Witam,
Naczytalem sie tych wszystkich wpisow i musze przyznac ze albo mam inne auto albo sie zaczelo
Otoz moje audi ma nalatane 240kkm i odpukac mam je od 198kkm i tylko jeden problem z ktorym sie juz chyba pogodzilem (kontrola niski poziom oleju regularnie po 30km od trzasniecia maska - wymienilem juz czujnik na orginal z ASO, czyscilem mikrostyk pod maska i dalej to samo) Wazniejsze jednak problemy jakie pojawily sie pod koniec stycznia tj po 40kkm uzytkowania auta przeze mnie:
1. Otoz jakis miesiac temu zaczelo mi niemilosiernie trzepac buda na biegu jalowym ale nie zawsze, zdarza sie ze jak odpale auto to jest idealnie brak falowan na obrotach a zdarza sie, ze dosc mocno trzebie.
2. Drugi objaw gdy przyspieszam to w okolicach 2500-3000 obrotow zaczyna sie auto dusic tzn tak poszarpuje i to od ok 3 biegu w gore - zawsze przy obrotach jak wyzej.
Czytelm wszystkie wpisy zacnych kolegów (szacun dla Piero za wiedze) i tak wnioskuje ze:
Ad1. Pompowtrysk i dla tego tematu:
- zrobie logi
- dwie - trzy kampanie z jakims motule czy STP do czyszczenia pompowtryskow aby sie upewnic ze to to
- Jak sie potwierdzi to czyszczenie/regeneracja
- W ostatecznosci wymiana kompletow 1-3 lub 2-4
- Jezeli logi, kampanie chemiczne i czyszczenie nie pomoga to zostaje kwestia dwumasy
Ad2. Z tego co piszecie to moze byc nieszczelny IC
Czy dobrze rozumuje koledzy?
Bede wdzieczny za informacje
Pzdr
[ Dodano: 2015-03-16, 23:32 ]
Jeszcze jedno:
Stolek ile placiles u tych z okolic lubartowa za sprawdzenie tych pompowtryskow? mam do nich calkiem blisko wiec moglbym podjechac
Dzieki