Nie wiem,czy to jest opłacalnemat1324 pisze:Spekuluję, ale swap jest możliwy, bo silnik występował z obiema skrzyniami.

naprawa S-tronica: 15 tys. PLN, ZF8HP = 4 tys. PLN, więc 9 tys PLN zostaje na wymianę i nie masz więcej problemów ze skrzyniąwallace pisze:Nie wiem,czy to jest opłacalne
Mam również Seata 1.8 z sierpnia 2018 (tuż przed WLTP) - też nie ma laga...TomekC8 pisze:ale w moim egzemplarzu 2.0TFSI z czerwca 2018r, nie ma żadnego laga.
Zgadza się - to jedno z lepszych urządzeń w aucie. Na autostradzie nieocenione w przypadku tych, którzy się zagapią i tych, którzy "siedzą na zderzaku". Urządzenie dobiera odstęp zależny od prędkości.TomekC8 pisze:Aktywny tempomat bardzo odciąża kierowcę psychicznie i fizycznie. Nie wyobrażam sobie już jeździć samochodem, który by tego nie posiadał.
Nikt rozsądny nie wątpi w to, że nowym autem dobrej klasy jeździ się na pewno przyjemnie. To jest po prostu ciągłe bujanie się na trójkącie wiek auta - parametry i wyposażenie - cena. Do tego dochodzi powszechny w tej chwili downsizing, zmiana klasycznych elementów na cyfrowe i galopujący wzrost cen nowych modeli. A nie każdy woli nowości, szczególnie gdy jakość często spada. I jeszcze ostatnia rzecz. Ty nie wyobrażasz sobie już jazdy bez aktywnego tempomatu, a ja i niektórzy bez silnika przynajmniej V6/R6. Tak to jestTomekC8 pisze:A6 spisało się rewelacyjnie. Komfort jazdy, bardzo niskie spalanie 6,3L, rewelacyjne światła, nawigacja online i systemy wspomagające kierowcę powodują, że chce mi się jeździć tym samochodem, szczególnie w dalekie trasy.
Wyjątkiem na razie jest nowe BMW 3, gdzie zaszaleli z wycieszeniem, nawet podwójne szyby dali.Nie ma sensu porównywać A6 z Mercedesem klasy C. To rywal A4. A ja uważam, że Audi zaczyna się od A6, Mercedes od klasy E, a BMW od serii 5Na poważnie. W ogóle klasa C Mercedesa to lipa jak ktoś się przyzwyczai do klasy E, kilka lat temu pożyczyłem w Niemczech na 2-3 dni i byłem mega zawiedziony.
Jak wyżej już pisałem sprawdz nową 3jkę ja jestem zachwycony, czekam na wersje kombi i będę się poważnie zastanawiał nad 330d albo 340i. Jest też opcja zmiany obecnej A6 c7 na poliftową S6 ale raz że bardzo rzadko takiej dużej budy potrzebuję a dwa że potrzebuję już jakiejś zmiany wnętrza.Testowałem niedawno Coupe C-klasse i jestem zszokowany słabym wyciszeniem... czy Audi jest tak "z przodu" nawet w C7, czy C klasa tak bardzo z tyłu?
Ja myślę nad C43 AMG... Ma niezłe osiągi, jest mniejsze i lżejsze od A6 i jest czymś "nowym" - a motoryzacji z dużymi silnikami spalinowymi należy smakować, bo szybko nam zniknieQuash pisze:Jak wyżej już pisałem sprawdz nową 3jkę ja jestem zachwycony, czekam na wersje kombi i będę się poważnie zastanawiał nad 330d albo 340i.
Tak jest, są takie same jak przednie (klejone), może odrobinę cieńsze, ale nie mierzyłem. Ogólnie napiszę więcej pierwszych wrażeń w przyszłym tygodniu, w swoim wątku i wklejęfotki, bo na razie ciągle jestem na wyjazdach.TomekC8 pisze:Tadeusz, czy sprawdzałeś jak wygląda sytuacja z szybami przy drzwiach tylnych? Czy są dźwiękoszczelne? Bo to, że szyby przy drzwiach przednich są klejone, już wiemy.
shaqal pisze:Cóż zrobić, mam cośtakiego, że każdy drobiazg mnie irytuje (OCD?). Jak kupuję 'premium' to wymagam, żeby wszystko było równe, każda szpara, każda linia, nic nie trzeszczałoktosiek pisze:Wymarzony klient dla każdego serwisu...TomekC8 pisze: W ostatnich 3 autach w każdym reklamowałem coś z zakresu spasowania blacharki.