Skoro nie ubywa Ci oleju i jesteś z niego zadowolony, to dlaczego chcesz zmienić na Motula?
Używam podanego przez Ciebie Motula od 6ciu lat. Wymiana co 12 tys. lub raz w roku ... jak się trafi

Nie dolewam, bo od wymiany do wymiany ubywa z max do średniego poziomu na bagnecie. Nigdy nie jeÂździłem z max prędkościami, ale przy jeÂździe 170-180 km/h temperatura na wskaÂźniku nie przekracza 105-107 C (ostatnio sprawdzone, temp. zewnętrzna 26 C), co by pokrywało się z informacjami, że olej szybko oddaje ciepło. Nie zaglądałem do silnika, ale chodzi tak jak chodził zaraz po zakupie.
Ogólnie zawsze słyszałem o tym oleju same dobre opinie. Raz, nieobecny tu już na forum Kolega Piotruś pisał coś o jakiś, zauważonych przez niego, kryształkach wytrąconych w silniku (silnikach - nie wszystkich zdaje się) eksploatowanym na tym oleju, ale nie odradzał Motula. Poddawał to spostrzeżenie pod rozwagę

i zalecał ostrożność. Cholera wie ... może jakaś podróba
Nic nie zmieniam. Kiedyś będę musiał zajrzeć do silnika i wtedy okaże się, co jest warty Motul X-Cess 8100 5W-40, jakie ma właściwości czyszczące itp.