylko w bluzce wiec jaka dokladnie byla temp. to nie wiem bo pierwsze slysze zeby az takie byly procedury tego zabiegu ale bylo na tyle cieplo ze i mnie w kurtce sie zrobilo naprawde cieplo. Przybliz moze watek dlaczego takie musza byc warunki bo sam jestem ciekaw? :) :) :)
Only Audi..........

Awatar użytkownika
loko86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: loko86 » 26 lip 2012, 10:17

Siema koledzy widze ze tutaj też była nie do końca poprawnie podana ilość czynnika do klimy.
W tym poście macie specyfikacje jeżeli kogoś interesuje

Ile czynnika w Audi
Pozdrawiam

loko

Awatar użytkownika
loko86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: loko86 » 26 lip 2012, 15:17

jasne, problem sie pojawia kiedy naklejki nie ma, w linku ktory wysłałem jest info ze własnie pierwsze sprawdzamy tabliczke znamionową.

Co do zakładu to zgadza sie, szanujące wiedzą na 100% ale ja wole wiedzieć ile mam - tak na wszelki wypadek
Pozdrawiam

loko

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 26 lip 2012, 17:56

Naklejką nie zawsze można się sugerować wystarczy, że ktoś zmienił maske i może być problem no chyba, że jesteśmy 100 % pewni naszej maski ;)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 26 lip 2012, 21:04

daniel1997 pisze:Naklejką nie zawsze można się sugerować wystarczy, że ktoś zmienił maske i może być problem no chyba, że jesteśmy 100 % pewni naszej maski
Niestety rzeczywistość jest taka, że bardziej ufam swojej masce niz kompetencji serwisanta obsługującego maszynę do napełniania klimy. Delikwent taki jezeli już zajrzy do jakiejś tabeli to zobaczy "A6" i to mu w większości wystarczy. a zresztą skad on ma wiedzieć, czy to auto jest np. sprzed 04/99 czy z po 04/99 ???
Myslicie, ze weźmie suwmiarkę i bedzie mierzyl rozmiary lamelek skraplacza ? <szok> <szok> <szok>
Jeszcze takiego w zyciu nie widziałem. a było kilku którzy chcieli mi ładować nie ilości takie jak mam na nalepce tylko takie jak im z tabelek wychodziło. Jednemu sie to nawet udało bo zaufalem i nie dopilnowałem osobiście <okok>
Części samochodowe online - Motostacja pl

Awatar użytkownika
welch
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: welch » 26 lip 2012, 21:47

siema koledzy dzis napelnialem klime to znaczy odzyskiwalem nastepnie podcisnienie i na nowo napelnianie weszlo 510 koszt 170zlwydaje mi sie ze duzo ale klima na postoju lipa w czasie jazdy jest w miiare nie chodzi wentylator po lewej stronie czy to wina wentylatora?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl