Witam.
NIewiele mogę dodać, bo już prawie wszystko było powiedziane. Dodam tylko, że firma z Koszalina (jeśli to ta sama, ale chyba tak) bierze części do skrzyni od Palki z okolic Sosnowca i ja trzymałbym sie od nich z daleka (kilka znajomych mi osób miało doczynienia z zakładem z Koszalina jak i Palką z Sosnowca i byli nie solidni i nie do końca uczciwi). Z Kołobrzegu jeszcze dalej, a z Bristolu w UK najdalej, ale jeśli u jednych cena zaczyna się od 6 tys. to najgrubsza robota w sserwisie z multi jest duuużo tańsza i zostanie tobie sporo w portfelu, no i oddasz auto w najlepsze ręce w PL. Twój jedyny błąd - popełniłeś na samym początku - decyzja o zakupie tego auta. No i zdecydowanie nie masz adaptacji, ale to, że jej nie masz może zależeć od wielu czynników, zaczynając od zbyt małego ciśnienia oleju (pompa oleju), zbyt niskie temp. oleju w skrzyni, dupnięty el. sterownik i dziesiątki innych przyczyn. Ja mógłbym tylko poradzić dwie rzeczy - zdecydowanie umawiaj się w Sserwisie na diagnostykę i ew. naprawę, a w między czasie musisz znaleść kogoś, kto podłączy auto pod VAG-a (poszukaj na tym forum, oraz A4 i AKP w dziale zloty, spoty - ekipy z Koszalina - spotykają się co jakiś czas i mógłbyś ich poprosić o to). Ktoś kto troszkę chociaż ogarnia temat VAG-owania powonien sprawdzić jak wygląda sprawa z adaptacją (na kanale 10 do przodu, a na 11 do tyłu - skup się na grupie 10-tej) Z podpiętym VAG-iem musisz osiągnąć jak największą temp. oleju w skrzyni - jak osiągniesz 80 st. C to przynajmniej wiemy, że pompka działa. Jeśli adaptacji nie będzie, to musisz ją przeprowadzić - sposób jest prosty i opisany wiele razy na forum. Jeżli wykonasz to dokładnie to adaptacja powinna "wskoczyć" przy temp. powyżej 60 st. C, ale bądż cierpliwy bo czasami potrzeba wyższej temp. (ponad 70 st. C, np. 78 st. C

) Jeśli mimo wykonania prawidłowo wszystkich kroków nic z tego nie wyjdzie to podaj do ilu stopni udało się rozgrzać olej, jakie było ciśnienie i jaki prąd (w Voltach i będzie to np. 0,265 V)
Jazda bez adaptacji jest szkodliwa dla multi, ale jazda nie sprawnym multitronikiem jeszcze bardziej szkodliwa.
pozdr.