[A6 C4 AEL] Schemat klimatronika
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C4 AEL] Schemat klimatronika
Witam,
Przestał działać nawiew na szybę przednią. Po podłączeniu vaga i wysterowaniu po kolei silniczków wyszło na to że nie słychać wcale silniczka V85 (sterowanie nawiewu na nogi).
Potrzebuję schemat z opisami poszczególnych silniczków i rysunkiem gdzie one się znajdują. Znalazłem wiele takich rysunków ale nic do A6.
Dodatkowo proszę o wkazówki jak przeprowadzić nastawy podstawowe, czytałem już że nie potrzebny jest login, prawda? Przed wymontowaniem silniczka chciałem przeprowadzić te nastawy podstawowe/kalibrację, a nóż się uda, i V85 ożyję.
Proszę o pomoc.
Dziękuję.
Przestał działać nawiew na szybę przednią. Po podłączeniu vaga i wysterowaniu po kolei silniczków wyszło na to że nie słychać wcale silniczka V85 (sterowanie nawiewu na nogi).
Potrzebuję schemat z opisami poszczególnych silniczków i rysunkiem gdzie one się znajdują. Znalazłem wiele takich rysunków ale nic do A6.
Dodatkowo proszę o wkazówki jak przeprowadzić nastawy podstawowe, czytałem już że nie potrzebny jest login, prawda? Przed wymontowaniem silniczka chciałem przeprowadzić te nastawy podstawowe/kalibrację, a nóż się uda, i V85 ożyję.
Proszę o pomoc.
Dziękuję.
Witaj poniżej masz rysunki i opisy
Naprawa silniczków translator googlowski ale zawsze coś
opis klap wersja angielska:
http://www.audifans.com/kb/Climate_cont ... tor_motors
4A0 820 511 (niebieska obudowa złącza) Klapa centralnego powietrza z silniczkiem V70 i czujnikiem położenia (G112)
4A0 820 511 B (czerwona obudowa złącza) klapa stopy/odmrażanie z silniczkiem V85 i czujnikiem położenia(G114)
Małe foto story
Mam nadzieję że pomogą
[ Dodano: 2010-02-17, 16:46 ]
Naprawa silniczków translator googlowski ale zawsze coś
opis klap wersja angielska:
http://www.audifans.com/kb/Climate_cont ... tor_motors
4A0 820 511 (niebieska obudowa złącza) Klapa centralnego powietrza z silniczkiem V70 i czujnikiem położenia (G112)
4A0 820 511 B (czerwona obudowa złącza) klapa stopy/odmrażanie z silniczkiem V85 i czujnikiem położenia(G114)
Małe foto story
Mam nadzieję że pomogą
[ Dodano: 2010-02-17, 16:46 ]
Andi fajny obrazowy schemat ale dotyczy on manualnej klimy gdzie V85 nie występuje jak nie mam racji to mnie poprawcie <hmm>Andi 2.5 tdi pisze:franklin, tu masz opisany i rozrysowny caly uklad nawiewow w .pdf
http://www.uploader.pl/?d=B79D6B701
-
- Forum Audi A6 / A7
Serdeczne, wielke dziękuję. Nie dowierzałem że ktoś się odezwie, bo zazwyczaj jak coś potrzebowałem to była cisza. Wszystko podrukowane, VAG jest, będę działał.
Mam jednak jeszcze ptanie:
Po wymontowaniu silniczków, lub klapek, jak ustawić owe silniczki lub klapki podczas montażu? czy ma to znaczenie? boję się żę sterownik straci orientację w położeniu, i później coś połamie...
Druga sprawa to adaptacja: Kliknołem Basing Settings 04, później grupa 001, Go, i czekam aż wszystko zejdzie do zera, i tu nie wiem co mam wcisnać? Wyjść z Basing Settings, wejść w adaptację i zapisać te ustawienia??
Po wymontowaniu silniczków, lub klapek, jak ustawić owe silniczki lub klapki podczas montażu? czy ma to znaczenie? boję się żę sterownik straci orientację w położeniu, i później coś połamie...
Druga sprawa to adaptacja: Kliknołem Basing Settings 04, później grupa 001, Go, i czekam aż wszystko zejdzie do zera, i tu nie wiem co mam wcisnać? Wyjść z Basing Settings, wejść w adaptację i zapisać te ustawienia??
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja już uporałem się z problemem. Powodem braku nawiewu na przednią szybę był nie działający silniczek V85. Po jego rozebraniu stwierdziłem kupe syfu z komutatora i szczotek. Wszystko wyczyściłem, łącznie z oczyszczniem działek na komutatorze, i silniczek ruszył:) Profilaktycznie rozebrałem odrazu drugi silniczek skoro i tak już był na wierzchu, gdzie stwierdziłem jeszcze więcej fajansu... Po złożeniu zapodałem kalibrację, i po 8h wszystko wróciło do normy 

Panowie co jaki czas powinno sie odswiezac klime??
LINK DO MOEJE PEREŁKI a-oto-moja-perelka-nowe-fotki-vt18100.htm#196543
panowie mam pytanie odnośnie kalibracji. wchodzę w BS i grupa 001 ma tylko 4 okienka - tak ma być? coś mi się wydaje, że kiedyś rzuciło mi się w oczy więcej kratek i teraz przez to nie mogę zrobić kalibracji. jak vag połączy się z klimą to czy powinna ona chodzić? - u mnie się wyłącza kompresorfranklin pisze:Serdeczne, wielke dziękuję. Nie dowierzałem że ktoś się odezwie, bo zazwyczaj jak coś potrzebowałem to była cisza. Wszystko podrukowane, VAG jest, będę działał.

dziś znów próbowałem podziałać i chyba nic z tego nie wyszło. wchodzę w BS, w grupie 001 wartości lecą do 0, wchodzę w grupę 002 i wszystkie wartości są już 0 - zaczynają się dopiero zmieniać jak przełączę na Meas.Blocks i z powrotem na BS
Audi A6 C4 2,5 AEL '96 Sedan Quattro - 14-
Audi A6 C4 2.8 30V ACK '97 Avant Quattro - 11-14
Audi A6 C4 2.5 AEL '97 Avant Quattro - 09-10
VW Golf MK3 2.0 8V ADY '95 - 07-09
VW Golf MK2 1.8 8V RP '89 - 04-06
Audi A6 C4 2.8 30V ACK '97 Avant Quattro - 11-14
Audi A6 C4 2.5 AEL '97 Avant Quattro - 09-10
VW Golf MK3 2.0 8V ADY '95 - 07-09
VW Golf MK2 1.8 8V RP '89 - 04-06
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
franklin kolego pomożesz bo ja mam takie same objawy jak kolega , jak sie dobrac do tego v85 ? gzdzie on jest bo nie moge znales tego najwazniejszego
No to ja juz po wymianie
teraz działa jak Zyleta hehe a powiedzcie mi jeszcze od czego to jest ? http://moto.allegro.pl/silniczek-klimatyzacji-audi-a6-c4-i1314657945.html
No to ja juz po wymianie

nie ma to jak jedno auto, dwie nogi, trzy pedały, cztery koła, pięć cylindrów i sześć litrów na setkę...
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie
www.ptwm.pl
Pomóż wystarczy ze przekażesz 1% swojego podatku.Numer KRS 0000064892 z dopiskiem Aleksandra Życińska.Mukowiscydoza codzienna walka o oddech! Dziękuje wszystkim za wsparcie