Czy może wogole ktoś chce mi coś powiedzieć mądrego i że źle się do tego zabieram?

jak tam, jeździsz na tej kgx?RIEV1990 pisze:Hej. Dzięki za odpowiedź. Były one trochę pomocne aczykolwiek pojawił się nowy problem. Znalazłem skrzynie sprawna model kgx wraz z konwerterem i mechatronika. Nawet jeszcze olej w niej był. Wyczytałem na internecie że ta skrzynia pasuje bez problemu tylko żeby podmienić swoją elektronika aby nie włączyło się CP, a więc tak zrobiłem. Wymieniłem elektronikę, założyłem nowy filt nowe uszczelki nowy olej. I mam problem. Auto niby wrzuca biegi, wchodzi jedynka i po ruszczeniu auto normalnie jedzie ale jak ma włączyć się dwójka to coś w skrzyni się zatrzymuje i koła się całkowicie blokują. Ma szczęście nic przy tym się nie uszkodzilo więcej bo po tem daje rade wrzucić wsteczny chociaż też z problemami bo już wsteczny nie jest na pozycji R a gdzieś pomiędzy R i P. Tak też jest z. Wstecznym przy ruszaniu do przodu i do tyłu kilka razy że wkoncu skrzynia wchodź w tryb awaryjny i wsteczny znajduje znowu gdzieś pomiędzy R i P. Do tego bieo wchodzą dość ostro ale. To ponoc się zdarza przez jakiś czas po zmienię skrzyni. Czy ja coś zrobiłem źle? Czy może elektronika z Skrzyni KGX może zostać w tej skrzyni i być podłączona do mojego auto skoro miałem szybciej skrzynie GZW? Bo coś mi się wydaje że to jest wina elektroniki z starej skrzyni biegów. Chyba że się mylę i to co innego to bardzo proszę o pomoc.