[A6 C6] Oswietlenie tablicy rejestracyjnej
-
- Forum Audi A6 / A7
No ok żarówki mam cały czas oryginalne. Nawet nie ma mowy o ledach.... wogóle niech jakakolwiek zaświeci.... ide sprawdzić bezpieczniki w bagażniku. A potem zobacze może zaświecą same tak jak mówisz...
EDIT::
a więc poszedłem do auta i jedna żarówka działa a na drugiej sprawdziłem dochodzi też prąd a więc to już bardzo dużo, zdrapałem śrubokrętem troche tego pozłacanego metalu i podłączyłem i działają teraz DWIE!!!!!
EDIT::

Witam
oczywiście zachciało mi się podświetlenia LED tablicy - nauczony doświadczeniem kolegów z forum zakupiłem oryginały ASO :4H0943021 i 022.
Wymieniłem od razu obydwa wkłady - Błąd żarówki
Wróciłem do zwykłych - Wszystko ok - świeci.
Wymieniłem tylko prawa na LED : świeci prawa LED i lewa żarówka
Wymieniłem wiec lewa na LED : Mignęły 2 razy i nie świecą - błąd żarówki
Powtórzyłem wymiany na włączonym zapłonie, na wyłączonym, z doginaniem blaszek, z wkładaniem pod kątem, bez kąta : LEDY migną 2x i dupa
Żarówki świecą normalnie
POMOCY
oczywiście zachciało mi się podświetlenia LED tablicy - nauczony doświadczeniem kolegów z forum zakupiłem oryginały ASO :4H0943021 i 022.
Wymieniłem od razu obydwa wkłady - Błąd żarówki
Wróciłem do zwykłych - Wszystko ok - świeci.
Wymieniłem tylko prawa na LED : świeci prawa LED i lewa żarówka
Wymieniłem wiec lewa na LED : Mignęły 2 razy i nie świecą - błąd żarówki
Powtórzyłem wymiany na włączonym zapłonie, na wyłączonym, z doginaniem blaszek, z wkładaniem pod kątem, bez kąta : LEDY migną 2x i dupa
Żarówki świecą normalnie
POMOCY

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Trzeba przerobić lampkę, np. prawą. Instrukcja kilka postów wyżej: klik. Sposób też będzie działać w wersji przed liftem.
- MarcinPL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Ja znalazlem inne rozwiazanie, na portalu jeden sprzedawca sprzedaje gotowe emulatory can bus ktore sie wpina w listwe zasilajaca w klapie od wewnatrz bagaznika wszystko na oryginalnych kostkach rzekomo .koszt 30zl 5 min roboty i po problemie . Jutro aukcja ma sie pojawic wiec jak tylko dostane przesylke to zakladam u siebie ori ledy i emulatory wtedy dam znac jak to dziala. i ewentualnie namiar na sprzedajacego jak ktos chetny na ori ledy tablicy bez bledow 

Ostatnio zmieniony 22 sie 2016, 12:44 przez MarcinPL, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Kontakt:
A kto tu pisze o chińskich ledach? W wersji po lifcie nie ma możliwości założenia oryginalnych ledów z A5 bez dolutowania rezystora. Żadne doginanie blaszek itp. nie pomoże, ponieważ sterownik jest bardziej czuły, przez co led mrugnie tylko raz. W sumie potem się świeci, ale kontrolka na desce o przepalonej żarówce
. Chińskie ledy świecą, ponieważ mają już wlutowany rezystor. Dla mnie dolutowanie rezystora i diody nie stanowiło problemu, ponieważ wszystko co było potrzebne już miałem (pozostałości po studiach
). Przerobienie zajęło mi ok. 6 minut wraz z rozgrzaniem lutownicy. Świeci do teraz
. Jeśli ktoś nie chce się bawić w lutowanie, to może kupić te przejściówki.

