[ INNY] Więkrze końcówki wtrysków
[ INNY] Więkrze końcówki wtrysków
Witam jestem nowy na forum on niedawna jestem posiadaczem audi a6 2.5 163km, niedługo czeka mnie uszczelnianie wtrysków bo sie pocą i mam takie pytanie czy są jakieś wiekrze końcówki wtrysków niż standardowe do tego modelu, poniewarz chciał bym podnieść troche moc. Puźniej bedzie pewnie chip. Z góry dzięki za odp.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
zmienisz wtryski a dawka paliwa dalej bedzie taka sama, tyle samo kucy, ten sam moment, nic sie nie zmieni... jesli chcesz sie w cos takiego bawic to za zmiana wtryskow idzie w tym samym momencie nowa mapa do ecu, zmiany dawki, zmiany kata wtrysku, zmiany cisnienia na turbinie - to wszystko nazywamy czipsem. pamietac jeszcze nalezy ze nie kazda vp44 jest na cos takiego podatna i niektore modele maja blokady, jakie? nie wiem.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
A dlaczego jak montują wtryski 0.216 w 1.9 tdi to mówią że poprawiła sie dynamika bez ingerencji w ecu?
[ Dodano: 2014-07-29, 09:11 ]
I jeszcze tylko jedno pytanko od jakich obrotów powinien wkręcać się mój silnik bo ja zauważyłem że idzie tak od 2500tys, a wyczytałem gdzieś że maksymalny moment ma od 1400 obrotów?
[ Dodano: 2014-07-29, 09:11 ]
I jeszcze tylko jedno pytanko od jakich obrotów powinien wkręcać się mój silnik bo ja zauważyłem że idzie tak od 2500tys, a wyczytałem gdzieś że maksymalny moment ma od 1400 obrotów?
Do 1.9 tdi wkładałem końcówki z vw transportera. Do twojego silnika to nie wiem ale jak byś pojechał do dobrego pompiarza być może ma lub wie gdzie kupić końcówki z większymi dyszami. Jesteś pewien ,że twój brak mocy nie jest spowodowany jakąś awarią lub niedomaganiem osprzętu? Wstaw logi.
Pomogłem? Kliknij