[ a6 c6 2,0 Tdi ] przeróbka na 170km
[ a6 c6 2,0 Tdi ] przeróbka na 170km
Zastanawiam się nad przerobieniem z 140km na 170km, silnik 2,0 tdi , rok 2005
interesowało by mnie czy przez coś takiego moze coś stać się z silnikiem, turbiną itp.
jeśli ktoś coś takiego robił bardzo prosił bym o opinie,
koszt niewielki bo w granicach 1200/1500 z gwaracją 2 letnią , wydrukiem z hamowni.
Bardzo proszę o doradztwo.
interesowało by mnie czy przez coś takiego moze coś stać się z silnikiem, turbiną itp.
jeśli ktoś coś takiego robił bardzo prosił bym o opinie,
koszt niewielki bo w granicach 1200/1500 z gwaracją 2 letnią , wydrukiem z hamowni.
Bardzo proszę o doradztwo.
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A na co ta gwarancja jest ? ÂŻe nie wywali łożysk na wale ,czy na panewki może na tłoki , czy też że za dwa lata ciśnienie oleju będzie min. dwa bary , a może na sprzęgło .vold pisze:firma dość konkretna jeśli daje 2 letnią gwarancje,
Moim zdaniem najpierw rzetelna weryfikacja silnika czy nadaje się do tuningu/u nie zainteresowanego serwisu /, jeśli kondycja wszystkich elementów silnika pozwala na czipowanie to czpipować , a potem rozsądnie korzystać z mocy i powinno być OK .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

adadur pisze:NO bez przesady ... graty w 140 i 170 są inne łącznie z turbo. Przerabianie mija się z celem. Sensownie należało by obejrzeć napęd pompy i wówczas podjąć decyzję o czipowaniu.
No nie wiem niestety, z tego co słyszałem jest wszystko to samo, firma przerabia wszystki policyjne bryki i nic im nie jest, dlatego pisze na forum może ktoś przerabiał to były by potwierdzone informacje.
[ Dodano: 2010-01-23, 21:17 ]
Wiadomo że nikt nie da gwarancji na silnik czy na turbine bo jak ktoś jest nieświadomy jak posługiwać się silnikiem tdi to turbine załatwi po 1000 km, gwarancja jest na program i na to że to auto przez 2 lata bedzie miało te 170km i wyzszy moment obrotowy,malymk45 pisze:A na co ta gwarancja jest ? ÂŻe nie wywali łożysk na wale ,czy na panewki może na tłoki , czy też że za dwa lata ciśnienie oleju będzie min. dwa bary , a może na sprzęgło .vold pisze:firma dość konkretna jeśli daje 2 letnią gwarancje,
Moim zdaniem najpierw rzetelna weryfikacja silnika czy nadaje się do tuningu/u nie zainteresowanego serwisu /, jeśli kondycja wszystkich elementów silnika pozwala na czipowanie to czpipować , a potem rozsądnie korzystać z mocy i powinno być OK .
mam kilku znajomych co robili takie przeróbki tylko w skoda, vw i chwala i nic sie nie dzieje różnica straszna, ale było by fajnie jak ktoś by się wypowiedział dokładnie o tym silniku.
-
- Forum Audi A6 / A7
witam chciałbym się dołączyć do tematu
w maju jadę do polski i korci mnie chip do tych 170 koni ale mam obawy co do póżnieszej awaryjności chodzi o to czy opłaca się skórka za wyprawkę.
Zchipuje za 1200 a wydatków póżniej za 6000 albo i więcej.
A ze jade do walbrzych to tak sobie mysle o "tuneforce" który reklamuje sie na naszym forum .miał ktoś może do czynienia z tą firmą?
w maju jadę do polski i korci mnie chip do tych 170 koni ale mam obawy co do póżnieszej awaryjności chodzi o to czy opłaca się skórka za wyprawkę.
A ze jade do walbrzych to tak sobie mysle o "tuneforce" który reklamuje sie na naszym forum .miał ktoś może do czynienia z tą firmą?
VODKA- connecting people
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
Napisz lub zadzwoń do gościa przeca to nie bolijaskol1 pisze:witam chciałbym się dołączyć do tematu

- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
z tym chwaleniem to wiadoma sprawa bo każdy chwali swoje 
140 jak 140 ,ale ja Ci "zchipują "to będzie inne auto ,no i ten banan na buźce

140 jak 140 ,ale ja Ci "zchipują "to będzie inne auto ,no i ten banan na buźce

Ostatnio zmieniony 09 kwie 2010, 13:46 przez krzycho0110, łącznie zmieniany 1 raz.