- MarcinPL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
wlasnie wszystko podlaczylem ,10 min i gotowe zestaw plug & pray
ori ledy swieca jak powinny ,nic sie nie grzeje ani nie mruga do tego zero bledow.
http://allegro.pl/jedyne-can-bus-led-au ... 22283.html
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
ori ledy swieca jak powinny ,nic sie nie grzeje ani nie mruga do tego zero bledow.

http://allegro.pl/jedyne-can-bus-led-au ... 22283.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich.Wracajac do tematu bledu oswietlenia tylniej tablicy to w moim przypadku bylo tak jak koledzy wczesniej pisali.... lewa zarowka przstala swiecic. raz blad byl raz nie... dopiero jak prawa sie spalila pojawil sie blad na stale....u mnie wygladalo to tak ze meczylem sie chyba 3 h.spr bezpieczniki-wszystko ok, nowe zarowki -nadal nic... blad lezal po tych pieprzonych blaszkach w obudowie zarowki... musza bys odpowiednio dogieta poniewaz przy wkladaniu calej obudowy z zarowka jesli sie je wklada pod katem a inaczej sie nie da to chacza o plastikowe przegrody przy stykach... zakladalem je przy wylaczonym zaplonie... jesli prawa juz swieci to lewa mozna zakladac na zaplonie wtedy odrazu widac bez dokrecania srobki mocujacej czy wszystko gra.. Dzieki panowie za pomoc.pozdro 

- sudan
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: RAFAL
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Eksperymentuje troche z podswietleniem led.
Kupilem dwie lampki na ali express.:
![Obrazek]()
wszystko ladnie pieknie swieci,zadnych bledow ale jak na moje swieca za mocno.Oprocz tablicy zostawiamy za soba jeszcze pelno swiatla,ktore mi sie nie podoba.Tak to wyglada :
![Obrazek]()
A tak swieca oryginalne zarowki ( dla porownania)
![Obrazek]()
Jako ze lubie LEDY,to nie poddaje sie i w zwiazku z tym mam pytanie.Czy ma ktos zalozone tu oryginalne lampki ledowe audi o numerach : 4H0 943 021 / 4H0 943 022 i moze cos powiedziec w tej sprawie ? chodzi mi glownie oto,czy nie zostawiamy za soba smugi swiatla,przypominajace swiatlo cofania.
Kupilem dwie lampki na ali express.:
wszystko ladnie pieknie swieci,zadnych bledow ale jak na moje swieca za mocno.Oprocz tablicy zostawiamy za soba jeszcze pelno swiatla,ktore mi sie nie podoba.Tak to wyglada :
A tak swieca oryginalne zarowki ( dla porownania)
Jako ze lubie LEDY,to nie poddaje sie i w zwiazku z tym mam pytanie.Czy ma ktos zalozone tu oryginalne lampki ledowe audi o numerach : 4H0 943 021 / 4H0 943 022 i moze cos powiedziec w tej sprawie ? chodzi mi glownie oto,czy nie zostawiamy za soba smugi swiatla,przypominajace swiatlo cofania.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Inne
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Paliwo: Benzyna
[guote="sudan"]Jako ze lubie LEDY,to nie poddaje sie i w zwiazku z tym mam pytanie.Czy ma ktos zalozone tu oryginalne lampki ledowe audi o numerach : 4H0 943 021 / 4H0 943 022 i moze cos powiedziec w tej sprawie ? chodzi mi glownie oto,czy nie zostawiamy za soba smugi swiatla,przypominajace swiatlo cofania.[/quote]
Ja mam takie oryginalne żarówki założone i na pewno nie dają tyle światła co te Twoje. U Ciebie nie wygląda to powiem szczerze ładnie, druga sprawa może również przeszkadzać kierowcy jadącemu za Tobą. Kup i załóż oryginały, a na pewno będziesz zadowolony.
Ja mam takie oryginalne żarówki założone i na pewno nie dają tyle światła co te Twoje. U Ciebie nie wygląda to powiem szczerze ładnie, druga sprawa może również przeszkadzać kierowcy jadącemu za Tobą. Kup i załóż oryginały, a na pewno będziesz zadowolony.