Jak przewód nachodzi i trzyma się na tym i na tym to jest git. Przewód nawet 5mm wewnętrzny powinno sie dac założyc na 6mm ale trzeba się postarać. Gorzej właśnie ze szczelnością przy 4mm, ale tego ci nie powiem czy będzie szczelne.
Co do "za małe" to mierzy się nie średnice zewnetrzne a wewnętrzne bo to one odpowiadają za ilośc gazu która przeleci. Dysze we wtryskiwaczach się rozwierca zazwyczaj mają od 1.5 do nawet 3mm (najmniejsza średnica wewnątrz, bo to ona odpowiada za ilośc gazu). Ty masz 2.7mm rozwiercone chyba. Wkretki w kolektorze zazwyczaj mają wiecej i ich sie nie rusza.
[ACK 2.8 193 KM] Zmiana wtryskiwaczy LPG 2.8 v6
zwonko, ok dzięki. To zostawię takie wkretki, a mniejszy przewód nałoże na wtryskiwacze.
Czy może mieć znaczenie długość przewodow od filtra fazy lotnej do wtryskiwaczy przy zrobionej kompensacji? Przewody maja średnicę 12mm. Bo z jakiegoś powodu mam rozjazd banków. Na jednym jest - 3,8 a na drugim 0,5. Skasuje jeszcze i sprawdzę na samym Pb.
Czy może mieć znaczenie długość przewodow od filtra fazy lotnej do wtryskiwaczy przy zrobionej kompensacji? Przewody maja średnicę 12mm. Bo z jakiegoś powodu mam rozjazd banków. Na jednym jest - 3,8 a na drugim 0,5. Skasuje jeszcze i sprawdzę na samym Pb.
Korekty z sond już wychodzą okej. Puściłem od filtra jeden przewód i przy wtryskach rozdzieliłem trójnikiem. Map sensor przed trójnikiem. Niby bez znaczenia, ale o dziwo pomogło.
Niestety jednak reduktor nie daje rady (Arctic at09), nie trzyma ciśnienia. Przy "bucie w podłogę" podczas ruszania przerzuca na PB. Ciśnienie spada do ok. 0,7 (Ustawione mam teraz 1,15). Podczas normalnej jazdy niestety też nie jest idealnie, przy wyprzedzaniu też spada. A chyba powinien trzymać równo ciśnienie i nie mieć dużych wahań.
Niestety jednak reduktor nie daje rady (Arctic at09), nie trzyma ciśnienia. Przy "bucie w podłogę" podczas ruszania przerzuca na PB. Ciśnienie spada do ok. 0,7 (Ustawione mam teraz 1,15). Podczas normalnej jazdy niestety też nie jest idealnie, przy wyprzedzaniu też spada. A chyba powinien trzymać równo ciśnienie i nie mieć dużych wahań.