Pomoc w doborze subwoofera
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Domyślam się o jaki kształt Ci chodzi.
Też się kiedyś zastanawiałem nad takim rozwiązaniem. ...bo nie dość, że "pudło" z głośnikiem zabiera sporo miejsca, to jeszcze zapasówka "ustąpiła miejsca" zbiornikowi LPG i teraz prawie cały bagażnik wciąż zastawiony. Ale doszedłem do wniosku, że z takiego małego pudełka nie osiągnę zadowalającego mnie dźwięku. 
Obecnie zastanawiam się nad zrobieniem bryły niskiej, ale szerokiej na cały bagażnik, aby upchnąć ją tuż za kanapą. ...tylko pytanie jak to pomierzyć i jak upewnić się, że to tam wejdzie, hehe

Obecnie zastanawiam się nad zrobieniem bryły niskiej, ale szerokiej na cały bagażnik, aby upchnąć ją tuż za kanapą. ...tylko pytanie jak to pomierzyć i jak upewnić się, że to tam wejdzie, hehe
Myślałem też nad subwooferem w podłokietniku, ale czasem trzeba złożyć siedzenie więc odpada. 2 opcja, to było w tylnej półce zrobić zabudowę od spodu, ale bałem się o rezonans, roletę tylnej szyby też tam mam więc nie bardzo. Zobaczę z tą skrzynką w boczku. Ogólnie to idzie już do mnie ten JL co pisałem-jak będzie kupa z dźwiękiem, to sprzedam i poszukam czegoś innego.
Wymiary podam i tak, bo chyba masz jakiś program do obliczenia pojemności???
Wymiary podam i tak, bo chyba masz jakiś program do obliczenia pojemności???