Sorka chlopaki,
nie pojezdzajcie mnie za to ze sie nie odzywalem - prosze (pojechalem zarobic na naprawy)
no i sprawa wyglada tak, wczoraj po tygodniowej walce mam mysle problem
Autko dostalo po dupie wiec je w tydzien zrobilem,
Zregenerowalem TUrbine (tysiak)
Wymienilem wtryski wszystkie 6 - na nowe bosha

(oruginaly)
Oczywiscie oleje filtry i td noweczka
(aha ten czujnik od temp. plynu chlodzacego - tak jak kolega pisal tesh jest nowka za tam 90 dych jak dobrze pamietam - oryginal bynajmniej)
Wczoraj poskrecalem auteczko na cacy.
Dzis odpalam auto i .... NIEBIESKO ALE TO MASAKRA ! pol drogi do pracy niebiesko za mna ! masakra
Jak jush sie nagrzal silnik do niecalych 90 st. to oczywiscie przestal dymic
Jak tylko oddadza mi kompa to postawie logi - bynajmniej wczoraj wpielem sie od kolesia lapsem i wszystko wydawalo sie byc bez zadnych usterek.
Ps walki nie byly wytarte jak otworzylem komore - przynajmniej na moje "fachowe"(haha) oko nie bylo sladu na nich zadnego.
macie jakis pomysl

co jeszcze
myslalem nad pompa wtryskowa tylko zastanawiam sie czy jest sens ja sciagac
znowu rozbierac caly przod, sciagac pasek... heeeeh
jak ja sprawdzic

- za regeneracja mechaniczna chca 2500 u mnie,
ale moze macie jakis pomysl co i jak ?
dzieki odbieram kompa i dam logi
jeszcze sorka ze powracam do tematu po takim czasie ale autko w garazu naprawde stalo
a te przyjemnosci jush mnie kosztowaly pol wartosci tego auta ... coz zrobic kocham to autko chce zeby serducho mu tykalo tak jak powinno
PS nie dotyczac tematu ktos mi odszyfruje VIN

:P da sie tak
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-03-04, 07:21 ]
Wyczailem nastepny problem do moze byc wazne do tego co wyzej:
mianowicie:
autko na zimnym bardzo nie rowno chodzi do wlaczenia turbiny zarowno na "P" jak i biegach w czasie jazdy,
efekt i wrazenie jest takie ze jak delikatnie wciskam gaz to na obrotach do 2100-2200 max tak jak by sie dlawil (lewe powietrze za duza dawka?) dodam ze silnik dziwnie faluje przy tym, jak zrobi sie temperatura normalna z 90' to jest to samo
kurde dziwne

powiedzcie POMOCY

! jush nie wiem co robic