Od dluzszego czasu sledze i czytam forum i na poczataku chcialem Wam wszystkim podziekowac za prawdziwa kopalnie wiedzy jaka tu jest.
Od dluzszego czasu mialem problem z delikatnym szarpaniem ktore sie pojawialo bez okreslonych przyczyn. Szukalem i na forum i sam na logike co moze byc przyczyna. Myslalem ze jest to spowodowane silnikiem, zly sklad mieszanki, zle ustawone parametry itp. Ale okazalo sie ze byly to poczatki a raczej konce skrzyni. No i dzis wyrok zapadl, co prawda autko jezdzi i w miare nawet zmienia biegi ale czasami sa problemy z wrzuceniem R. 20 tys km temu mialem wymieniany olej dynamicznie. Pojechalem do warsztatu no i sie okazalo ze skrzynia do kompletnego remontu. Mam przejechane 182 000 km przebieg autentyczny i tak sie wlasnie zastanawiam ze to troche slabo jak na skrzynie w aucie badz co badz klasy premium. I wlasnie jestem ciekawy po jakich przebiegach Wam popadaly tipy. Hmmm Na razie koszty mam wycenione pi razy drzwi na ok 3600 . Wymian sprzegla hydro, wszystkich uszelek i uszelniaczy, nowy olej filtr itp. No wlasnie zostawilem autko w firmie Lotos na Przybyszewskiego w Lodzi. Czy ktos zna ten serwis i mial jakies doswiadczenie z nimi??
Pozdrawiam wszystkich w nienajlepszym dzis humorze

PS. Podziele sie z Wami jeszcze jedna smutna historia, dzis przy testach samochodu podpietego do lapa, mechanikom z owego serwisu otworzyla sie maska, wiec szyba i maska do wymiana ale musze powiedziec ze serwis zachowal sie b. przyzwoicie, wszystko pokrywa wiec mam nowa szyba i nowa/stara maska .. Mam nadzieje ze kolor bedzie pasowal

Jeszcze raz pozdrawiam